Canada-Ottawa-Ontario-Parlament

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

Canada,Ottawa

Comments

Presentation Transcript

Slide1:

Ottawa Vol. 1 Parlamentul Canadei

Slide3:

Blazonul Canadei (the Canadian Coat of Arms)

Slide4:

Canada este compusa din 10 Provincii : Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia, Ontario, Prince Edward Island, Quebec si Saskatchewan impreuna cu trei Teritorii : Northwest Territories, Nunavut si Yukon. Ontario Quebec Nova Scotia New Brunswick Manitoba British Columbia Prince Edward Island Saskatchewan Alberta Newfoundland and Labrador Northwest Therritories Yukon Nunavut

Slide5:

Sud West Est Centrul orasului Ottawa

Slide6:

Cladirea Parlamentului Canadei Poarta principala .

Slide7:

Cladirea Parlamentului Canadei

Slide8:

Parlamentul Canadei . Turnul principal se numeste The Peace Tower( Turnul Pacii ). Ceea ce vedeti chiar in fata este Fantana si Flacara eterna a confederatiei . Fiecare dala reprezinta cate o provincie sau cate un teritoriu al acestei tari .

Slide10:

Fantana Confederatiei. In fundal puteti vedea aripa de Est a Parlamentului

Slide11:

Aripa de Est a Parlamentului Aripa de Vest a Parlamentului Centrul international de presa , radio si televiziune . Cladirea principala a Parlamentului Monumentul Eroilor Sistemul de ecluze care leaga Ottawa River de Rideau Canal

Slide12:

Aripa de Est a Parlamentului

Slide13:

Aripa de Vest a Parlamentului

Slide14:

Aripa de Vest a Parlamentului

Slide15:

Parlamentul Canadei ( vedere din spate). Aripa rotunda este biblioteca parlamentara .

Slide17:

Parlamentul Canadei Interiorul bibliotecii .

Slide18:

Biblioteca Parlamentului . Adaposteste peste 600,000 de volume. In mijlocul salii se afla Statuia Reginei Victoria I

Slide20:

Intrarea principala in Parlament

Slide21:

Foaierul de la intrarea principala .

Slide22:

Holuri largi cu plafoanele inalte sustinute de arcade duc in toate directiile

Slide24:

Foaier impodobit pentru Sfanta Sarbatoare de Craciun .

Slide25:

Cupola deasupra foaierului din Blocul Central

Slide26:

Plafonul unui alt foaier impodobit si el pentru Sfanta Sarbatoare a Craciunului .

Slide28:

Camera memoriala . In aceasta camera se pastreaza Cartile amintirii vesnice . Carti in care sunt inscrise numele celor cazuti pentru apararea Canadei sau alte cauze nobile cum ar fi cele doua razboaie mondiale , Razboiul din Korea, actiiuni de pastrare a pacii in lume , razboaiele moderne , etc. De asemenea , pe pereti si pe dalele care paveaza sala , veti gasi numele altor eroi ai neamului cazuti si ei la datorie .

Slide29:

Parlamentul Canadei este compus din trei entitati : Monarhia (Regina Elisabeth II si Printul Philipe ). In absenta lor , functiile monarhiei sunt preluate si indeplinite de Guvernatorul General al Canadei ; Senatul ; Camera comunelor .

Slide30:

Camera Senatului . Sus la gaerie , se poate asista la fiecare sedinta . Culoarea rosie este culoarea oficiala a monarhiei .

Slide31:

Tronurile : Cel din fata apartine celui ce este numit The Speaker of the Senat , persoana care faciliteaza fiecare intrunire ; In randul 2 sunt tronurile regale, cel mare al Regelui “an titre ”, in cazul nostru , Her Majesty the Queen Elisabeth II iar cel mai mic al sotului / sotiei regelui (Prince Philipe ); Scaunul din din stanga este al Primului Ministru pentru cand se rosteste Cuvantarea Tronului Regal in numele Reginei Elisabeta II. In absenta ei , Cuvantarea este rostita de Guvernatorul General care este reprezentantul monarhiei si cel mai inalt demnitar al Canadei . Membri Parlamentului nu sunt admisi in Camera Senatului decat numai in cazul in care sunt invitati cu ocazia rostirii Cuvantarii Tronului dar si in aceasta ocazie , stau in picioare la usa intrarii in sala , cati reusesc sa intre dintre ei . Senatul este compus din 105 reprezentanti care nu sunt alesi de electorat ci acreditati pe viata de catre Guvernatorul General al Canadei la recomandarea Primului Ministru .

