08 L'univers

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

b:

b BENVINGUTS A L’UNIVERS ÈLIA ESBERT SOLER 2ON DE PRIMARIA 16 DE DESEMBRE DE 2015

Slide2:

PENSES QUE LA TERRA ÉS IMMENSA? HO ÉS PER A NOSALTRES, QUE SOM PETITS TERRÍCOLES. PERÒ, DE FET, ÉS UNA PEÇA MOLT PETITA D’UN TRENCACLOSQUES GEGANTÍ. FORMA PART D’UN GRAN CONJUNT QUE S’ANOMENA UNIVERS

Slide3:

L’UNIVERS ES VA FORMAR A L’ESPAI DESPRÉS D’UNA EXPLOSIÓ EXTRAÒRDINÀRIA :MOLT BONICA I MOLT GRAN, I PER AIXÒ SE LI DIU BIG BANG.

Slide4:

LA MATÈRIA QUE VA ALLIBERAR EL BIG BANG ES VA ANAR AJUNTANT A POC A POC I ES VAN FORMAR LES ESTRELLES, ELS PLANETES I ELS ASTEROIDES , QUE SON ELS ELEMENTS QUE FORMEN L’UNIVERS.

Slide5:

ELS MILERS DE MILIONS D’ESTRELLES QUE HI HA A L’ESPAI S’AGRUPEN EN GRUPS ANOMENENATS GALÀXIES . LA GALÀXIA ON ESTÁ EL NOSTRE SOL S’ANOMENA VIA LÀCTEA . LES ESTRELLES NEIXEN DINS D’UNS NÚVOLS DE GAS I DE POLS ANOMENATS NEBULOSES . LES NEBULOSES SÓN TOTES DIFERENTS: N’HI HA DE ROSES, GROGUES, VERDES I DE FORMES MOLT VARIADES. EL SOL ES UNA ESTRELLA

Slide6:

I SI LES AJUNTES AMB UN LLLAPIS IMAGINARI POTS DIBUIXAR FORMES AL CEL QUE SÓN LES CONSTEL·LACIONS .

Slide7:

QUAN EL SOL ES VA HAVER FORMAT VA ATRAURE TOTA LA MATÈRIA QUE NO HAVIA UTILITZAT FENT –LA GIRAR AL VOLTANT SEU: ALTRES ESTRELLES, PLANETES I ASTERIODES , I PER AIXÒ AQUEST CONJUNT L’ANOMENEM SISTEMA SOLAR TOTS ELS PLANETES GIREN SOBRE ELLS MATEIXOS EN UN MOVIMENT QUE ES DIU ROTACIÓ , I ALHORA ES DESPLACEN AL VOLTANT DEL SOL FENT UNA CIRCUMFERÈNCIA EN UN MOVIMENT QUE ES DIU REVOLUCIÓ (TRANSLACIÓ). TOTS FAN UN CAMÍ DIFERENT QUE S’ANOMENA ÓRBITA. EL CAMÍ QUE FA LA TERRA AL VOLTANT DEL SOL ES DIU ÓRBITA TERRESTRE . ELS ASTEROIDES SON LES RESTES DE MATÈRIA DEL SISTEMA SOLAR QUE NO VAN ACONSEGUIR AJUNTAR-SE PER FORMAR PLANETES. HI HA 2 ANELLS D’ASTEROIDES. EL QUE ESTÀ MÉS A PROP ES DIU CINTURÓ D’ASTEROIDES . EL SEGON COM QUE ESTÀ MOLT LLUNY DEL SOL, ELS ASTEROIDES ESTAN COBERTS DE GEL I S’ANOMENEN COMETES .

Slide8:

EL SISTEMA SOLAR

Slide9:

COM QUE LA TERRA ESTÀ UNA MICA INCLINADA, SEGONS ON ESTÀ DE LA SEVA ÒRBITA, UNES PARTS ESTAN MÉS A PROP DEL SOL QUE LES ALTRES. I SIS MESOS DESPRÉS, QUAN LA TERRA ESTÀ AL PUNT OPOSAT DE L’ÒRBITA TERRESTRE, PASSA EL CONTRARI. AIXÍ HI HA LES ESTACIONS DE L’ANY I LA BIODIVERSITAT.

FI:

FI

authorStream Live Help