EIX EL CINEMA

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

EL CINEMA:

EL CINEMA

ELS ORÍGENS :

ELS ORÍGENS L'ésser humà s'ha preocupat sempre per captar i representar el moviment . Durant segles , diverses civilitzacions han cercat procediments per reproduir la realitat . És el cas de les representacions amb ombres , els primers espectacles en públic amb projecció d'imatges animades .

LA CAMBRA FOSCA :

LA CAMBRA FOSCA Consisteix en una caixa hermèticament tancada. Té un petit forat per on la llum fa reflectir els objectes que hi ha a l’exterior a la paret oposada, donant una imatge invertida. Va ser utilitzada a les escoles de pintura i dibuix on els alumnes reproduïen o calcaven paisatges, retrats, edificis. L’evolució d’aquest enginy va donar lloc a la càmera fotogràfica.

LA LLANTERNA MÀGICA:

LA LLANTERNA MÀGICA Es basa en la cambra fosca, sens dubte és el precedent més directe del projector cinematogràfic. Rebia el nom de llanterna màgica perquè els espectadors, que desconeixien el seu funcionament tècnic, creien que era màgic. L'aparell consistia en una capsa a l'interior de la qual hi havia un focus lluminós i unes lents que permetien projectar imatges fixades sobre uns vidres . Diapositives pintades a un paper transparent.

JOGUINES DE CINEMA:

JOGUINES DE CINEMA TAUMATROPO PEL·LÍCULA AL ZOOTROPO ZOOTROPO

EL CINEMA TREBALL DE MOLTS:

EL CINEMA TREBALL DE MOLTS Moltes han estat les persones que han contribuït a l’existència del cinema. EDISON: Va inventar la pel·lícula perforada i el kinetoscopi , aparell que deixava veure les imatges però no les projectava.

PowerPoint Presentation:

Germans LUMIÈRE : Van inventar el cinematògraf. Aparell que permet recollir imatges en moviment i projectar-les a una pantalla.

PowerPoint Presentation:

GEORGE MÉLIÈS: Va introduir la màgia dins del cinema fent les primeres pel·lícules de ciència ficció. Imatge de la pel·lícula Viatge a la Lluna, 1902.

EVOLUCIÓ DEL CINEMA :

EVOLUCIÓ DEL CINEMA De les primeres pel·lícules en blanc i negre i sense so fins l’actualitat l’evolució del cinema ha estat espectacular. Sens dubte els efectes especials són uns dels seus grans atractius.

PowerPoint Presentation:

Fi Escola CAN RULL 2012

authorStream Live Help