Epilepsie tratament acupunctural si home

Views:
 
Category: Others/ Misc
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Epilepsie tratament acupunctural si homeopatic : 

Epilepsie tratament acupunctural si homeopatic Dr.Ioan Dumitrescu med.spec medicina fizica si recuperare medicala, acupunctura, homeopatie, imunologie Dr.Maria Dumitrescu med.spec boli interne

Slide 2: 

In luna martie 1993 am consultat pacienta  D.E  de 30 ani  din Pitesti cu urmatoarele diagnostice : 1.Epilepsie  forma grand mal, pe sechele postoperatorii de plex coroid . 2.Hemipareza dreapta spastica . Examenul neurologic efectuat de medicul specialist neurolog a aratat: hemipareza spastica dreapta, mers stepat, hipoestezie hemicorp drept, ROT prezente mai vii in dreapta afazie predominant receptiva, hemianopsie omonima dreapta, indiferenta plantara dreapta fara redoare de ceafa. Crizele  epileptice au aura digestiva .

Slide 3: 

Din istoric retinem ca boala a debutat in anul 1971 ( la 12 de ani ) cu crize de pierdere de cunostinta . A A fost internata in mai multe spitale ,dintre care: 1978, este internata  la spitalul din Tirgu Mures unde face tratament anticonvulsivant . Crizele se accentueaza si in martie 1980 apare hemipareza dreapta, este reinternata cu diagnosticul de tumoare cerebrala  subtemporala stanga, cu parencefalie pentru care este operata . Evolutia postoperatorie este modesta, motiv pentru care  in iule 1980 este reinternata pentru chist in zona operatorie . Dar evolutia postoperatorie a determinat iarasi reinternarea pentru investigatii de specialitate si tratament.

Slide 4: 

Februarie 1991 este internata la spitalul Militar Central Bucuresti sectia chirurgie pentru tumoare cerebrala subtemporala  stanga, prezentand  : hemipareza dreapta, tulburari de vedere si echilibru Este operata, fiind externata ca vindecata chirurgical, efectuandu-se drenaj ventriculo-cardiac . Am consultat pacienta in 1993 prezentand urmatoarele simptome esentiale in diagnosticul acupunctural: - fata palida,  depozit subtire viscos pe limba, puls profund accelerat , - precum si simptome clinice de tipul convulsiilor la nivelul membrelor cu capul intors spre dreapta sau cazut pe piept, privirea orientata in sus, midriaza.

Slide 5: 

Scurgerea unei secretii salivare vascoase din gura, zgomote la trecerea aerului  prin trahee ca expresie a unei secretii traheale vascoase. Dupa convulsii cadea intr-un somn profund, inconstient. Fondul general era de slabiciune si depresie cu o alterare profunda a intelectului. Diagnosticul energetic arata o invazie a meridianului ficat cu vant si glera, cu deficenta Qi-ului si sangelui ce cauzeaza rigiditatea si spasm in muschi si tendoane. Tratamentul : a vizat calmarea ficatului, eliminarea vantului ( termen acupunctural ), tonifierea Qi-ului si sangelui cu dizolvarea glerelor.

Slide 6: 

Am folosit urmatoarele puncte : Zhao Hai (R 6) ca punct de deschidere meridian Yin Qiao, crize de epilepsie in mijlocul zilei in dispersie. Xin Hui (VG 22) pentru congestie cerebrala, confuzie, emotivitate, spirit perturbat, somnolenta, nu recunoaste persoanele din anturaj, intelegere dificila a cuvintelor  in tonifiere. Shui Gou ( VG 26) punct de calmare a crizelor de epilepsie, ce disipeaza caldura, calmeaza spiritul si disperseaza vantul patogenic in dispersie. Feng Long (St 40)  reduce glera si regleaza stomacul - aura bolnavei pleca din stomac .

Slide 7: 

Alte  puncte Shen Mai  (VU 62), Tai Chong ( F 3) pentru crize nocturne. De asemeni am mai folosit si 2 puncte extra meridian foarte valoroase Guidang si Sishencong. Pentru absenta ciclului de cateva luni am utilizat Yaoshu ( VG 2) ce are efect si pe vantul patogenic, umezeala clarificand canalele util in epilepsie . Dignosticul homeopatic stabilit pe baza repertorizarii Kent : convulsion Upper limbs 968 Belladona, congestion head with redness face 111  Bell, desire light 62 Bell, unconsciousness  89 Bell.Medicamentul ales a fost Belladona administrata initial frecvent in dilutii de CH 7 zilnic. Evolutia cazului a fost ondulanta tratamentul acupunctural  efectuat in serii de cate 10 sedinte la 60 respectiv 90 zile ameliorand net simptomatologia.