Slide32:

Sala Camerei Comunelor . Si aici , de la galerie se pot urmari dezbaterile . In aceasta sala , partile sunt despartite : In stanga sta partidul de guvernamant iar in dreapta sta opozitia oficiala , iar restul partidelor , grupati , ocupa locurile ramase disponibile .

Slide33:

Ca sa intelegeti cum functioneaza sistemul parlamentar in Canada, este nevoie de o mica introducere . Confederatia a inceput in 1 Iulie 1867( Ziua Nationala a Canadei ) cand s-a format the federal Dominion of Canada. Coloniile Britanice au fost divizate in Provincia Ontario si Provincia Quebec iar alte doua colonii au devenit si ele provincii in acelasi timp , New Brunswick si Nova Scotia. Fiecare provincie , desi de acum constituind o federatie , avea statutul de suveranitate . Confederatiei i sa -u alipit mai tarziu , in 15 Iulie 1870 Manitoba si Northwest Territories. In 20 Iulie 1871 British Columbia adera la Federatie urmata in 1 Iulie 1873 de Prince Edward Island. In 13 Iulie 1898 se alatura si Yukon. Dupa alti 7 ani , la 1 Septembrie 1905 Saskatchewan si Alberta devin si ele membre ale Federatiei . In 31 Martie 1949 Newfoundland(renamed Newfoundland and Labrador in 2001) se alatura si ea. La 1 Aprilie 1999 se creaza si Nunavut ca parte a Federatiei . Anul 2011 conseneaza cel de al 41-unulea Parlament ales de cand s-a infaptuit Confederatia (1867). Parlamentul Canadei este compus din 308 membri alesi de electorat . Principalele partide ale Canadei sunt : Partidul Progresiv Conservator, Partidul Liberal, Noul Partid Democratic(NDP) si pentru un anumit motiv pe care eu nu il inteleg si Partidul Quebec- ului care nu are o platforma electorala federala . Exista si alte partide care participa in alegeri dar fara prea multe sanse asa cum exista si candidati independenti . Nu vom discuta aici care sunt deficientele sistemului electoral ci vom mentine o forma concisa de a explica restul de amanunte . Fiecare provincie si teritoriu sunt impartite zonal la un total de 308, unde fiecare partid are reprezentanti in alegerile locale. Cine castiga zona , are un loc in Parlament si devine MP( Membru al Parlamentului ). Functie de rezultate se determina cine va conduce guvernul si cine este principalul partid de opozitie . Numarul de locuri determina daca guvernul este majoritar sau minoritar . Ca guvernul sa fie majoritar are nevoie sa castige jumatate plus 1 dintre cele 308 locuri . Primul Ministru ? Inainte de alegeri , fiecare partid are o conventie la care isi aleg liderul . Liderul partidului care castiga alegerile prin numarul de locuri castigate zonal, devine automat Primul Ministru al Canadei . Partidul care a castigat alegerile , formeaza Guvernul Canadei si isi desemneaza ministrii departamentelor care formeaza guvernul .

Slide34:

Ca sa intelegeti de ce a fost necesara scurta introducere din pagina precedenta , am sa va reamintesc ca fiecare provincie si teritoriu este suveran in cadrul Federatiei . Sistemul electoral la nivel Federal este o copie la indigo pentru Guvernele Provinciale si cele Municipale . Da ! In Canada exista trei nivele guvernamentale si tot asa , fiecare provincie sau teritoriu are Guvernatorul sau . Singura diferenta este ca nu exista Senatul la nivel Provincial iar la nivel Municipal, nu exista o camera a deputatilor ci doar un Consiliu de Conducere . Oricum , la nivel Federal, propunerile de legi sunt introduse in Camera Comunelor , sunt dezbatute si aprobate sau respinse functie de numarul de voturi . Daca un proiect de lege este trecut prin Camera Comunelor , ajunge in Senat unde urmeaza alte dezbateri inainte ca acel proiect sa fie aprobat . Proiectul de lege devine lege numai dupa ce Senatul il aproba si mai apoi , hotararea lor este ratificata de Guvernatorul General al Canadei . La nivel provincial, se urmeaza acelasi proces cu deosebirea ca Guvernatorul Provincial indeplineste si functia Senatului . La nivel Municipal, proiectele de lege devin legi municipale imediat dupa ce sunt aprobate in Consiliul de conducere . Municipiile pot emite si un alt fel de legi care se numesc by-law si care se aplica doar zonal functie de conditiile care impun existenta unor asemenea legi .

