ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων

Comments

Presentation Transcript

Slide1:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ «ΈΝΑΝ ΚΑΙΡΟ & ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ » 17 ο 2/Θέσιο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών Σχολικό έτος 2017-201 8 (Οκτώβριος 2017– Ιούνιος 201 8 )

Slide2:

Ξεκινώντας… Υπεύθυνος του προγράμματος: Μπάρμπα Στεργιανή Εκπαιδευτικοί που συνεργάστηκαν: Παπαδοπούλου Παρθένα Μπέτου Σταυρούλα Μαναβάκη Ζωή Τμήματα που συμμετείχαν 1 ο & 2 ο Αριθμός νηπίων: Τριάντα τρία (3 3 )

Slide3:

Λίγα λόγια για μας… Το Νηπιαγωγείο μας στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών στο ισόγειο του κτιρίου. Λειτουργούν δύο (2)τμήματα Κατά το σχολικό έτος 2017-2018 φοιτούν τριάντα τρία (3 3 )νήπια και προνήπια και διδάσκουν τέσσερις  (4) εκπαιδευτικοί.  

Slide4:

Τα «Απίθανα Νηπιάκια » μας

Slide5:

Επιλέξαμε το θέμα αυτό… Αρχικά, από το γεγονός ότι το μήνα Οκτώβρη γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης μας από τους Τούρκους και έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναδρομή στα χρόνια τα παλιά, τη ζωή των κατοίκων, την καθημερινότητα τους την απασχόλησή τους, την ένδυση, το φαγητό… Επιπλέον γιατί η παράδοση είναι ότι πολυτιμότερο έχει ο κάθε τόπος γι αυτό και θέλαμε να γνωρίσουν τα παιδιά μας την ιστορία του τόπου μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Να μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από συζητήσεις με παππούδες και γιαγιάδες αλλά και μέσα από παλιό φωτογραφικό υλικό για τη ζωή ων κατοίκων της πόλης μας, τα ήθη και έθιμά τους. Να ακούσουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς ώστε να τα παροτρύνουμε και να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν θετική στάση, αγάπη και σεβασμό απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά και να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους!!! Αυτό μας έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούμε και να προσεγγίσουμε το θέμα από τη διάσταση της ιστορική παιδείας, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να ταξιδέψουν στα χρόνια τα παλιά

Slide6:

Στόχοι του προγράμματός μας: Να αποκτήσουν αγάπη για τη ιστορία και την παράδοση. Να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα ήθη και έθιμα του τόπο μας και την προσφορά τους στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από συζητήσεις με παππούδες και γιαγιάδες αλλά και μέσα από παλιό φωτογραφικό υλικό για τις παραδόσεις και τα έθιμά μας. Να εκφράσουν την προτίμηση τους σε μουσική παράδοση. Να γνωρίσουν τον τρόπο ένδυσης των κατοίκων αλλά και τις ασχολίες τους. . Να απολαύσουν την αφήγηση ιστοριών σχετικές με το θέμα Να αναζητήσουν και να εντοπίσουν στο χάρτη της Ελλάδας την πόλη μας αλλά και τις περιοχές από τις οποίες προέρχονται οι κάτοικοι. Να αναγνωρίσουν παραδοσιακές μουσικές από την Θράκη, τη Μακεδονία, τον Πόντο… Να γνωρίσουν τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες οι παλιές φορεσιές Να αναζητήσουν στο διαδίκτυο με τη βοήθεια των νηπιαγωγών εικόνες με παραδοσιακές φορεσιές αλλά και παραδοσιακά μουσικά ακούσματα

Slide7:

Να συνοδεύσουν παραδοσιακά τραγούδια με τα μουσικά όργανα της τάξης Να γνωρίσουν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα Να διερευνήσουν την κριτική τους σκέψη. Να συνειδητοποιήσουν τόσο τα νήπια όσο και οι γονείς τους πόσο σημαντική είναι η θέση της παράδοσηςς στη ζωή μας. Να αναπτύξουν τα νήπια μεταξύ τους σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Να μάθουν να συζητούν και να σέβονται τις απόψεις και τις ανάγκες των συμμαθητών τους. Να παίξουν και μέσα από το παιχνίδι να εκτονωθούν, να ψυχαγωγηθούν, να υιοθετήσουν κανόνες και να αντιληφθούν τις δυνατότητες που κρύβουν μέσα τους. Να εκφραστούν εικαστικά τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο και να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας.

