Από την Concordia στον ΟΦΑ

Views:
 
     
 

Presentation Description

Η παρουσίαση του Αδριανού Γολέμη, απεσταλμένου της ESA στην βάση Concordia στην Ανταρκτική, κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ευάγγελου Καϊμακάμη στον Όμιλο Φϊλων Αστρονομίας, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013.

Comments

Presentation Transcript

Σύνδεση από τον ΟΦΑ στην Concordia :

Σύνδεση από τον ΟΦΑ στην Concordia Όμιλος Φίλων Αστρονομίας ΜΜΧΙ V Αδριανός Γολέμης

Με τον πρωτοπόρο Βαγγέλη στο εργαστήριο της ESA!:

Με τον πρωτοπόρο Βαγγέλη στο εργαστήριο της ESA !

Η εκπαίδευση στη Βρέστη και στην Κολονία:

Η εκπαίδευση στη Βρέστη και στην Κολονία

PowerPoint Presentation:

Εμείς στην Ευρώπη και το περσινό πλήρωμα στην Ανταρκτική, κλήση από το European Astronaut Centre στην Concordia εν μέσω της εκπαίδευσής μας

Το ταξίδι: C130 από τη Νέα Ζηλανδία, προσγείωση στους πάγους και το πρώτο βήμα!:

Το ταξίδι: C130 από τη Νέα Ζηλανδία, προσγείωση στους πάγους και το πρώτο βήμα!

Το ταξίδι: Η ακτή της Ανταρκτικής και η Ελλάδα μέλος της Συνθήκης για την Ανταρκτική, που καθιστά την ήπειρο ειρηνική και μη διεκδικήσιμη, αφιερωμένη στην έρευνα.:

Το ταξίδι: Η ακτή της Ανταρκτικής και η Ελλάδα μέλος της Συνθήκης για την Ανταρκτική, που καθιστά την ήπειρο ειρηνική και μη διεκδικήσιμη , αφιερωμένη στην έρευνα.

Το ταξίδι: Βάση Mario Zuccheli, ο ενδιάμεσος σταθμός για την Concordia.:

Το ταξίδι: Βάση Mario Zuccheli , ο ενδιάμεσος σταθμός για την Concordia.

Έξοδος κινδύνου και Ανταρκτικό δίπλωμα!:

Έξοδος κινδύνου και Ανταρκτικό δίπλωμα!

PowerPoint Presentation:

Η μέρα και η νύχτα!

H Βάση Concordia στο θόλο της Κίρκης:

H Βάση Concordia στο θόλο της Κίρκης

Η ζωή στη Βάση:

Η ζωή στη Βάση

Τα επιστημονικά πειράματα του γιατρού της ESA:

Τα επιστημονικά πειράματα του γιατρού της ESA Λόγω απομόνωσης και αδυναμίας φυγής, η βάση είναι μια καλή εξομοίωση διαστημικών αποστολών, γι’ αυτό και η European Space Agency επενδύει στην έρευνα εδώ.

H έρευνα ποικίλει από μελέτες ύπνου μέχρι ερωτηματολόγια σχετικά με την ψυχολογία και ανάλυση της ομαδικότητας και συνεργασίας:

H έρευνα ποικίλει από μελέτες ύπνου μέχρι ερωτηματολόγια σχετικά με την ψυχολογία και ανάλυση της ομαδικότητας και συνεργασίας Η διαρκής νύχτα ή διαρκής μέρα καθώς και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε υψόμετρο 3233 μέτρα παρουσιάζουν ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, αλλά κυρίως παράγουν γνώση που εφαρμόζεται για τη βελτίωση της ζωής στον υπόλοιπο κόσμο.

Η έρευνα γίνεται από Πανεπιστήμια υπό την αιγίδα της ESA – ελπίζουμε να δούμε Ελληνική πρόταση σύντομα!:

Η έρευνα γίνεται από Πανεπιστήμια υπό την αιγίδα της ESA – ελπίζουμε να δούμε Ελληνική πρόταση σύντομα! Ελληνικά Πανεπιστήμια μπορούν σε συνεργασία με Ευρωπαϊκά να υποβάλουν προτάσεις για βιοϊατρικά και άλλα πειράματα , όπως βλέπουμε εδώ: http :// www.esa.int/Our_Activities/Human_Spaceflight/Concordia/Concordia_Announcement_of_Opportunity

Αστρονομία::

Αστρονομία : To χειμώνα εκτός από το Νότιο Σέλας ευελπιστούμε να δούμε το ζωδιακό φως και την ακτινοβολία Gegenschein , που είναι πολύ αμυδρά για να θεαθούν από την Ευρώπη. Η τρίτη φωτογραφία δείχνει το φαινόμενο Sun Dogs ή Ήλιος-Φάντασμα , που ήδη απολαύσαμε.

Η Concordia είναι η μόνη διεθνής Βάση στην Ανταρκτική (Ιταλο-γαλλική):

Η Concordia είναι η μόνη διεθνής Βάση στην Ανταρκτική ( Ιταλο -γαλλική) Παρά τα κάποια προβλήματα, μπορεί κανείς να δει μια πραγματικά ωφέλιμη και αναγκαία Ευρωπαϊκή συνεργασία που συντηρεί ανθρώπους για ένα χρόνο στις πιο αντίξοες συνθήκες και επίσης παράγει έρευνα με πολύτιμες εφαρμογές στην κοινωνία.

To δωμάτιο 14 στο Σταθμό είχε μυρωδιά από Ελλάδα …:

To δωμάτιο 14 στο Σταθμό είχε μυρωδιά από Ελλάδα …

Για περισσότερα::

Για περισσότερα: adrianos.golemis@concordiastation.aq http:// en.wikipedia.org/wiki/Concordia_Station Twitter: @ Astrovenator http://astrovenator.blogspot.com /

Το πλήρωμα Concordia DC10 σας εύχεται:

Το πλήρωμα Concordia DC10 σας εύχεται ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ! Με υγεία, όνειρα, προσπάθεια και αισιοδοξία!

authorStream Live Help