Αναμνήσεις από την Α΄τάξη

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

2 ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων 2012-2013 Οι αναμνήσεις μας από την Α΄ τάξη Συγγραφείς -Εικονογράφοι Τα παιδιά της Α΄Τάξης Επιμέλεια Η δασκάλα της Α΄τάξης Αγγελική Χαραλαμπίδου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Επισκεφτήκαμε το ναό του Αγίου Μηνά Επίσκεψη στο Ντολτσό Καστοριάς Ο ήλιος με την κυρία Ιωάννα Πώς μάθαμε τα γράμματα Η γιορτή της 25ης Μαρτίου Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Το βιβλίο με τα ζώα που αγαπάμε Η γιορτή για τα Χριστούγεννα Πήγαμε στο πάρκο Εκδρομή στην Αγία Παρασκευή Το αποκριάτικο πάρτι Μάθαμε για τη διαφορετικότητα Ζωγραφιές για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πήγαμε στις κούνιες Όταν με έριξε ο Ζήσης

PowerPoint Presentation:

Επισκεφτήκαμε το ναό του Αγίου Μηνά Όταν πήγαμε στον Άγιο Μηνά στην Καστοριά, είδα εικόνες και πολλές καρέκλες. Είναι μικρή εκκλησία. Στην αυλή έχει πολλά λουλούδια. Ξαναπήγαμε άλλη μια φορά στον Άγιο Μηνά και είδα έναν κύριο που μας εξηγούσε πώς ήταν στα παλιά τα χρόνια. Μας είπε ότι τη μέρα της γιορτής του Άγιου Μηνά απελευθερώθηκε η Καστοριά από τους Τούρκους. Ήταν πολύ ωραία, ήταν τέλεια και ένιωθα χαρούμενη! Α. Μ.

PowerPoint Presentation:

Επίσκεψη στο Ντολτσό Καστοριάς Στο Ντολτσό πήγαμε με λεωφορείο. Εκεί που σταμάτησε το λεωφορείο είδαμε μια κυρία που μας εξήγησε πώς ήταν στα παλιά τα χρόνια. Σταματήσαμε για να φάμε και όταν τελειώσαμε το φαγητό μας ψάξαμε για τον κρυμμένο θησαυρό . Περπατούσαμε και είδαμε εκκλησίες και εικόνες, μουσεία και παλιά αρχοντικά. Η κυρία έβγαζε φωτογραφίες. Εμείς βγήκαμε δεύτεροι και ένιωσα όμορφα. Μετά γυρίσαμε στο σχολείο με το λεωφορείο. Β. Γ.

PowerPoint Presentation:

Ο ήλιος με την κυρία Ιωάννα Το πρωί όταν ήρθαμε στο σχολείο κάναμε μάθημα, διαβάσαμε και γράψαμε και μετά χτύπησε το κουδούνι και βγήκαμε διάλειμμα. Παίξαμε με τα κορίτσια, τα αγόρια έπαιξαν μπάλα. Όταν ξαναχτύπησε το κουδούνι, ήρθε η κυρία Ιωάννα και ετοιμάσαμε τις μπογιές για τον ήλιο. Πήραμε μπογιά και με χαρτί κουζίνας βάφαμε. Ζωγραφίσαμε τον ήλιο και έγινε ωραίος. Μετά έκατσα στο Ολοήμερο και έφυγα στο σπίτι. Ήμουν χαρούμενη! Γ. Α-Μ .

PowerPoint Presentation:

Πώς μάθαμε τα γράμματα Πρώτα μάθαμε να διαβάζουμε τα γράμματα και μετά μάθαμε και να τα γράφουμε. Για κάθε γράμμα ακούγαμε τραγουδάκι και κάναμε κολλάζ. Μετά γράφαμε Αντιγραφή και μαθαίναμε Ορθογραφία. Ένιωσα πολύ ωραία, γιατί έμαθα να γράφω και να διαβάζω! Γ. Π.

PowerPoint Presentation:

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου Η γιορτή αυτή έγινε στο σχολείο μας. Εμένα μου άρεσε όταν οι τρεις Τούρκοι πέθαναν,επειδή τους σκότωσαν οι Έλληνες, επειδή τους σκλάβωσαν. Αυτό το θέατρο που είδα ήταν καταπληκτικό, με τους Έλληνες που αγωνίστηκαν για όλους εμάς και έδωσαν τη ζωή τους για όλους μας για να μας σώσουν από την σκλαβιά. Χύσαν το αίμα τους για να ζούμε εμείς σήμερα. Τους χρωστάμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ που θυσιάστηκαν για μας που τώρα ζούμε ελεύθεροι. Στο έργο που είδα ήταν ψεύτικοι άνθρωποι αλλά στην πραγματικότητα ήταν αληθινοί. Στη γιορτή είδα και τα κορίτσια και τα αγόρια που έλεγαν ποιήματα και τα φώτα που αναβόσβηναν. Ένιωσα ωραία! Ι. I -Π.

