Turism in Cyprus

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Comenius project 2011-13 Greek contribution (created by Olga)

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Πέτρα του Ρωμιού

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ:

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ:

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ

Χάρτης:

Χάρτης Σαλαμίνα Κερύνεια Πάφος Αλυκή Λεμεσός

PowerPoint Presentation:

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΙΕΣ. ΜΑΓΙΚΕΣ, ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ:

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Οι τουρίστες επιλέγουν την Κύπρο για τις διακοπές τους διότι: Βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση και είναι κοντινός προορισμός για πολλές χώρες Διαθέτει πολλά αξιοθέατα και όμορφες παραλίες Έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά Το κλίμα της είναι ιδανικό για διακοπές

PowerPoint Presentation:

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αρχαίο θέατρο Σαλαμίνας:

Αρχαίο θέατρο Σαλαμίνας Η Σαλαμίνα ήταν αρχαία πόλη-κράτος της Κύπρου. Βρισκόταν στη ανατολική ακτή της Κύπρου, στις εκβολές του ποταμού Πεδαίου.

Κάστρο Αγίου Ιλαρίωνα:

Κάστρο Αγίου Ιλαρίωνα Το κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα βρίσκεται στην Κύπρο, στη κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας. Κατασκευάστηκε από τους Βυζαντινούς τον 11ο αιώνα μ.Χ. στην ομώνυμη κορυφή του Πενταδάκτυλου.

Μοναστήρι Αγίου Νικολάου :

Μοναστήρι Αγίου Νικολάου Ο Άγιος Νικόλαος των Γάτων , το παλιότερο ίσως μοναστήρι στην Κύπρο, βρίσκεται στο Ακρωτήρι Γάτα, νοτιοανατολικά της Αλυκής Ακρωτηρίου .

Αλυκές Λάρνακας και Λεμεσού:

Αλυκές Λάρνακας και Λεμεσού Οι αλυκές αποτελούν ένα ξεχωριστό τοπίο που ομορφαίνει το φυσικό μας περιβάλλον. Πολλά είδη φυτών, λουλουδιών και δένδρων αποτελούν τη χλωρίδα της αλυκής η οποία είναι διάσπαρτη. Το χειμώνα την επισκέπτονται παράξενα αποδημητικά πουλιά όπως τα φλαμίνγκο και οι γλάροι.

Αρχαιολογικός χώρος Αμαθούντας:

Αρχαιολογικός χώρος Αμαθούντας Σαφώς και ο Αρχαιολογικός χώρος της Αμαθούντας αποτελεί ιδανικό μέρος για τους τουρίστες. Εκεί έχουν ανακαλυφθεί αρκετοί τάφοι ενώ παράλληλα έχουν ανασκαφεί επίσης η Ακρόπολη και το κατώτερο μέρος της πόλης.

Παναγία της Ασίνου:

Παναγία της Ασίνου Σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί κάποιος την Παναγία της Ασίνου και να γνωρίσει από κοντά τις τοιχογραφίες που κοσμούν το εσωτερικό του ναού.

Παναγία της Ασίνου:

Παναγία της Ασίνου Η εκκλησία είναι κτισμένη μονόκλιτη , χωρισμένη στο Ιερό Βήμα, στον κυρίως Ναό και στο Νάρθηκα, που είναι τρουλλωτός κα με δύο κόγχες στις δύο πλευρές του.

Αββαείο του Μπέλλα Πάις:

Αββαείο του Μπέλλα Πάις Το Αββαείο του Μπέλλα Πάϊς βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό στην επαρχία Κερύνειας στην κατεχόμενη Κύπρο. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά εναπομείναντα μνημεία Γοτθικής μοναστικής αρχιτεκτονικής στην ανατολική Μεσόγειο.

Αβαείο του Μπέλλα Πάις:

Αβαείο του Μπέλλα Πάις Είναι κτισμένο πάνω σε ένα φυσικό βραχώδη γκρεμό του οποίου η βόρεια άκρη έχει κατακόρυφη κλίση πάνω από 100 πόδια, παρέχοντας έτσι εξαιρετικές συνθήκες προστασίας από την πλευρά αυτή. Στη νότια πλευρά, προς το λόφο, και στα δυτικά φαίνεται ότι είχε ανοιχτεί μια τεχνητή τάφρος η οποία περιέβαλλε το οχυρωματικό τείχος που προστάτευε το αβαείο.

