Els animals de granja

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

ELS ANIMALS DE GRANJA

Slide 2: 

QUINS SÓN? Animals d'ajuda en les tasques i feines; són bèsties de tir i càrrega, serveixen per treballar la terra i llaurar els camps. Animals de producció i consum; és el bestiar que es cria i s'engreixa pel profit que donen com la carn, els ous, la llet, la pell, la llana, les plomes... Animals de companyia i protecció: són aquell que sovint corren lliures per la casa;, ajuden en la cacera, vigilar el ramat...

Slide 3: 

S’ANOMENEN…

Slide 8: 

PODEN SER: Herbívors: són aquell animals que només mengen vegetals Carnívors: són aquells que només mengen carn Omnívors: el que mengen de tot; tan aliments d'origen animal com vegetal.

Slide 9: 

SABIES QUE… Un cavall necessita olorar i ensumar abans de confiar-se en una persona. Es pot adormir dret en petits sons. Una vaca produeix uns 200 litres de saliva diaris per portar a terme els seu procés digestiu. Cal munyir la vaca dos cops al dia i dóna al dia de 25 a 30 litres.

Slide 10: 

Els porcs tenen un gran sentit de l'olfacte Amb la llet que dóna una cabra a l'any, es pot fabricar més de 20 quilos de formatge . Les gallines poden pondre com a màxim un ou al dia.

Slide 11: 

ENDEVINALLES Faig ki-ki-ri-kí!porto barretina,i canto cara al ventper despertar el dia. Porto la camisa blancai el meu cor és tot groc,no m'assemblo gens al parei ni a la mare tampoc. EL GALL L’OU

Slide 12: 

EMBARBUSSAMENTS EL CAVALL TORT.A la porta del porxode la cort del porc,trota, trota, trota,però trota poc.Trota poc, però trota, trota, trota,a la porta del porxo de la cort del porc,trota, trota, trota,el cavall tort. TENS PROU PORC?.- Tens prou porc?- Sí, perquè amb poc porcja n'hi ha prou.

Slide 13: 

UNA GALLINA.Una gallinaxica, tica, mica, cama-curta i ballarica;va tenir sis fillsxics, tics, mics, cama-curts i ballarics.Si la gallina no hagués estatxica, tica, mica, cama-curta i ballarica;els seus fills no haurien estatxics, tics, mics, cama-curts i ballarics.

Slide 14: 

ELS SONS DE LA GRANJA

Slide 15: 

ESCOLA SUBIRATS Els Pins i els avets 2009-2010

authorStream Live Help