Робин Худ книга презезентация

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Робин Худ ЛЕГЕНДИ : 

Робин Худ ЛЕГЕНДИ ПРЕЗЕНТИРА: Денислав Кирилов

Английският герой Робин Худ : 

Английският герой Робин Худ Робин Худ е английски герой от народния епос. Той е живял по време на английския крал Ричард Лъвското сърце. Робин произхождал от благородническо семейство. Когато кралят заминал на война, оставил за заместник своя брат, който бил лош човек. По негово време богатите тормозели бедните и ги ограбвали. Робин Худ също пострадал. Земите и имотите му били заграбени от шерифа на Нотингам.

Slide 3: 

Обиден от случилото се, Робин избягнал в гората да се бори за правда. Той се славел, като най-смелият войн - стрелец в Англия. Много обидени хора като него, го последвали. Нарекли ги Веселата дружина. Те заграбвали пари от богатите и помагали на бедните.

Преразказване на любим моментВеселата дружина : 

Веднъж Робин Худ трябвало да отиде до града, но за да се стигне до там, се минавало през един тесен мост. По средата на моста срещнал един чужденец. Той му казал да се отдръпне, но Робин не се дръпнал и казал той да отстъпи. Никой него сторил. Тогава за- почнала борба. Робин бил победен. Преразказване на любим моментВеселата дружина

Slide 5: 

Вместо да се ядоса,той го попитал да ли иска да се присъедини към неговата дружина.Чужденецът се казвал Джон,а му викали Джон Малака и станал пръв приятел на Робин Худ. Много подвизи извършили заедно.

Въпроси : 

Въпроси Коя е книгата? Какъв е Робин Худ? Как се казва неговата дружина?

authorStream Live Help