Gort Coaching - Gever of nemer

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Ben jij een gever of een nemer?:

Gort Coaching GORTcoaching is de superspecialist in individuele coaching en teamcoaching.

Ben jij een gever of een nemer?:

Ben jij een gever of een nemer? Op iedere werkplek zijn er drie soorten mensen: gevers, nemers en balanceerders . Hoogleraar organisatiepsycholoog Adam Grant onderzocht deze type mensen. Nemers zijn mensen die graag meer krijgen dan geven. Ze stellen hun eigenbelang boven die van anderen en denken vanuit een ‘wat kun jij voor mij doen?’. Nemers zijn niet per se wrede mensen, maar zijn vaak op hun hoede en proberen eerst voor zichzelf te zorgen. Daartegenover staan gevers. Zij zijn geneigd om meer te geven dan te nemen en hun opstelling bij interacties komt meestal vanuit een ‘wat kan ik voor je doen?’. Gevers bekommeren zich sterk om anderen in hun omgeven. Natuurlijk geven en nemen we allemaal. Om te ontdekken welk type jij bent kan je nagaan hoe je meestal met mensen omgaat, je standaardhouding. Het blijkt dat de meeste mensen tussen geven en nemen in zitten, dit zijn de balanceerders . Wanneer je balanceert, probeer je geven en nemen evenwichtig te houden: voor wat hoort wat.

Ben jij een gever of een nemer?:

Ben jij een gever of een nemer? Maar welk type mens in nou het effectiefst en productiefst? Adam Grant onderzocht tientallen organisaties en duizenden mensen om dit te meten. Wat bleek? De gevers scoorden het slechtst. Zij waren bijvoorbeeld te druk met het helpen van anderen, waardoor ze hun eigen werk niet af konden krijgen. Ondanks dat gevers zichzelf vaak opofferen, verbeteren ze wel hun organisatie. Hoe vaker mensen helpen, hun kennis delen en anderen begeleiden, hoe beter de organisatie het doet als het gaat om winst, klanttevredenheid en loyaliteit van de werknemers.

Ben jij een gever of een nemer?:

Ben jij een gever of een nemer? Als de gevers het slechtst scoren, wie scoren er dan het best? Logischerwijs, zou je uitgaan van de balanceerders . Echter, het bleek dat de gevers ook het best scoren. Gevers zijn oververtegenwoordigd op beide extremen en scoren dus zowel het laagst als het hoogst op verschillende punten van succes.  Teamcoaching kan veel nieuwe inzichten geven. Voor meer informatie kunt altijd onze website bezoeken: Gortcoaching

authorStream Live Help