Slide35:

Regina Angliei si a Canadei , Her Majesty Elisabeth the Second este intampinata cu flori la sosirea ei la Parlament .

Slide36:

Presedintele Statelor Unite ale Americii Barack Obama este primit la Parlamentul Canadei de catre Primul Ministru al acestei tari , Steven Harper.

Slide37:

Printul William si sotia lui Catherine Ducesa de Cambridge se indreapta catre Parlamentul Canadei cu o garda RCMP(the Royal Canadian Mounted Police).

Slide38:

Printul William si sotia lui Catherine Ducesa de Cambridge participa la festivitatile tinute in parcul Parlamentului cu ocazia Zilei Nationale a Canadei (1 Iulie 2011)

Slide39:

Garda la intrarea parcului Resedintei Guvernatorului General al Canadei .

Slide40:

Corpul de garda aliniat pentru inspectia Guvernatorului General al Canadei .

Slide41:

Resedinta Guvernatorului General al Canadei (Rideau Hall).

Slide42:

Sala de festivitati in Resedinta Guvernatorului General al Canadei .

Slide43:

Resedinta Primului Ministru al Canadei (Sussex Drive 26).

Slide44:

Primaria Orasului Ottawa (City Hall)

Slide45:

Sala de sedinte a Consiliului la Primaria Ottawa.

Slide46:

Festivalul lalelelor si Colina Parlamentului ( Parlament Hill)

Slide47:

Colina Parlamentului Toamna .

Slide48:

Schimbarea garzii in fata Parlamentului .

Slide49:

Imagine luata de pe acoperisul Parlamentului .

Slide50:

Imagine luata din Turnul Pacii peste aripa de Est.

Slide51:

Un alt centru vital pentru bunul mers al legislatiei Canadei este Curtea Suprema . Are puterea sa interpreteze legile functie de conditii specifice si poate recomanda Parlamentului revizuirea lor si aducerea de amendamente , totul menit sa perfectioneze sistemul legislativ canadian .

Slide52:

Blazonul Canadei pe peretele Curtii Supreme.

Slide53:

The Supreme Court of Canada

Slide54:

In interiorul Curtii Supreme a Canadei .

Slide56:

Resedinta lui the British High Comissioner . El este practic Ambasadorul Angliei la Ottawa. Din punct de vedere colonial, poate fi si cel care reprezinta interesele coroanei intr-una dintre coloniile britanice care nu este 100% sub tutela Angliei asa cum este cazul Canadei , Australiei , etc.

Slide57:

The British High Comission Cu alte cuvinte , Ambasada Angliei la Ottawa.

Slide59:

Imagine a interiorului Ambasadei Statelor Unite la Ottawa.

Slide60:

Ambasada Chinei la Ottawa Spectacol obisnuit cu demonstranti .

Slide61:

Ambasada Rusiei la Ottawa

Slide62:

Ambasada Poloniei la Ottawa

Slide63:

Ambasada Republicii Cehe la Ottawa

Slide64:

Ambasada Romaniei la Ottawa

Slide65:

Imagine luata din Turnul Pacii peste Aripa de Vest.

Slide66:

Spectacol de sunet si lumini proiectate pe fatada Parlamentului .

Slide67:

Parlamentul este impodobit intampinand Sfanta Sarbatoare de Craciun fiind gazda spectacolelor de sunet si lumini proiectate de pe acoperisul Centrului de presa , radio si televiziune de vis a vis.

Slide69:

Press Esc to exit Sfarsit Music : Tchaikovsky - None but the lonely heart

authorStream Live Help