Ξεχασμένα παιχνίδια της Σύμης

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Συνέντευξη με τον Νίκο Καζαντζάκη:

Συνέντευξη με τον Νίκο Καζαντζάκη Νίκο καλησπέρα, σε ποια τάξη του δημοτικού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή; Καλησπέρα, είμαι στην Τετάρτη τάξη. Ποιος σε συνόδευσε την πρώτη σου μέρα στο σχολείο; Την πρώτη μέρα στο σχολείο με συνόδευσε ο πατέρας μου. Γιατί σε συνόδευσε ο πατέρας σου; Επειδή η μητέρα μου, όπως και οι περισσότερες γυναίκες, ασχολούνταν με τις δουλειές του σπιτιού. Ποια ήταν τα συναισθήματά σου στη διαδρομή για το σχολείο; Ήμουν αρκετά χαρούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, αλλά ταυτόχρονα και πολύ φοβισμένος γιατί δεν γνώριζα τι θα συναντούσα.

Slide2:

Φορούσες κάτι εντυπωσιακό για την πρώτη σου μέρα στο σχολείο; Ναι! Φορούσα έναν κόκκινο μάλλινο σκούφο στο κεφάλι και τσαρουχάκια με κόκκινες φούντες στα πόδια. Με ποιον από τους γονείς σου έχεις περισσότερη οικειότητα; Μεγαλύτερη οικειότητα έχω με την μητέρα μου, γιατί περνάω περισσότερες ώρες μαζί της μέσα στο σπίτι. Πως είναι εξωτερικά το σχολείο; Το κτίριο είναι παλιό και έχει μια φαρδιά αυλή, τέσσερεις μεγάλες κάμαρες στις γωνίες και ένα κατασκονισμένο πλατάνι στη μέση.

Slide3:

Μπορείς να μου περιγράψεις τον Διευθυντή του σχολείου σου; Ο Διευθυντής μας, είναι κοντός με γενάκι σφηνωτό, με πάντα θυμωμένα μάτια και στραβοπόδης. Επίσης, είναι και ο δάσκαλός μου. Πιστεύεις ότι είναι αυστηρός; Ναι, είναι πολύ αυστηρός! Ήρθε από την Αθήνα και έχει φέρει μαζί του τη Νέα Παιδαγωγική και αν κάνουμε κάτι κακό μας λέει να κατεβάσουμε τα παντελόνια για να μας βαρέσει με τον βούρδουλα.

Slide4:

Τι γνώμη έχεις για τους υπόλοιπους δάσκαλους του σχολείου σου; Όλοι οι δάσκαλοι του σχολείου μου είναι αυστηροί και δεν μας λυπούνται. Ποια είναι η πιο συνηθισμένη τιμωρία που σας επιβάλλουν; Συνήθως μας τιμωρούν χτυπώντας μας με την βίτσα.

Slide5:

Τι είναι η Νέα Παιδαγωγική για σένα; Αρχικά, όπως και όλοι οι συμμαθητές μου, νόμιζα ότι ήταν κάποια νέα γυναίκα που την έλεγαν «Παιδαγωγική», αλλά ποτέ μας δεν την είδαμε. Έτσι, μια μέρα πήρα το θάρρος να ρωτήσω τον Διευθυντή που είναι η Νέα Παιδαγωγική και γιατί δεν έρχεται στο σχολείο και έπειτα από αρκετές βουρδουλιές που μου ‘ ριξε μου είπε «να η Νέα Παιδαγωγική» κι έτσι διαπίστωσα ότι η Νέα Παιδαγωγική είχε να κάνει με τις τιμωρίες και κυρίως τον βούρδουλα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου Νίκο, εις το επανιδείν ! Ευχαρίστησή μου! Γειά σας.

authorStream Live Help