Slide8:

Μέθοδοι υλοποίησης του προγράμματος: Σύνδεση με όλες τις γνωστικές μαθησιακές περιοχές του ΔΕΠΠΣ (Γλώσσα, Μαθηματικά, Προσωπική και Κοινωνική Ανάπτυξη, Φυσική Αγωγή, Τέχνες, Τ.Π.Ε., Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη Φυσικών Επιστημών.) - Project Ενεργητική και βιωματική συμμετοχή των νηπίων. Ομαδοσυνεργατική μέθοδος. Συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων. Συνεργασία με την οικογένεια, με τη ΔΗ.Κ. Ε.Π.Α.Π. Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς , Μουσεία , Χοροδιδασκάλους παραδοσιακών χορών, Θεατρικές ομάδες Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο, στον πολιτιστικό σύλλογο Καριωτών Γιαννιτσών, στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας, στη Γεωργική Σχολή Θεσ /νίκης, στο λαογραφικό μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων στο χωριό της Ειρήνης… Έρευνα στο Διαδίκτυο και στο διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό.

Slide9:

«Η ζωή παλιά και σήμερα» «Τα Γιαννιτσά στα χρόνια της Τουρκοκρατίας – Απελευθέρωση» «Γνωριμία με τα παλιά Γιαννιτσά μέσα από φωτογραφικό υλικό και video » «Μια βόλτα στην όμορφη πόλη μας για να παρατηρήσουμε παλιά κτίρια» «Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Γιαννιτσών» «Επίσκεψη στον σύλλογο Ανατολική Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών» «Λαογραφική γωνιά» «Επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο Γιαννιτσών – Αναφορά στους Βαλκανικούς πολέμους» «Αναμνήσεις από το παλιό σχολείο στο λαογραφικό μουσείο» «Ένα σχολείο όπως παλιά!» «Μάθημα όπως παλιά» «Ζωγραφίζω το σχολείο του χθες και του σήμερα» «Όργωμα και σπορά όπως παλιά» «Το σιτάρι από το χωράφι στο τραπέζι μας – Επίσκεψη Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης» Παραδοσιακά εργαλεία - σπορά - άλεσμα - ζύμωμα «Το Λιομάζωμα όπως παλιά» «Αναπαράσταση του πίνακα «Το Λιομάζωμα» Θεόφιλος» «Ζωγραφίζω τον πίνακα του Θεόφιλου: Το Λιομάζωμα» «Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων στο χωριό της Ειρήνης»

Slide10:

«Τα Γιαννιτσά στα χρόνια της Τουρκοκρατίας – Απελευθέρωση»

Slide11:

«Γνωριμία με τα παλιά Γιαννιτσά μέσα από φωτογραφικό υλικό και video »

Slide12:

«Μια βόλτα στην όμορφη πόλη μας για να παρατηρήσουμε παλιά κτίρια»

Slide13:

«Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Γιαννιτσών»

Slide14:

«Επίσκεψη στον σύλλογο Ανατολική Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών

Slide15:

«Λαογραφική γωνιά»

Slide16:

«Επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο Γιαννιτσών – Αναφορά στους Βαλκανικούς πολέμους»

Slide17:

«Αναμνήσεις από το παλιό σχολείο στο λαογραφικό μουσείο»

Slide18:

«Ένα σχολείο όπως παλιά!»

Slide19:

«Μάθημα όπως παλιά!»

Slide20:

«Ζωγραφίζω το σχολείο του χθες και του σήμερα!»

Slide21:

«Όργωμα και σπορά όπως παλιά»

Slide22:

«Το σιτάρι από το χωράφι στο τραπέζι μας – Επίσκεψη Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης» Παραδοσιακά εργαλεία

Slide23:

«Το σιτάρι από το χωράφι στο τραπέζι μας – Επίσκεψη Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης» -Σπορά

Slide24:

«Το σιτάρι από το χωράφι στο τραπέζι μας – Επίσκεψη Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης» Αλώνισμα

Slide25:

«Το σιτάρι από το χωράφι στο τραπέζι μας – Επίσκεψη Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης» Άλεσμα - ζύμωμα

Slide26:

«Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων στο χωριό της Ειρήνης»

Slide27:

«Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων στο χωριό της Ειρήνης»

Slide28:

Αναπαράσταση του πίνακα «Το Λιομάζωμα» Θεόφιλος «Το Λιομάζωμα όπως παλιά

Slide29:

Αναπαράσταση του πίνακα «Το Λιομάζωμα» Θεόφιλος

Slide30:

«Ζωγραφίζω τον πίνακα του Θεόφιλου: Το Λιομάζωμα»

Slide31:

«Παραδοσιακές συνταγές – Έθιμα & Παραδόσεις » «Ψωμάκι με ελιά, λάδι και ρίγανη γεύμα στα παλιά τα χρόνια» «Παραδοσιακά Λαδοκούλουρα » «Παραδοσιακά πιτάκια με τυράκι» «Παραδοσιακοί μυρωδάτοι κουραμπιέδες» «Το έθιμο της Βαρβάρας» «Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες του Πυροβολικού της Αγίας Βαρβάρας» «Το Έθιμο του Χριστόψωμου» «Χριστουγεννιάτικα καλούδια όπως παλιά για τα κάλαντα» «Δραματοποίηση Χριστουγεννιάτικων εθίμων» «Πρωτοχρονιάτικα έθιμα» «Αποκριάτικα έθιμα – Γενίτσαροι και Μπούλες –Κατασκευή Μάσκας» «Αποκριάτικα έθιμα – Γενίτσαροι και Μπούλες –Το ντύσιμο της Μπούλας και του Γενίτσαρου» «Αποκριάτικα έθιμα – Γενίτσαροι και Μπούλες – Το δρώμενο» «Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης» «Παραδοσιακοί Αποκριάτικοι χοροί – Γαϊτανάκι – Πως το τρίβουν το πιπέρι» «Την Κυρά σακοστή μας που είναι έθιμο παλιό οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν με αλεύρι και νερό…» « Σαρακοσταινό τραπέζι - Παραδοσιακή λαγάνα» «Παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς» "Μάρτη" ή " Μαρτιά «" «Παραδοσιακά Χελιδονίσματα» «Η Παραδοσιακή φορεσιά από τη Θράκη ως την Κρήτη και όλα τα Νησιά» «Παραδοσιακοί χοροί από τη Θράκη ως την Κρήτη και όλα τα Νησιά» «Παρασκευή παραδοσιακού τυριού» «Παρασκευή παραδοσιακής τυρόπιτας»

Slide32:

«Ψωμάκι με ελιά, λάδι και ρίγανη γεύμα στα παλιά τα χρόνια

Slide33:

«Παραδοσιακά Λαδοκούλουρα »

Slide34:

«Παραδοσιακά πιτάκια με τυράκι»

Slide35:

Παραδοσιακοί μυρωδάτοι κουραμπιέδες»

Slide36:

«Το έθιμο της Βαρβάρας»

Slide37:

«Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες του Πυροβολικού της Αγίας Βαρβάρας»

Slide38:

«Το Έθιμο του Χριστόψωμου»

Slide39:

«Χριστουγεννιάτικα καλούδια όπως παλιά για τα κάλαντα»

Slide40:

«Δραματοποίηση Χριστουγεννιάτικων εθίμων»

Slide41:

«Πρωτοχρονιάτικα έθιμα»

Slide42:

«Αποκριάτικα έθιμα – Γενίτσαροι και Μπούλες –Κατασκευή Μάσκας»

Slide43:

«Αποκριάτικα έθιμα – Γενίτσαροι και Μπούλες –Το ντύσιμο της Μπούλας και του Γενίτσαρου»

Slide44:

«Αποκριάτικα έθιμα – Γενίτσαροι και Μπούλες – Το δρώμενο»

Slide45:

«Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης»

Slide46:

«Παραδοσιακοί Αποκριάτικοι χοροί – Γαϊτανάκι – Πως το τρίβουν το πιπέρι»

Slide47:

«Την Κυρά σαρακοστή μας που είναι έθιμο παλιό οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν με αλεύρι και νερό…»

Slide48:

«Την Κυρά σαρακοστή μας που είναι έθιμο παλιό οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν με αλεύρι και νερό…»

Slide49:

«Σαρακοστιανό τραπέζι – Παραδοσιακή λαγάνα»

Slide50:

«Σαρακοστιανό τραπέζι – Παραδοσιακή λαγάνα»

Slide51:

«Παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς»

Slide52:

«"Μάρτη" ή " Μαρτιά "»

Slide53:

«Παραδοσιακά Χελιδονίσματα»

Slide54:

«Η Παραδοσιακή φορεσιά από τη Θράκη ως την Κρήτη και όλα τα Νησιά»

Slide55:

«Η Παραδοσιακή φορεσιά από τη Θράκη ως την Κρήτη και όλα τα Νησιά»

Slide56:

«Η Παραδοσιακή φορεσιά από τη Θράκη ως την Κρήτη και όλα τα Νησιά»

Slide57:

«Η Παραδοσιακή φορεσιά από τη Θράκη ως την Κρήτη και όλα τα Νησιά»

Slide58:

