Bacc Riverside 1.1

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Bacc Riverside Update 1.1

PowerPoint Presentation:

Kritisch liet Ruby haar blik over het huis voor haar glijden, het leek niet erg groot van de buitenkant en het was ook niet prachtig, maar ze was hier dan ook niet heen gekomen voor het huis. Ze was hier gekomen met een doel. Ze was hier gekomen om een stad te stichten in the middle of nowhere zoals het haar droom was geweest van kinds af aan.

PowerPoint Presentation:

Ze voelde een glimlach op haar gezicht verschijnen en zette haar hand in haar zij, trots op de stap die ze met de verhuizing had gezet. Al vanaf dat haar vader een kleine speelgoedstad voor haar had gekocht waarmee ze dagelijks tot laat in de avond speelde had ze gedroomd om hier te staan en nu was het eindelijk zover. Ze was zenuwachtig voor de taak die in het verschiet lag, maar had vertrouwen in haar eigen kunnen.

PowerPoint Presentation:

Nog steeds met een brede glimlach op haar gezicht liep ze naar de uitnodigende witte deur en frommelde in haar zak totdat ze de sleutel had gevonden. Ze had hem nog geen uur geleden overhandigd gekregen van de makelaar, die glunderde van geluk om de verkoop van zo’n afgelegen en ongewild huis voor een redelijke prijs.

PowerPoint Presentation:

Eenmaal binnen plofte Ruby neer op de comfortabele bank en sloeg een genietende zucht. Ze sloot even haar ogen, maar nog geen seconde later sloeg het besef toe. Hoe kon ze in hemelsnaam van hieruit op haar werk komen als ze geen auto had? Niet dat haar werk haar nog had willen houden toen ze van haar ambitieuze plan hadden gehoord, maar ze had gehoopt ander werk te vinden zodra ze was verhuisd. Ze kon zichzelf wel voor haar hoofd slaan, zo dom was ze geweest. Ze had door haar geluk om haar droom te vervullen maandenlang met een enorm bord voor haar hoofd gelopen waardoor ze alle nadelen van de verhuizing niet had kunnen – of willen – zien.

PowerPoint Presentation:

Een gefrustreerde kreet verliet haar mond en ze sloeg met haar hand op de zachte stof van de bank, die moeiteloos vervormde door de kracht van haar hand en geen enkel geluid maakte. Het irriteerde Ruby en ze keek wanhopig voor zich uit, peinzend over een oplossing toen ze de schildersezel voor zich zag en een idee in haar opkwam.

PowerPoint Presentation:

Ze liep onzeker naar de ezel en wierp een hoopvolle blik op de kwasten en halflege verftubes van de vorige bewoner van het huis, ze waren niet perfect, maar het kon er mee door.

PowerPoint Presentation:

Glimlachend pakte Ruby een kwast en een canvas, haar moeder had haar altijd verteld dat haar opa een geweldige kunstenaar was geweest en vele duizenden simdollars had verdiend door middel van het schilderen. Haar moeder kon er niks van, maar Ruby hoopte dat het talent een generatie had overgeslagen.

PowerPoint Presentation:

Ruby’s aandacht werd geheel in het schilderen gelegd, en ze schrok dan ook toen een schel geluid door de woonkamer klonk. Gehaast legde ze haar schilderspullen weg en wreef met haar hand een verfvlek van haar gezicht af, ze hield van de rust van haar nieuwe woonplaats, maar een beetje gezelschap was ook niet mis.

PowerPoint Presentation:

Enthousiast opende ze de deur, om precies te vinden waar ze op had gehoopt, wat gezelschap. De vrouw, Rose, bleek al snel een aardig en gezellig persoon, aangezien de tijd voorbij vloog gedurende hun gesprek.

PowerPoint Presentation:

‘Hoe is het eigenlijk zo gekomen dat je het huis van oude Fred hebt gekocht?’ vroeg Rose op een gegeven moment, nadat ze Ruby had verteld over de oude kluizenaar die afgelopen jaar naar het bejaardentehuis was verplaatst. Hij was een getalenteerd schilder geweest, zoals Ruby al gedacht had en had jaren in het huis gewoond. Ruby maakte een weids gebaar om haar heen. ‘Ach, tegen zo’n prachtige omgeving zeg je toch geen nee?’ lachte ze.

PowerPoint Presentation:

Rose lachte hartelijk met haar mee en zuchtte toen dromerig. ‘Het zou me zo geweldig lijken om hier te wonen, ik heb er keer op keer over getwijfeld of ik Freds huis zou kopen, maar de eenzaamheid die me te wachten stond schrok me af,’ legde ze uit, een droevige blik in haar ogen toen ze naar het huis keek. ‘Waarom kom je niet gewoon hier wonen, nu woon ik hier ook en met zijn tweetjes maken we het vast wel gezellig!’ stelde Ruby enthousiast voor, ze begon al een heel plan in haar hoofd te vormen hoe ze zoveel mogelijk mensen naar Riverside kon laten verhuizen.

