Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΟΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

PowerPoint Presentation:

Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Η βλάστηση μπορεί να είναι πλούσια ή φτωχή και εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το κλίμα, το υψόμετρο και το ανάγλυφο μιας περιοχής

PowerPoint Presentation:

ΧΑΡΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

PowerPoint Presentation:

Ζώνες βλάστησης της Ελλάδας

PowerPoint Presentation:

Μεσογειακή ( μακία - φρύγανα): υψόμετρο 0-600 μ. Η ζώνη αυτή εκτείνεται κατά μήκος των ακτών της Ελλάδας και στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου Πελάγους. Φυτά που συναντάμε: θυμάρι, πουρνάρι, ελιά, κουμαριά κ.ά.

Μεσογειακή ζώνη βλάστησης (μακία):

Μ εσογειακή ζώνη βλάστησης ( μακία )

PowerPoint Presentation:

Παραμεσογειακή : φυλλοβόλα, πλατύφυλλα δάση υψόμετρο 600-1200 μ. Ως συνέχεια της προηγούμενης ζώνης συναντάμε την παραμεσογειακή ζώνη, στην οποία κυριαρχούν τα φυλλοβόλα πλατύφυλλα δάση. Φυτά που συναντάμε: ιτιές, βελανιδιές, σημύδες, κυκλάμινα κ. ά.

Παραμεσογειακή ζώνη βλάστησης :

Παραμεσογειακή ζώνη βλάστησης

PowerPoint Presentation:

Ψυχρόβιων κωνοφόρων: υψόμετρο πάνω από 800 μ. Η ζώνη αυτή βρίσκεται στα υψηλά όρη της Βόρειας Ελλάδας σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 800 μ. και αποτελείται από ψυχρόβια κωνοφόρα δέντρα. Φυτά που συναντάμε: Δάση από ερυθρελάτη και λευκή ελάτη, πεύκα, κέδρους κυπαρίσσια κ. ά

Ζώνη ψυχρόβιων κωνοφόρων :

Ζώνη ψυχρόβιων κωνοφόρων

PowerPoint Presentation:

Ορεινή – υπαλπική υψόμετρο 1700 - 1800 μ. Η ζώνη αυτή εκτείνεται στις ορεινές περιοχές τις Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, καθώς και της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Φυτά που συναντάμε: η καστανιά, η οξιά, το έλατο κ. ά.

Ζώνη δασών οξυάς – ελάτης και κωνοφόρων (ορεινή, υπαλπική) :

Ζώνη δασών οξυάς – ελάτης και κωνοφόρων (ορεινή, υπαλπική )

PowerPoint Presentation:

Αλπική - υψηλών ορέων υψόμετρο από 1700 ως 2900 μ. Τη συναντάμε στα υψηλά όρη της χώρας μας και σε υψόμετρα από 1.700 έως 2.900 μ. Φυτά που συναντάμε: Βλάστηση ποώδης (χαμηλά φυτά), με πολλά είδη λουλουδιών, βοτάνων και θάμνους.

Ζώνη υψηλών ορέων (αλπική):

Ζώνη υψηλών ορέων (αλπική)

authorStream Live Help