La Ter�pia G�nica II

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

La Teràpia Gènica : 

La Teràpia Gènica Sergio Fernández Martín Inma Tineo Barrera .

Què és la teràpia gènica? : 

Què és la teràpia gènica? La Teràpia gènica és el conjunt de tècniques que consisteixen en la inserció d’una copia funcional normal d’un gen defectiu o ausent en el genoma d’un individu en les cèl·lules dels teixits d’aquest amb l’objectiu de restaurar la funció normal del teixit i així eliminar els símptomes d’una enfermetat hereditària. Encara que en un principi només es va destinar per a enfermetats genètiques, ara, es pot utilitzar per a gairebé qualsevol tipus d’enfermetat.

Aplicacions : 

Aplicacions Marcatge genètic: El marcatge genètic no pretén la curació del pacient sinó que s’utilitza per millorar el tractament d’una determinada patologia. Un exemple de marcatge genètic seria la posada a punt de vectors per a assajos clínics. Teràpia d’enfermetats monogèniques hereditàries: S’utilitzen en aquelles malalties metabòliques en les quals no es pot o no funciona l’administració d’una proteïna deficitària. És proporciona el gen defectiu o ausent. Teràpia de malalties adquirides: Entre aquest tipus de malalties la més destacada és el càncer. Es fan servir diferents estratègies, com la inserció de determinats gens suïcides en les cèl·lules tumorals o la inserció d'antígens tumorals per potenciar la resposta immune.

Exemple de taràpia gènica : 

Exemple de taràpia gènica Teràpia gènica fent servir un adenovirus com a vector. S'insereix un nou gen en el vector d'adenovirus, que és emprat per introduir l'ADN modificat en la cèl·lula humana. Si el tractament es realitza amb èxit el nou gen donarà lloc a una proteïna funcional.

Els vectors : 

Els vectors Els vectors virals agrupen quatre tipus de virus: retrovirus, adenovirus, virus adnoasociats i herpesvirus; existeixen també vectors no virals, com el bombardeig amb partícules, la injecció directa d'ADN, els liposomes catiònics i la transferència de gens mitjançant receptors.

Vectors virals : 

Vectors virals Tots els virus ataquen els seus hostatgers i hi introdueixen el seu material genètic com a part del seu cicle replicatiu. Aquest material genètic conté unes instruccions bàsiques de com produir més còpies d'aquests virus, segrestant la maquinària metabòlica cel·lular per a les seves pròpies necessitats. La cèl·lula hostatgera durà a terme aquestes instruccions i produirà més còpies del virus, de manera que més i més cèl·lules esdevindran infectades.

Mètodes no viralas : 

Mètodes no viralas * També existeixen mètodes híbrids, que combinen diversos mètodes.

Algunes malalties tractades amb la teràpia gènica : 

Algunes malalties tractades amb la teràpia gènica

ImmunodeficiènciaCombinada Severa (SCID) : 

ImmunodeficiènciaCombinada Severa (SCID) La Immunodeficiència Combinada Severa és una malaltia que afecta al sistema immunitari deixant amb molt poques defenses a la persona que porta aquesta malaltia. Per tractar-la per primera vegada es van haver d'aïllar cèl· lules T que van ser modificades mitjançant un retrovirus i que després van ser introduïdes al cos de la nena. Algunes d’aquestes cèl· lules van emigrar cap a medul·la òssia i allà es van reproduir de manera que la nena va poder viure de forma normal.

Procediment: : 

Procediment:

Distrofia Muscular de Duchenne : 

Distrofia Muscular de Duchenne La distròfia muscular de Duchenne (DMD) és una malaltia genètica que comença en la infància, causant la pèrdua de la força i volum muscular. Apareix quan un gen en el cromosoma X deixa de fabricar distrofina. El 28 de març del 2006 es va iniciar un assaig en sis nens amb DMD, que van rebre gens de reemplaçament per a la distrofina. Aquesta teràpia es va desenvolupar a partir de virus adeno-associats, dissenyats per portar específicament el gen a les cèl lules musculars.

Procediment: : 

Procediment:

Alguns dels problemes de la teràpia gènica : 

Alguns dels problemes de la teràpia gènica

authorStream Live Help