PowerPoint Presentation:

Ruby zag dat Rose ongelovig haar hoofd schudde. ‘Ik weet het niet hoor Ruby, ik ken je nog geen dag en nu probeer je me al hierheen te ontvoeren.’ Ruby schoot in de lach, wat een verbaasde blik van Rose opleverde. ‘Besef je je wel wat je net zei?’ perste ze er met moeite uit, tussen haar gelach en happen naar adem door. Rose leek het te beseffen en haar ogen werden groot. ‘O god, s-sorry, ik bedoel… Ik denk niet…’ stotterde ze beschaamd.

PowerPoint Presentation:

Eenmaal bijgekomen schudde Ruby haar hoofd en glimlachte bemoedigend naar Rose. ‘Ik zal het maar niet als een belediging zien,’ glimlachte ze, ‘maar dan moet jij er serieus over na gaan denken hier te gaan wonen.’

PowerPoint Presentation:

‘Doen we nu opeens aan chantage, jongedame?’ Rose probeerde haar glimlach tegen te houden, maar ondanks de moeite die ze deed barstte ze toch al snel in lachen uit. ‘Ik zal erover nadenken, oké? Maar verwacht niet teveel.’

PowerPoint Presentation:

Ruby accepteerde het antwoord en nam met een glimlach afscheid van haar nieuwe vriendin. ‘We bellen, hè?’ vroeg Rose, zwaaiend met haar mobieltje, waar Ruby zojuist haar huisnummer in had gezet. Ruby knikte instemmend en zwaaide nog eens terwijl Rose langzaam uit zicht verdween, lopend naar de dichtstbijzijnde bushalte.

PowerPoint Presentation:

Eenmaal binnen liep Ruby meteen weer naar de schildersezel, vastbesloten om een stuk verder met haar schilderij te komen. Ze was blij met haar nieuwe vriendin, die zelfs overwoog om in Riverside te gaan wonen, wat een blijde verassing was. ***

PowerPoint Presentation:

Een paar weken later werd Ruby al vroeg gebeld door Rose, die sinds hun eerste ontmoeting uren met haar aan de telefoon had gehangen. Die gesprekken bestonden vooral uit Ruby die Rose probeerde over te halen in Riverside te komen wonen, maar de twee hadden ook erg veel lol.

PowerPoint Presentation:

‘Rose!’ riep Ruby enthousiast uit toen ze de bekende lach hoorde. ‘Wie anders?’ lachte Rose. ‘Ik zie dat je al aardig ver met je schilderij bent gekomen, laat me raden, het is een kat?’ Ruby grinnikte en schudde lachend haar hoofd. ‘Jij ziet overal een kat in, trouwens, hoe weet je dat ik al verder ben gekomen?’ vroeg ze verbaasd.

PowerPoint Presentation:

Ze keek met een ruk op toen er op het raam werd getikt, aan de andere kant van het glas zag ze Rose, die als een idioot stond te zwaaien, een uitdrukking op haar gezicht die Ruby in de lach deed schieten. ‘Kom je nog naar buiten of blijf je daar gewoon staan?’ Kwam er na een tijdje uit de telefoon, waarna Ruby lachend naar de voordeur liep.

PowerPoint Presentation:

‘Je bent absoluut gestoord!’ riep Ruby uit, terwijl ze Rose lachend in de armen viel. ‘Absoluut gestoord!’ Rose glimlachte schaapachtig. ‘Het is een gave.’

PowerPoint Presentation:

‘En trouwens,’ vervolgde Rose, ‘je zal me vast niet meer zo gestoord vinden als ik je vertel waarvoor ik ben gekomen.’ Ruby haalde verbaasd haar wenkbrauwen op. ‘Vertel!’ ‘Niet zo ongeduldig, Rubytje , alles op zijn tijd, geef me eerst maar een warme bak koffie.’

PowerPoint Presentation:

Na een warme kop koffie en flink wat gedrang van Ruby was Rose eindelijk zover om haar nieuws te vertellen. ‘Je weet dat ik al een tijdje twijfel om hierheen te verhuizen en –’ ‘O mijn god, is dat huis dat hierachter wordt gebouwd voor jou?!’ riep Ruby al uit voordat Rose haar zin kon afmaken. ‘Dat is gewéldig !’ Rose knikte en grijnsde. ‘Ik verwacht een warm welkom!’

authorStream Live Help