Когато ти е най-

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

КОГАТО ТИ Е НАЙ-

Slide 2: 

Когато ти е най-радостно, най-тъжно, най-очакващо, най-безнадеждно, най-сияещо, най-мрачно, най-искащо, най-вълнуващо, най-усмихнато, най-вярващо, най-скучно, най-колебливо, най-нетърпеливо, най-самотно, най-важно, най-замислено, най-плашещо, най-болезнено, най-наранено, най-палаво, най-замечтано, най-жадно, най-студено, най-трудно, най-истинско… Тогава ?..

Slide 3: 

Някои НАЙ- предстоят, други са последни. И лошо, и добро, било е НАЙ-. Случило се е на теб. Станало е ТВОЕТО НАЙ-. Затова е важно. Помни го. Приеми го. Запази го. Във всеки един от тези моменти ти си бил НАЙ-себе си! И сега си това, което си, благодарение на всички твои НАЙ-.

Slide 4: 

Във всяка книга ще откриеш мъдрост, ако се оглеждаш за нея. Но има една, в която деца и възрастни често се оглеждат. И аз често го правя. Става дума за книгата на Алън Александър Милн, в която главен герой е Мечо Пух.

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ : 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб.

Slide 6: 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ Прасчо: Как се пише любов? Пух: Тя не се пише, тя се чувства.

Slide 7: 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ Колкото повече, толкова повече!

Slide 8: 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ Понякога седя и си мисля… а понякога просто си седя.

Slide 9: 

Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед. МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ

Slide 10: 

Отдавна, много отдавна,онзи ден... МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ

Slide 11: 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ Правописът ми е Колеблив. Добър правопис е, но се Колебае и буквите отиват на грешни места.

Slide 12: 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ Какво трябва да... трябва?

Slide 13: 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ Какво се подарява на някой, който иска всичко, а няма нищо?

Slide 14: 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ - Защо ли нещата трябва да се променят? - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: - Така имат възможност да станат по-добри.

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ : 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ - Ще бъдем ли приятели завинаги? - попита Прасчо. - Дори и за по-дълго! - отговори Мечо Пух.

Slide 16: 

И за да е хубав и усмихнат денят ти, пускам още няколко незабравими цитата от този сладък герой - Мечо Пух.

Slide 17: 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ Защо точно от него ли? Ами защото всеки от нас рано или късно открива неговата прелест (при мен си беше май късно...), а и всеки притежава по едно или няколко от неговите качества. Както Мечо, така и ние честичко сме лакоми, но и добри и услужливи, верни приятели, винаги готови за пакости и приключения, както и за благородни дела.

Slide 18: 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ Ето един гениален извод от дълбоките размишления на Мечо Пух: Щом се чува жужене, значи някой жужи, а единствената причина, която знам да жужиш е, че си пчела.А единствената причина, която знам, да си пчела е, че правиш мед. А единствената причина да правиш мед е, че аз го ям.

Slide 19: 

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ

Slide 20: 

Следва още по-забележително прозрение: Ако тръгнеш за мед с балон, най-важното е да не те усетят пчелите. Ако балонът е зелен, те може да те помислят за част от дървото и да не те забележат, а ако е син, ще си помислят, че си част от небето и пак няма да те забележат. (Прасчо съвсем уместно се намесва: - Няма ли да забележат теб под балона?)

Slide 21: 

И следва съвсем логичен отговор: - Може би да, а може би не. То с пчелите никога не се знае какво може да се случи. МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ А от следващия откъс можеш само да се поучиш какво да правиш като си тъжен. Това е епизодът, в който Кристофър Робин светва Мечо Пух, че той и Прасчо са обиколили гората няколко пъти в търсене на въображаем враг, като стъпките, които са преследвали, всъщност са си лично техни.

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ Мечо: Бях Глупав и Заблуден. Аз съм Мече без капка Ум. Кристофър Робин: Ти си най-хубавото Мече на света. Мечо Пух (с надежда и грейнало лице): Така ли?...Както и да е. Почти стана време за обяд. (и се прибира да обядва).

МЕЧО ПУХ ИЗВАДКИ И може би най-любимият ми диалог:Прасчо: Като се събудиш сутрин, Пух, какво си казваш най-напред? Мечо: Какво има за закуска? Ами ти, Прасчо? Прасчо: Аз пък си казвам: Чудя се какво ли интересно ще ми се случи днес. Мечо: Че то е същото…

Slide 25: 

За завършек (макар че има още много други страхотни прозрения на Мечо и неговите приятели, които ще трябва да ти припомня някой друг път), ще те запозная с мислите, които мъчат Мечо Пух - оплаквай ми се после, че имаш сложни проблеми за разрешаване...

Във понеделник, ако е горещо,ме занимава ей такова нещо:дали е вярно, или не е токакво кое е и кое - какво?Във вторник, вънка щом е неприятно,във мен напира чувство необятно:че надали е някому понятнодали са тез онез или обратно.

Slide 27: 

Във сряда, щом навън е пек и зной,макар да съм изпаднал във покой,въпросче гложди пак акъла мой:а кой какво е и какво е кой?В четвъртък, почне ли се да валии запълзят ли влажните мъгли,разбираш мигом ти като че личии са тез, ала онез - чии?

Във петък... : 

Във петък... И тук вече е твой ред – сети се за петък, събота и неделя. Приятни, между другото!..

Slide 29: 

Когато ти е най-тъжно, най-безнадеждно, най-мрачно, най-скучно, най-колебливо, най-самотно, най-плашещо, най-болезнено, най-наранено, най-студено, най-трудно, …

Slide 30: 

… припомни си Мечо Пух! От ТанРу

authorStream Live Help