02 Conferencia El Penedés

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

EL PENEDÈS :

EL PENEDÈS

Situació del Penedès:

Situació del Penedès El Penedès és un territori català (Això vol dir que està dintre de Catalunya). El Penedès ocupa una part de la provincia de Barcelona i una part de la provincia de Tarragona. El Penedès té una extensió de 592 km quadrats

Slide3:

Provincia de Barcelona Provincia de Tarragona

Comarques del Penedès:

Comarques del Penedès Hi ha l’Alt Penedès i el Baix Penedès El Baix Penedès té mar i el Alt Penedès no en té. L’Anoia, l’Alt Camp, El Garraf,El Baix Llobregat i el Tarragonés són les comarques que envolten el Penedès.

Pobles:

Pobles Al Penedès hi ha diferents pobles com Vilafranca del Penedés, Puigdàlber, el Pla del Penedès, el Vendrell, les Cabanyes, Calafell, Cunit etc. A l’Alt Penedès hi ha 27 pobles i al Baix Penedès hi ha 14 pobles.

Població:

Població A cada poble hi ha diferent nombre d’habitants: 1) A l’Alt Penedès, Vilafranca del Penedes és a on hi ha més habitants : amb 36.656 habitants i a Santa Fe del Penedès amb 366 habitants que és a on hi ha menys. 2)Al Baix Penedès, El Vendrell és el més poblat amb 33.340 habitants i Masllorenç és el que té menys amb 503 habitants.

Capitals de comarca:

Capitals de comarca La capital del Baix Penedès és El Vendrell i la del Alt Penedès és Vilafranca Del Penedès. El Vendrell Vilafranca Del Penedès

Rius i Rieres:

Rius i Rieres -El Riu Anoia: El riu Anoia passa a prop de Sant Sadurni D’Anoia i de Gelida i recull les aigües del riu Bitlles (que és el riu de Sant Pere de Riudebitlles). -El Riu Foix: Neix a la Llacuna i desemboca al mar Mediterrani a prop de Cubelles (Garraf). També està el Pantà de Foix que està situat a l’Alt Penedès i al costat del pantà trobem el poble de Castellet i la Gornal. -La Riera De Vilafranca:Passa per Vilafranca, travessa Olèrdola i arriba al mar.

El Clima:

El Clima El clima de l’Alt Penedès és de tipus mediterrani, amb uns estius calurosos i secs i uns hiverns freds.La temperatura màxima a l’ estiu pot arribar a 35 graus i a l’hivern baixar fins a dos o tres graus sota zero.

Imatges del Penedès:

Imatges del Penedès Esplanada del Penedès amb Montserrat al fons.

Slide11:

Puigdàlber i Montserrat de fons, des-de La Carrerada

Slide12:

Pantà de Foix des-de Castellet i la Gornal.

Slide13:

La Bisbal del Penedès

Slide14:

L’esglèsia de l’Arboç

Slide15:

FI

authorStream Live Help