BZ202003 pps SLO

Views:
 
     
 

Presentation Description

Beseda življenja za marec 2020

Comments

Presentation Transcript

Slide1:

Mar ec 2020 Beseda življenja

Slide2:

»Vse, kar hočete, da bi ljudje vam storili, storite tudi vi njim: to je namreč postava in preroki.« ( Mt 7,12 )

Slide3:

Kolikokrat smo pri pomembnih življenjskih odločitvah iskali zanesljiv kompas, ki bi nam pokazal, katero pot naj uberemo!

Slide4:

In kot kristjani smo se spraševali, kateri je povzetek evangelija, ključ, da bi stopili v Božje srce in tu in zdaj živeli kot njegovi otroci.

Slide5:

Pred nami je Jezusova beseda, ki govori o tem, je njegova jasna trditev, ki je lahko umljiva in jo lahko takoj živimo.

Slide6:

Najdemo jo v Matejevem evangeliju, v pomembnem govoru na gori, v katerem Jezus uči, kako naj v polnosti živimo krščansko življenje.

Slide8:

Danes, ko potrebujemo sporočila z globokim pomenom, ki pa so obenem kratka in učinkovita, bi lahko to besedo sprejeli kot dragocen tvit , ki ga vsak trenutek nosimo v duši.

Slide9:

»Vse, kar hočete, da bi ljudje vam storili, storite tudi vi njim: to je namreč postava in preroki.«

Slide10:

Da bi bolje razumeli, kaj naj storimo za druge, nas Jezus vabi, naj se postavimo v njihovo kožo, prav tako, kakor je naredil on: da bi nas ljubil, si je privzel naše človeško telo.

Slide12:

da nas sprejemajo, poslušajo, so odprtih rok, nas podpirajo v materialnih potrebah, hkrati pa tudi, da so iskreni, da nam odpuščajo, nas opogumljajo, so z nami potrpežljivi, nam svetujejo, nas usmerjajo, poučujejo …

Slide13:

Za Jezusa ta notranja naravnanost, skupaj z dejanji, ki iz nje izhajajo, uresniči vso vsebino Božje postave in vse bogastvo duhovnega življenja.

Slide14:

To je “zlato pravilo”, splošen nauk, ki ga imajo v različnih kulturah, verstvih in izročilih, ki jih je na svoji poti razvilo človeštvo.

Slide15:

To je temelj vseh vrednot, ki so pristno človeške, vrednot, ki pomagajo k mirnemu sožitju, s pravičnimi in solidarnimi osebnimi in družbenimi odnosi.

Slide16:

»Vse, kar hočete, da bi ljudje vam storili, storite tudi vi njim: to je namreč postava in preroki.«

Slide17:

Pričujoča beseda nas spodbuja, naj bomo ustvarjalni in velikodušni, naj naredimo prvi korak v odnosu do kogar koli,

Slide20:

K temu nas opogumlja tudi Chiara Lubich : »Poskusimo. En dan, ki smo ga preživeli tako, je vreden kot celo življenje /.../ Občutili bomo veselje kot nikoli /.../

Slide21:

Bog bo z nami, ker je s tistimi, ki ljubijo /.../ Včasih bomo morda popustili, bomo v skušnjavi, da zgubimo pogum, da odnehamo /.../

Slide22:

Nikakor! Pogum! Bog nam daje milost. Vedno začnimo znova. Če bomo vztrajali, bomo videli, kako se svet okrog nas počasi spreminja.

Slide24:

In ne bomo imeli miru, dokler naše izredne izkušnje ne bomo razodeli drugim: prijateljem, ki nas lahko razumejo, sorodnikom, vsem, za katere bomo čutili, da naj jim jo povemo. Znova se bo rodilo upanje.«

Slide25:

»Vse, kar hočete, da bi ljudje vam storili, storite tudi vi njim: to je namreč postava in preroki.«

Slide28:

Tako napravi več prostora, poišče nove pisalne mize, povabi še druge kolege.

Slide30:

»Vse, kar hočete, da bi ljudje vam storili, storite tudi vi njim: to je namreč postava in preroki.« Besedilo Letizia Magri Grafi čna izvedba Anna Lollo v sodelovanju z don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) * * * Razlaga Besede življenja je vsak mesec prevedena v 96 jezikov in doseže več milijonov oseb po vsem svetu preko tiska, radia, TV in svetovnega spleta . Informacije: www.focolare.org PPS je objavljen v različnih jezikih na www.santuariosancalogero.org

authorStream Live Help