tsunami SERGIO I INMA

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

14/05/10 El tsunami del sud-est asiàtic Per: Inma Tineo Sergio Fernández

Què va succeir? : 

14/05/10 Què va succeir? El 26 de desembre de 2004 es va produir un terratrèmol a tres mil metres de profunditat a l'Oceà Índic, a uns 260 quilòmetres a l'oest de la costa d’Aceh, (Indonèsia), que va arribar als nou graus de l'escala Richter. Aquest sisme va produir una cadena de tsunamis que van fer desaparèixer literalment del mapa illes, platges i pobles, que van quedar submergides en una densa capa de llot, aigua i prop de 300.000 cadàvers. Aquesta cadena de tsunamis que van arribar fins a 5 metres d’alçada i van agafar unes velocitats de fins a 700 Km/h van afectar a: Indonèsia, Tailàndia, Sri Lanka, Índia, Bangladesh, Burma, Malàisia, Illes Maldives, Somàlia, Kènia, Tanzània i les Illes Seychelles. Localització de l’epicentre del terratrèmol.

Causes del Tsunami : 

14/05/10 Causes del Tsunami El tsunami va ser conseqüència d’un terratrèmol que es va produir a uns 160 km a l'oest de l'illa de Sumatra i a una profunditat de 30 km sota el nivell del mar. Es creu que la magnitud d’aquest sisme va ser de 9.3 graus a l’escala de Richter. El terratrèmol es va formar a prop de l’anell de foc un cinturo de volcans que concentra la major part de l’activitat sísmica del món. Es va formar en una zona de subducció entre dues plaques. L'Anell de Foc (Ring of Fire) és la zona on es concentra la major activitat sísmica i volcànica del planeta.

Plaques implicades : 

14/05/10 Plaques implicades Les plaques implicades en aquest terratrèmol són la placa índica i l’altra la placa birmana. La índica, que és litosfera oceànica subdueix sota la placa birmana. Aquestes dues plaques formen una falla de tipus tranformant i es mouen a una velocitat de 6,00 cm a l'any. En el moment en el que es va produir el sisme es creu que es va formar una gran esquerda de 1.200 km de llargada per 15 metres d'altura al límit entre aquestes dues plaques. Límits entre les plaques litosfèriques. Exemple de falla de tipus transformant.

Ona expansiva del Tsunami : 

14/05/10 Ona expansiva del Tsunami

Les particularitats del Tsunami : 

14/05/10 Les particularitats del Tsunami

authorStream Live Help