EL SISTEMA SOLAR

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

EL SISTEMA SOLAR 4T:

EL SISTEMA SOLAR 4T Montse Triadó

SUMARI:

SUMARI Formació i elements del Sistema solar El sol Els planetes Els satel·lits Els asteroides Els cometes Les línies imaginàries de la terra que ens ajuden a estudiar-la L’eix Els paral·lels Els meridians Els moviments de la terra: rotació i translació La lluna: els seus moviments i les fases de la lluna El globus terraqüi i els planisferi

El nostre sistema solar:

El nostre sistema solar Està dins la Via Làctia El formen: el sol, els 8 planetes principals (4 planetes interiors i els 4 planetes exteriors i els 3 planetes nans), els satèl·lits, els asteroides i els cometes.

El sol:

El sol El sol és l’estel del nostre sistema solar naixement ara D’aquí a 10 mil milions d’anys

Com és el sol:

El sol é s una estrella envoltada de foc. É s l ’ estrella m é s propera . Gr à cies al sol tenim vida, sin ó no hi hauria vida a la Terra. El sol é s un estel de tipus mitj à . El sol t é gas. En el nucli del sol, el gas hidrogen é s converteix en heli. Aquest canvi de gasos produeix una gran energia. Es formen uns raigs lluminosos que es propaguen per l ’ espai. La llum tarda 8 minuts en arribar del sol a la Terra. A la superf í cie del sol trobem el vent solar. Es formen gegantines erupcions de gas que sobresurten de la corona solar. Com és el sol

ELS PLANETES:

ELS PLANETES Hi ha 8 planetes principals 4 planetes interiors: MERCURI, VENUS, LA TERRA I MART. són més a prop del sol i més petits 4 planetes exteriors: JÚPITER, SATURN, URÀ I NEPTÚ Són més lluny del sol i més grans Els 3 planetes nans: Ceres, Iris i Plutó Són molt allunyats del sol i petits.

Slide 7:

ELS SATÈL·LITS Són cossos celestes que giren al voltant d’un planeta i són més petits que el planeta sobre el que giren. Reben la llum del sol. La Lluna és l’únic satèl·lit de la Terra. Hi ha planetes que tenen més d’un satèl·lit: Mart en té dos i Saturn en té disset.

Els asteròides, els cometes i els meteorits:

Els asteròides, els cometes i els meteorits Els asteròides: Cossos rocosos de mida petita que es troben, sobretot, entre Mart i J ú piter Els cometes Cossos celestes formats per gla ç i pols que es mouen al voltant del sol. Quan s ’ acosten al sol, una part del gla ç s ’ evapora i arrossega les part í cules de pols i es forma una CUA que es pot veure des de la Terra. Els meteorits Els meteorits s ó n milers de part í cules de pols i fragments de roques procedents de l ’ espai. Tamb é s ’ anomenen les roques de l ’ espai.

Cometes, Meteorits i Asteroides :

Cometes, Meteorits i Asteroides Cometes Meteorits Asteroides

Línies imaginàries de la Terra:

Línies imaginàries de la Terra L’Eix: la Terra gira sobre si mateixa al voltant de l’eix que és una línia imaginària que passa pels pols Nord i Sud Els paral·lels: Són cercles imaginaris que divideixen la Terra en rodanxes i indiquen el Nord i el Sud. L’Equador és la línia que divideix la terra en dues parts anomenades HEMISFERIS: hemisferi Nord i hemisferi Sud Uns altres paral·lels més petits són els tròpics Els Meridians: Divideixen la terra com si fossin grills d’una taronja. Indiquen l’Est i l’Oest de la Terra.

Línies imaginàries de la Terra:

Línies imaginàries de la Terra L’EIX Equador Paral·lels Meridians Tròpic de càncer Tròpic de Capricorn Eix de la terra http://educacion.practicopedia.com/como-diferenciar-entre-paralelos-y-meridianos-2397

Els moviments de la Terra:

Els moviments de la Terra Rotació: sobre si mateixa Dóna lloc als dies i les nits Dura 24 hores Translació: al voltant del sol Dóna lloc a les estacions de l’any Dura 365 dies i 6 hores en fer una volta completa al sol

Els moviments de la Terra:

Els moviments de la Terra

Els punts cardinals:

Els punts cardinals

La Lluna:

La Lluna És l’únic satèl·lit de la Terra i és 49 vegades més petita i està a 385.000 Km de distància Té dos moviments: Rotació (sobre si mateixa) Translació (al voltant de la Terra, que dura 28 dies –mes lunar- que dóna lloc a les fases de la Lluna) Nosaltres, des de la Terra veiem la llum del sol que es reflexa en aquesta meitat però des de diferents punts.

Fases de la lluna:

Fases de la lluna Lluna nova Quart creixent Lluna plena Quart minvant

Planisferi:

Planisferi

Slide 20:

L´ECLIPSI de SOL : LA LLUNA ES COL.LOCA ENTRE EL SOL I LA TERRA

Slide 21:

L´ECLIPSI de LLUNA: LA TERRA ES COL.LOCA ENTRE LA LLUNA I EL SOL.

authorStream Live Help