Slide 8: 

Tratamentul de fond cu Belladona C7 zilnic a permis reducerea crizelor ce erau anterior tratamentului in numar de : 5 sau 10 uneori 20 - /zilnic, la 2 chiar si 3 pe saptamana cu reducerea progresiva a dozelor de anticonvulsivante. Examenul EEG a aratat in 1994 un traseu normal fata de 1997 si 1992 cand prezentau unde tipice pentru epilepsie in zonele temporare . In luna martie 1994 crizele devin mai dese 2-3 pe zi cu agravarea starii generale, motiv pentru care am solicitat examenul de specialitate si investigatii paraclinice la serviciul de neurologie al spitalului Municipal Bucuresti, unde s-a stabilit ca valva care asigura drenajul ventricular era blocata . Se intervine chirugical efectuandu-se drenaj gastric cu schimbarea valvei .

Slide 9: 

Evolutia de asta data a bolnavei a fost excelenta nemaifiind necesar tratamentul acupunctural, bolnava ramanand doar pe remediul Belladona C 7, o data pe saptamana si 1 tb Fenobarbital dimineata si 1 tb. Diazepam seara. Discutii asupra cazului Acest caz a fost urmarit timp de 7 ani prezentand fata de alte cazuri o evolutie descurajanta in anumite momente si numai increderea parintilor in acest gen de tratament ca si rigurozitatea observatiilor lor au contribuit decisiv la acest suces terapeutic.  Starea clinica si mai ales starea de constienta acum dupa 7 ani este net schimbata.

Slide 10: 

Daca in martie 1993 pacienta era o obnubilata atat datorita afectiunii de baza cat si datorita medicatiei luata in doze mari, cu slabiciune generala si hemipareza dreapta, in care contactul verbal cu pacienta era imposibil ; in august 1994 pacienta s-a prezentat constienta cu un tonus  psihic si fizic bun. Mersul era  normal, activitatea zilnica desi se rezuma numai la treburi casnice era aceptabila. Din punct de vedere psihologic pacienta reincepea o noua viata , conceptualizand  drama timpului pierdut de circa 20 de ani si in care practic reinsertia sociala era imposibila.

Slide 11: 

Din 1994 pana in 2000 evolutia cazului a fost foarte buna pacienta mai prezentand doar 2-3 crize minore / an cu un minim  de medicatie alopata zilnic  ( 1tb. Fenobarbital + 1tb. Diazepam ) si medicatie homeopatica de intretinere cuprinzand remediul de constitutie si remedii simtomatice adecvate diverselor situatii. Fiecare caz trebuie studiat, urmarit si tratat in functie de particularitatile lui adaptand conform necesitatilor atat medicatia alopata, tratamentul acupunctural cat  si medicatia homeopatica intr-o ecuatie ce poate  asigura sucesul in cazuri dificile fara solutie pentru medicina alopata .

Slide 12: 

Mentionez dintre medicamentele luate in 20 de ani inainte sa inceapa tratamentul homeo - acupunctural : Diazepam 3 tb./zi circa 21600 tb. / 20 ani, Fenobarbital  6 tb. / zi circa 43200  tb./ 20 ani, Finlepsin 3 tb. /zi adica  21600 tb./20 ani . Aceste cantitati mari de medicamente au condus la alterarea functiei hepatice inchizand cercul vicios : scaderea Yin-ului ficatului, rinichiului, cresterea vantului patogenic si stagnarea glerei-a mucozitatilor ) la nivelul orificiilor interventriculare cu mentinerea unei stari de edem cerebral permanente. Efectul vant, caldura patogena fiind tratat partial in periferie cu anticonvulsivate fara a se trata cauza, chiar agravand-o prin medicatie alopata.

Slide 13: 

Repercursiunile asupra celulei nervoase, asupra stereotipurilor dinamice ducand din nefericire la un handicap greu de rezolvat . Mentionez ca cel mai bine au raspuns cazurile recente  de copii la care tratamentul instituit precoce a permis rescolarizarea si reinsertia lor sociala. Copyright Copyright NoticeAny and all the content of our websites . Please do not use without our prior written consent. LawUnder international (Bern convention), UK (including the "Copyright, Designs and Patents Act 1998"), US, and other national laws, it is not permitted to copy any original work of art including photographs which are subject to copyright, and textual content, without the copyright holders consent.

authorStream Live Help