Как да се държиш на обществено място

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Good behavior.

Comments

Presentation Transcript

Как да се държиш на обществено място:

Как да се държиш на обществено място Когато си на обществено място, трябва да се съобразяваш с : (Превод от текст на Katerinne Higuera )

1. Шумът:

1. Шумът Опитай се да запомниш, че другите хора може и да не приемат шума, който ти произвеждаш толкова ентусиазирано, както ти го приемаш. Това включва викането или говоренето с висок глас , смеха, говоренето по мобилния телефон или свиренето.

PowerPoint Presentation:

Макар да е вярно, че всички ние имаме право да правим тези неща, това не означава, че трябва да се нарушава спокойствието на другите. Всичко, което пречи на другите хора, по принцип се счита за неправилно .

PowerPoint Presentation:

Така че: опитай се да говориш с нормален тон, не „реви“ от смях през цялото време на филмите, когато си в киносалон, не прави скандали на улицата. Това са неща, които здравия разум подсказва да не правим, когато сме сред хората.

2. Поведение:

2. Поведение Няма две мнение затова, че поведението ти на обществено място провокира отношението на хората към теб. Ако се държиш учтиво и възпитано, повечето хора ще останат с добро впечатление от теб и ще се отнасят към теб доброжелателно. От друга страна, ако крещиш, бягаш насам натам и се държиш невъзпитано, хората ще ти се ядосат.

PowerPoint Presentation:

Опитай се да разбереш факта, че начина, по който се държиш там, където другите могат да те видят, не трябва да се различава от начина, по който се държиш вкъщи.

PowerPoint Presentation:

Опитай се да избягваш да се държиш по плашещ или дразнещ начин . Усмихвай се на другите. Бъди добър . Предлагай помощ, ако се налага. Накратко, старай се да се държиш така, както го правиш когато те наблюдава майка ти (или учителката ти ;-)

3. Храни се възпитано:

3. Храни се възпитано Ако се храниш на обществено място, използвай най-добрите си маниери за маса. Използвай правилно приборите. Не вземай храна с ръце, използвай вилица или лъжица. Не говори с пълна уста и не показвай храната в устата си.

authorStream Live Help