Κωνσταντίνος Χατζόπουλος • Χριστούγεννα του χωριού

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Ποιήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από την Ελληνική Λογοτεχνία. Ιδιαίτερη προσέγγιση της μαγίας των Χριστουγένων από το μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη και ποιητή Κωνσταντίνο Χατζόπουλο.

Comments

Presentation Transcript

Χριστούγεννα του χωριού:

Χριστούγεννα του χωριού Κωνσταντίνος Χατζόπουλος

Χριστουγεννιάτικες Στολές:

Χριστουγεννιάτικες Στολές www.KosmosHaras.gr Μες την αχνόφεγγη βραδιά πέφτει ψιλό-ψιλό το χιόνι, γύρω στην έρμη λαγκαδιά στρώνοντας κάτασπρο σεντόνι. Μες την αχνόφεγγη βραδιά πέφτει ψιλό-ψιλό το χιόνι, γύρω στην έρμη λαγκαδιά στρώνοντας κάτασπρο σεντόνι.

Slide3:

www.KosmosHaras.gr Χριστουγεννιάτικες Στολές Ούτε πουλιού γροικάς λαλιά, ούτ’ ένα βέλασμα προβάτου, λες κι απλωμένη σιγαλιά είναι κει ολόγυρα θανάτου. Ούτε πουλιού γροικάς λαλιά, ούτ’ ένα βέλασμα προβάτου, λες κι απλωμένη σιγαλιά είναι κει ολόγυρα θανάτου.

Slide4:

Χριστουγεννιάτικες Στολές www.KosmosHaras.gr Μα ξάφνου πέρα απ’ το βουνό γλυκός σημάντρου ήχος γροικιέται, ωσάν βαθιά απ’ τον ουρανό μέσα στη νύχτα να σκορπιέται. Μα ξάφνου πέρα απ’ το βουνό γλυκός σημάντρου ήχος γροικιέται, ωσάν βαθιά απ’ τον ουρανό μέσα στη νύχτα να σκορπιέται.

Slide5:

Χριστουγεννιάτικες Στολές www.KosmosHaras.gr Κι αντιλαλεί τερπνά-τερπνά γύρω στην άφωνη την πλάση, και το χωριό γλυκοξυπνά την Άγια μέρα να γιορτάσει. Κι αντιλαλεί τερπνά-τερπνά γύρω στην άφωνη την πλάση, και το χωριό γλυκοξυπνά την Άγια μέρα να γιορτάσει.

Χριστούγεννα του χωριού:

Χριστούγεννα του χωριού Κωνσταντίνος Χατζόπουλος www.KosmosHaras.gr

authorStream Live Help