2003 Marti!!!

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Пипи Дългото чорапче:

Пипи Дългото чорапче Астрид Линдгрен 03 Май 2012 Автор: Мартин Свиленски 2 “в“ клас

Съдържание::

Съдържание : За авторката Коя е Пипи? Моята любима история Въпроси към публиката

За авторката:

За авторката Астрид Анна Емилия Линдгрен е световноизвестна шведска детска писателка . Творбите ѝ са преведени на близо 70 езика и са издадени в повече от 100 страни. Първата история за най-популярната ѝ героиня, „ Пипи Дългото чорапче “ , е публикувана в Швеция през 1945 г., а в България - 1968 г. Астрид е родена в град Вимербю на 14 ноември 1907 г. в стара червена къща, заобиколена от ябълкови дръвчета и израства в Смоланд , Швеция. Много от книгите ѝ са свързани с детството, прекарано в малко стопанство край Вимербю, или със семейството ѝ. Астрид Линдгрен е известна и с подкрепата за правата на детето и животните. След смъртта ѝ на шведското правителство учредява Възпоменателната награда Астрид Линдгрен за детска и младежка литература . Други произведения:

Коя е Пипи?:

Име: Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче Възраст: 9-годишна Адрес: Вила Вилекула Домашни любимци: М алка маймунка на име Господин Нилсон и кон, който често държи на верандата и може с лекота да премести, когато пожелае Приятели: Томи и Аника Сетергpен — брат и сестра, чиито родители са винаги спокойни, когато децата им са с Пипи Външност: Червенокоса, луничава, с две стърчащи настрани плитки Коя е Пипи? Дъщеря на морския капитан Ефраим Дългия чорап, от когото е наследила огромната си сила. Баща ѝ е „дебел бял вожд“ на остров Корекоредут . Пипи е необикновено силно момиче, богато и с талант да разправя врели-некипели, макар че никога не лъже със зла умисъл .

Моята любима история:

Моята любима история Пипи си играе на гоненица с полицаите Един следобед двама полицаи отишли да накарат Пипи да да се премести да живее в детски дом и да започне да ходи на училище, но на нея тази идея не й харесала. Тя решила да си поиграе с тях на гоненица, но това на тях не им се понравило. След известно време гоненето по покрива на къщата й омръзнало, а полицаите след като успели да слязат на земята се опитали да я хванат, за да я отведат.Тогава Пипи се ядосала и ги понесла за коланите чак до улицата. След като те се опомнили тя ги почерпила с две прегорели курабийки - сърца. Като си тръгвали, полицаите казали на съседите,че не е подходяща за детски дом и я остави и да си живее във Вила Вилекула и сама да избере дали да ходи на училище.

Въпроси към публиката:

Въпроси към публиката Коя е авторката на романа? Какви други произведения на Астрид Линдгрен може да изброите? Кое е истинското име на Пипи? Какъв талант има Пипи? Коя е моята любима история в романа?

Довиждане!:

Благодаря за вниманието ! Довиждане !

authorStream Live Help