PowerPoint Presentation:

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Το Λαογραφικό Μουσείο είναι στην Καστοριά. Πήγαμε με το αστικό. Όταν μπήκαμε μέσα, είδαμε μια αποθήκη με παλιά βαρέλια και ξύλα. Είχε πολλά δωμάτια και πολλές σκάλες. Είδαμε ένα παλτό. Εκεί ήταν και μικρά έλκηθρα, που από κάτω είχαν κόκαλο και γλίτσα, για να γλιστράνε στην παγωμένη λίμνη. Πέρασα πολύ καλά και ήμουν ευχαριστημένος. Όταν γυρίσαμε στο σχολείο, ζωγραφίσαμε αυτά που είδαμε. Εγώ ζωγράφισα την αποθήκη με τα βαρέλια. Μετά η κυρία μας διάβασε ένα βιβλίο με τον κυρ-Νικόλα και την κυρά- Μάρω , που τα παλιά χρόνια ζούσαν σε ένα παλιό αρχοντικό στην Καστοριά. Μετά παίξαμε λίγο και όταν τελείωσε το Ολοήμερο, έφυγα για το σπίτι. Περάσαμε ωραία! Ι. Κ-Α .

PowerPoint Presentation:

Το βιβλίο με τα ζώα που αγαπάμε Μια μέρα γράψαμε στο σχολείο με τα άλλα παιδιά για τα ζώα που αγαπάμε. Τα παιδιά έγραψαν για τα δικά τους ζώα και εγώ είχα το δικό μου ζώο το κουνέλι. Τα κουνελάκια είναι γλυκούλια και έχουν λαμπερά μάτια. Έχουν μακριά μουστάκια, έχουν μικρά πόδια και τρέχουν γρήγορα. Έχουν μεγάλα αυτιά και κόκκινη μύτη. Στη θεία μου ανοίξαμε το κλουβί και έφυγε το κουνέλι στο άλλο μπαλκόνι. Τα αγαπώ τα κουνελάκια, γιατί είναι μικρά και παίζω συνέχεια μαζί τους και είναι γλυκούλια . Όταν γράψαμε για τα ζώα, τα ζωγραφίσαμε και η κυρία έκανε το βιβλίο. Κ. Γ–Χ .

PowerPoint Presentation:

Η γιορτή για τα Χριστούγεννα Στη γιορτή μου άρεσε που ήμουν χιονονιφάδα. Μου άρεσε πολύ, επειδή πάνω στη σκηνή έριχνε χιόνι. Εγώ και η Ειρήνη ήμασταν χιονονιφάδες, είχε και αστεράκια. Το δέντρο είχε πολλά στολίδια και τα παιδιά στολίσανε το δέντρο . Μου άρεσαν πολύ και τα παιδιά που ήταν δώρα. Ήταν μια κούκλα και μια μπάλα. Ήταν κι ο Χριστός και η μαμά του τού είπε ένα νανούρισμα. Μετά ήρθαν οι βοσκοί και οι τρεις μάγοι. Ήταν και οι ευχούλες και τελείωσε. Στο τέλος ήρθε και ο Αϊ- Βασίλης και μας έδωσε δώρα! Ο.Ε .

PowerPoint Presentation:

Πήγαμε στο πάρκο Όταν πήγαμε στο πάρκο, κάναμε κούνιες. Οι μεγάλοι μας κουνούσαν κι εγώ έπαιζα με τη φίλη μου στο μονόζυγο. Μου άρεσε. Μετά όλα τα παιδιά πήγαν μαζί με μένα και παίξαμε στην τσουλήθρα. Ήρθε ένα σκυλάκι. Μετά φύγαμε από τις κούνιες. Μου άρεσε πολύ, πέρασα τέλεια! Π.Α.

PowerPoint Presentation:

Εκδρομή στην Αγία Παρασκευή Ένα πρωί πήγαμε εκδρομή στην Αγία Παρασκευή με τα πόδια. Εκεί παίξαμε, φάγαμε και ήπιαμε νερό. Μετά παίξαμε κυνηγητό και μετά μπάλα. Προσπαθούσαμε να ανεβούμε στα δέντρα. Είχε και μια πόρτα, προσπαθήσαμε να τη σπάσουμε αλλά δεν μπορέσαμε. Μετά πήγαμε στους τάφους και τους κοιτούσαμε. Μετά καθίσαμε στα παγκάκια. Όταν γυρίσαμε στο σχολείο χτύπησε το κουδούνι και πήγαμε στο σπίτι. Π.Η.