Αρχαίος συνοικισμός Χοιροκιτίας:

Αρχαίος συνοικισμός Χοιροκιτίας Ο αρχαιολογικός χώρος της Χοιροκοιτίας ανήκει από το 1998 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της Ουνέσκο. Είναι οικισμός της Νεολιθικής περιόδου και διασώζεται σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι οι περισσότεροι οικισμοί της ίδιας περιόδου όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σ΄ ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Κάστρο της Καντάρας:

Κάστρο της Καντάρας Το Κάστρο της Καντάρας βρίσκεται στον Πενταδάχτυλο της Κύπρου. Χτίστηκε τον 11ο αιώνα από τους βυζαντινούς και καταστράφηκε από τους ενετούς τον 16ο αιώνα. Για πρώτη φορά αναφέρεται σε πηγές το 1191. Το όνομα πιστεύεται ότι προέρχεται από το αραβικό Kandar που σημαίνει βράχος- απόκρημνος βράχος, λόγω της θέσης του κάστρου.

Κάστρο της Κερύνειας:

Κάστρο της Κερύνειας Το Κάστρο της Κερύνειας βρίσκεται στο λιμάνι της Κερύνειας της Κύπρου. Χτίστηκε αρχικά από τους Ρωμαίους και τον 7ο αιώνα ανακατασκευάστηκε από τους Βυζαντινούς στη προσπάθεια τους να προστατεύσουν την πόλη από τις αραβικές επιδρομές.

Κάστρο της Πάφου:

Κάστρο της Πάφου Το κάστρο της Πάφου βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης. Αρχικά χτίστηκε από τους βυζαντινούς σαν οχυρό για την προστασία του λιμανιού. Αποτελεί το σύμβολο της πόλης της Πάφου και είναι ένα υπέροχο μέρος για τους τουρίστες.

Αρχαίο Θέατρο Κουρίου κοντά στη Λεμεσό:

Αρχαίο Θέατρο Κουρίου κοντά στη Λεμεσό

Κάστρο του Κολοσσιού:

Κάστρο του Κολοσσιού Το Κάστρο του Κολοσσιού είναι ένα μεσαιωνικό φρούριο λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Λεμεσού της Κύπρου. Το κτίριο έχει τρεις ορόφους , είναι χτισμένο με πλίνθους και οι τοίχοι του έχουν πάχος ενάμισι μέτρο. Είχε μεγάλη στρατηγική σημασία αφού έλεγχε την περιοχή Κολόσσι που υπήρχαν φυτείες ζαχαροκάλαμου και παραγόταν ζάχαρη.

Κάστρο Λεμεσού:

Κάστρο Λεμεσού Το Κάστρο της Λεμεσού είναι μεσαιωνικό κτίσμα στη πόλη της Λεμεσού στην Κύπρο. Το σημερινό κάστρο κτίστηκε, το 1590 περίπου, κατά τη τουρκοκρατία, πάνω σε προγενέστερα κτίσματα.

Λουτρά του Άδωνη:

Λουτρά του Άδωνη

Λουτρά της Αφροδίτης:

Λουτρά της Αφροδίτης Αυτό το όμορφο σημείο βρίσκεται αμέσως μετά το ψαροχώρι Λατσί προς τη μύτη της χερσονήσου του Ακάμα. Είναι ένα φυσικό σπήλαιο περιστοιχισμένο από πράσινο και βρίσκεται στο τέλος ενός μικρού φυσικού μονοπατιού.

Μοναστήρι του Κύκκου στο Τρόοδος:

Μοναστήρι του Κύκκου στο Τρόοδος

Μοναστήρι του Κύκκου στο Τρόοδος:

Μοναστήρι του Κύκκου στο Τρόοδος

Τάφοι των Βασιλέων:

Τάφοι των Βασιλέων Οι Τάφοι των Βασιλέων βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, στη βορειοδυτική νεκρόπολη της Πάφου. Οφείλουν το όνομά τους στο μέγεθος και στη μεγαλοπρέπειά τους, καθώς σε αυτούς ενταφιάστηκαν μέλη της αριστοκρατίας της Πάφου και όχι βασιλιάδες. Είναι σκαλισμένοι σε βράχους και χρονολογούνται από τα Ελληνιστικά και πρώτα Ρωμαϊκά χρόνια.

PowerPoint Presentation:

ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΜΕ ΑΦΘΟΝΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΜΟ. ΤΟΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ.

PowerPoint Presentation:

Σύμφωνα με τον ομηρικό μύθο η Αφροδίτη γεννήθηκε στην Πέτρα του Ρωμιού , μια ακτή της Πάφου στην Κύπρο .

ΠΗΓΕΣ ::

ΠΗΓΕΣ : ΚΕΙΜΕΝΟ : WIKIPEDIA ΕΙΚΟΝΕΣ : ΙΝΤΕΡΝΕΤ Ευχαριστώ για την προσοχή σας Μούτσου Όλγα

authorStream Live Help