BZ201611 pps SLO

Views:
 
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide1:

BESEDA ŽIVLJENJA Novemb e r 2016 »Vse zmorem v njem, ki mi daje moč.« (F lp 4,13)

Slide2:

So trenutki, ko čutimo zadovoljstvo, smo polni moči in ko se vse zdi preprosto in lahko.

Slide3:

Včasih pa smo obdani s težavami, ki grenijo naše dneve.

Slide4:

To so lahko majhni pogreški v ljubezni do ljudi, ki so ob nas, nezmožnost, da z drugimi delimo svoj življenjski ideal.

Slide5:

Ali pa nas presenetijo bolezni, gmotne težave, razočaranja v družini, notranji dvomi in stiske, izguba dela, vojne razmere. Vse to nas tlači in zdi se, da ni izhoda.

Slide6:

V teh okoliščinah je najtežji občutek ta, da smo prisiljeni, da se z življenjskimi preizkušnjami spopademo sami, brez podpore koga, ki bi nam znal zares pomagati.

Slide7:

Malo ljudi je, ki so kot apostol Pavel tako globoko doživljali radosti in bolečine, uspehe in nerazumevanja. In vendar je pogumno opravljal svoje poslanstvo, ne da bi izgubil pogum .

Slide8:

Je bil superheroj? Ne, počutil se je šibkega, krhkega, neprimernega, a v srcu je nosil skrivnost, ki jo je zaupal svojim prijateljem v Filipih: »Vse zmorem v njem, ki mi daje moč ”. Grecia, Filippi, i resti archeologici

Slide9:

V svojem življenju je odkril stalno Jezusovo navzočnost. Tudi ko so ga vsi zapustili, se Pavel ni nikoli počutil samega: Jezus je bil blizu njega.

Slide10:

Prav Jezus mu je vlival gotovost in ga spodbujal, naj gre naprej, naj se spopade z vsako tegobo. Jezus je v polnosti stopil v njegovo življenje in postal njegova moč.

Slide11:

Pavlova skrivnost je lahko tudi naša.

Slide12:

Vse zmorem, kadar tudi v bolečini prepoznam in sprejmem skrivnostno navzočnost Jezusa, ki se nekako poistoveti z mojo bolečino in jo vzame nase.

Slide13:

Vse zmorem, kadar živim z drugimi v občestvu ljubezni, kajti tedaj pride On med nas, kakor je obljubil (Mt 18,20) , in podpira me moč edinosti.

Slide14:

Vse zmorem, kadar sprejmem in uresničujem evangeljske besede: prav te mi odkrivajo pot, po kateri sem poklican vsak dan hoditi, me učijo, kako naj živim, in mi vlivajo zaupanje.

Slide15:

Tako bom imel moč, da se ne spoprijemam samo s svojimi osebnimi preizkušnjami ali preizkušnjami svoje družine, temveč tudi s preizkušnjami sveta okoli sebe.

Slide16:

Lahko se zdi naivno in utopično, tako velikanski so problemi v družbi in narodih. Vendar z navzočnostjo Vsemogočnega zmoremo “vse” – “vse” in samo tisto dobro, ki si ga je On v svoji usmiljeni ljubezni zamislil zame in po meni za druge.

Slide17:

In če se ne uresniči takoj, lahko še naprej verujemo in zaupamo v načrt Božje ljubezni, ki objema večnost in se bo vsekakor izpolnil.

Slide18:

Dovolj je delati “v dvoje”, kakor je učila Chiara Lubich: »Jaz v tem primeru ne morem ničesar storiti za tisto drago osebo, ki je v nevarnosti ali bolna, za tisto zapleteno zadevo ...

Slide19:

Torej bom naredil tisto, kar Bog hoče od mene v tem trenutku: da marljivo študiram, dobro pometam, dobro molim, dobro skrbim za svoje otroke ...

Slide20:

In Bog sam bo mislil na to, kako odmotati štreno, da potolaži tistega, ki trpi, da razreši nepričakovano stvar.

Slide21:

To je delo v dvoje v popolnem združenju, ki zahteva od nas veliko vero v Božjo ljubezen do svojih otrok in zaradi takega ravnanja Bogu omogoča, da ima zaupanje v nas.

Slide22:

To medsebojno zaupanje pa dela čudeže. Videli bomo, da je tja, kamor mi nismo mogli priti, resnično prišel nekdo Drug, ki je vse naredil neizmerno bolje od nas.«

Slide23:

Besedilo Padre Fabio Ciardi OMI Grafi čna izvedba Anna Lollo v sodelovanju z don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) * * * Razlaga Besede življenja je vsak mesec prevedena v 96 jezikov in doseže več milijonov oseb po vsem svetu preko tiska, radia, TV in svetovnega spleta . Informacije: www.focolare.org PPS je objavljen v različnih jezikih na www.santuariosancalogero.org »Vse zmorem v njem, ki mi daje moč.« (F lp 4,13)

authorStream Live Help