Европейският-съюз-в-моята-дамска-чанта

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Презентация на екипа младши посланици от СУ "Екзарх Антим I " гр.Казанлък- Училище посланик на Европейския парламент

Comments

Presentation Transcript

Европейският съюз :

Европейският съюз в моята “дамска чанта”

Slide3:

Това е Ема от Казанлък, България. Тя е на 1 9 години и е много щастлива , че е гражданин на Европейския съюз, защото това ѝ дава много привилегии, от които да се възползва . Ема обича да казва, че Европейският съюз е в нейната “ дамска чанта”, защото е пряко свързан с ежедневието ѝ.

Slide4:

Благодарение на Европейския съюз Ема учи право в мечтания от нея университет - Хайделберг , Германия .

Slide5:

Родителите на Ема не се притесняват, защото знаят, че ще могат да се чуват с нея по всяко време, без да плащат допълнителни такси .

Slide6:

Тя се влюби в Германия, когато в десети клас успя да се докосне до немската култура , благодарение на училищен проект по програма Еразъм +. Участието в проекта повиши уменията на Ема по немски и английски език. И не по-малко важно – тя се запозна с най-добрата си приятелка Аля.

Slide7:

Всеки ден Ема пътува до университета с личния си автомобил, който родителите ѝ закупиха от Австрия като подарък за абитуриентския ѝ бал, без да плащат мито. Тя използва шофьорската си книжка, издадена в България, а това улеснява ежедневието ѝ на студент в Германия.

Slide8:

Европейският съюз прави живота на Ема вдъхновяващ, разнообразен и вълнуващ. През юни 2018г. тя беше една от тези 15 000 млади европейци, навършили 18 години, които пътуваха по новата инициатива на Европейския парламент - DiscoverEU . Ема посети 6 държави от Европейския съюз , само с личната си карта!

Slide9:

Ема е спокойна, защото притежава здравноосигурителна карта, която ѝ дава възможност да ползва спешна и неотложна медицинска помощ навсякъде в Европейския съюз.

Slide10:

Когато не е на лекции, Ема работи в библиотека, защото обича да бъде сред книгите. Тя е благодарна на ЕС за правото да работи в друга държава и да добива опит в професионалните компетентности.

Slide11:

Европейският съюз помогна на Ема, не просто да учи в Хайделберг, но и да получи стипендия за отличие, благодарение на която тя не заплаща учебни такси и не затруднява финансово своите родители.

Slide12:

Тази година е една от най-важните в живота на Ема. Европейският съюз стана нейно семейство, което се гриж и за нея. Той е част от израстването ѝ във всички аспекти и построяването на един живот с различна визия. Живот на амбициозен човек .

Slide13:

Ема е щастлива , защото за първи път ще има възможност на 26 май 2019 г. да даде своя глас на изборите за Европейски парламент. Тази година Ема ще гласува. За своето настояще. За своето бъдеще. За нашето бъдеще. Ема ще гласува за бъдещето на голямото семейство - Европейски съюз . This time I'm voting!

Slide14:

Ема – това съм аз ! Ема – това сте В ие ! Ема – това сме всички ние!

Slide15:

Изготвил: Екипът на Младши те послани ци от СУ ”Екзарх Антим I” гр.Казанлък, февруари 2019 Благодарим В и за вниманието!

authorStream Live Help