PowerPoint Presentation:

Το αποκριάτικο πάρτι Τις απόκριες στο σχολείο κάναμε αποκριάτικο πάρτι. Πήγαμε μέσα στην αίθουσα και χορέψαμε. Παίξαμε με τις σερπαντίνες, φάγαμε, ήπιαμε και χορέψαμε το πουλάκι Τσίου . Είχα χάσει τη Νατάσα και αυτή με έψαχνε. Μετά παίξαμε με τη Γεωργία και με την Αλεξάνδρα και η Νατάσα και η Έλενα και η Ειρήνη. Παίξαμε γύρω γύρω όλοι και πέφταμε κάτω. Ο κύριος Στέλιος έβαλε τη ντίσκο-μπάλα. Είχα στολή της νύχτας, η Έλενα στολή της μαργαρίτας και η Νατάσα πριγκίπισσας. Η δικιά μου στολή σκίστηκε. Πήγα στη μαμά μου για να πάρω τη μάσκα μου και για να πιω νερό. Οι κύριοι και οι κυρίες κάθονταν στη σκηνή. Όμως ο κύριος Στέλιος καθόταν σε μια καρέκλα και έβαζε μουσική. Μόλις τελείωσε το πάρτι έφυγα με τη μαμά και το μπαμπά μου και η κυρία Δώρα με τη Δήμητρα και τη Νατάσα. Πήγαμε στο σπίτι μας. Πέρασα τέλεια! Σ.Σ.

PowerPoint Presentation:

Μάθαμε για τη διαφορετικότητα Μια μέρα ήρθαν στην τάξη μας δυο κυρίες η κυρία Αλεξάνδρα και η κυρία Καλλιρρόη και μιλήσαμε για τη διαφορετικότητα. Μας έδωσαν και βάλαμε γάντια και βάζαμε μέσα στο σκοινί χάντρες. Μας έβαλαν κρέμα στα γυαλιά και μετά προσπαθούσαμε να διαβάσουμε αλλά δυσκολευόμασταν. Ακούγαμε μουσική και έπρεπε να κάνουμε μαθηματικά. Βάλαμε κιάλια και περπατούσαμε σε μια γραμμή και όλοι πήγαιναν στραβά. Η κυρία Αλεξάνδρα μιλούσε μια άλλη γλώσσα, έλεγε « άμπι ντούμπι ντάο » και ζήτησε από το Γιάννη να στρώσει το τραπέζι αλλά ο Γιάννης δεν καταλάβαινε τι του έλεγε. Μάθαμε ότι υπάρχουν παιδιά με διαφορετικές ικανότητες αλλά έχουν τις ίδιες ανάγκες με μας. Χάρηκα, γιατί κάναμε διαφορετικά πράγματα στο σχολείο. Σ.Ν.

PowerPoint Presentation:

Ζωγραφιές για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Ένα πρωί, όταν πήγα στο σχολείο, η κυρία μας είπε πως θα κάνουμε την τελευταία μας συνάντηση για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας. Αλλά δε στεναχωρήθηκα πολύ, προσπάθησα να μη στενοχωρηθώ. Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες, όπως όλες τις φορές που κάναμε το πρόγραμμα και κάναμε τρεις μεγάλες ζωγραφιές. Ζωγραφίσαμε τα θέματα από «Το σπίτι των παιδιών» και μετά παρουσίασε τις ζωγραφιές κάθε ομάδα στις υπόλοιπες. Έτσι κλείσαμε το πρόγραμμα. Μετά χτύπησε το κουδούνι για να φύγουμε. Αυτή τη μέρα δε θα την ξεχάσω ποτέ! Σ.Ι.

PowerPoint Presentation:

Πήγαμε στις κούνιες Μια μέρα πήγαμε στις κούνιες όλα τα παιδιά. Πήγαμε με τα πόδια. Όταν φτάσαμε κάναμε γύρω γύρω, τσουλήθρα και κούνιες. Τρέχαμε και γελούσαμε όλοι μαζί. Περάσαμε όμορφα. Πέρασε η ώρα και γυρίσαμε στο σχολείο. Τ.Ε.

PowerPoint Presentation:

Όταν με έριξε ο Ζήσης Μια φορά, μια Τρίτη, παίζαμε ποδόσφαιρο στο διάλειμμα. Ήμουν τερματοφύλακας. Ο Ζήσης με είχε σπρώξει και έβγαλα αίμα. Ένιωσα λύπη, πόνο και θυμό. Είχα πονέσει πολύ. Δεν παίζω ξανά τόσο άγρια, γιατί είχα τσακιστεί. Εγώ, όταν θα ξαναπαίξουμε με την Τρίτη, δε θα είμαι παγκότερμα , γιατί είναι καλύτερα να είμαι τερματοφύλακας. Χ.Θ.

authorStream Live Help