«Παραδοσιακοί χοροί από τη Θράκη ως την Κρήτη και όλα τα Νησιά»

Slide59:

«Παρασκευή παραδοσιακού τυριού»

Slide60:

«Παρασκευή παραδοσιακής τυρόπιτας»

Slide61:

«Χριστουγεννιάτικες δράσεις» «Χριστουγεννιάτικα στολίδια όπως παλιά για το δέντρο της Παραμυθούπολης . «Στολίζουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Παραμυθούπολη όπως παλιά με στολίδια από τη φύση». « Στολιδάκια από τη φύση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας» «Ω έλατο, Ω έλατο…. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας» «Χριστουγεννιάτικες κάρτες – Προσκλήσεις με φυσικά υλικά όπως παλιά» «Τα Κάλαντα του Λύτρα» Αναπαράσταση του πίνακα «Τα Κάλαντα του Λύτρα «Τα κάλαντα του σήμερα» «Η Αφίσα της Χριστουγεννιάτικης Παράστασης» «Χριστουγεννιάτικη Παράσταση: Χριστούγεννα όπως παλιά» Λίγο πριν την παράσταση!

Slide62:

«Χριστουγεννιάτικα στολίδια όπως παλιά για το δέντρο της Παραμυθούπολης .

Slide63:

«Στολίζουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Παραμυθούπολη όπως παλιά με στολίδια από τη φύση».

Slide64:

« Στολιδάκια από τη φύση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας»

Slide65:

«Ω έλατο, Ω έλατο…. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας»

Slide66:

«Χριστουγεννιάτικες κάρτες – Προσκλήσεις με φυσικά υλικά όπως παλιά»

Slide67:

«Τα Κάλαντα του Λύτρα»

Slide68:

Αναπαράσταση του πίνακα «Τα Κάλαντα του Λύτρα

Slide69:

«Τα κάλαντα του σήμερα»

Slide70:

«Η Αφίσα της Χριστουγεννιάτικης Παράστασης»

Slide71:

«Χριστουγεννιάτικη Παράσταση: Χριστούγεννα όπως παλιά» Λίγο πριν την παράσταση!

Slide72:

«Χριστουγεννιάτικη Παράσταση: Χριστούγεννα όπως παλιά»

Slide73:

«Πασχαλινές δράσεις» «Πασχαλινά αβγά βαμμένα παραδοσιακά» «Πλάθω λαζαράκια με τα δυο χεράκια» «Το έθιμο του Λαζάρου» « Λαζαράκια - κατασκευή «Τα κάλαντα του Λαζάρου»

Slide74:

«Πασχαλινά αβγά βαμμένα παραδοσιακά»

Slide75:

«Πλάθω λαζαράκια με τα δυο χεράκια»

Slide76:

«Το έθιμο του Λαζάρου»

Slide77:

« Λαζαράκια - κατασκευή»

Slide78:

«Τα κάλαντα του Λαζάρου»

Slide79:

«Παραδοσιακά παραμύθια και παιχνίδια» « Διαδραστική παρουσίαση παραδοσιακών μύθων του Αισώπου με την κ. Μαρία Γκόγκα » «Παιχνίδια όπως τα παλιά – Τα παιχνίδια στις αλάνες και στις γειτονιές» «Παραδοσιακά Παιχνίδια και Τέχνη! Τα Παραδοσιακά Παιχνίδια μέσα από Πίνακες Ζωγραφικής!» «Η καθημερινότητα των ανθρώπων στα παλιά τα χρόνια»

Slide80:

« Διαδραστική παρουσίαση παραδοσιακών μύθων του Αισώπου με την κ. Μαρία Γκόγκα »

Slide81:

«Παιχνίδια όπως τα παλιά – Τα παιχνίδια στις αλάνες και στις γειτονιές» »

Slide82:

«Παιχνίδια όπως τα παλιά – Τα παιχνίδια στις αλάνες και στις γειτονιές» »

Slide83:

« Παραδοσιακά Παιχνίδια και Τέχνη! Τα Παραδοσιακά Παιχνίδια μέσα από Πίνακες Ζωγραφικής!»

Slide84:

«Παιχνίδια όπως τα παλιά – Τα παιχνίδια στις αλάνες και στις γειτονιές» »

Slide85:

«Η καθημερινότητα των ανθρώπων στα παλιά τα χρόνια»

Slide86:

«Ταξίδι στο χρόνο» «Ταξίδι στην εποχή των δεινοσαύρων» «Ταξίδι στην εποχή του Μέγα Αλέξανδρου» «Από τη Διονυσιακή λατρεία στην Αποκριά» «Διονυσιακές τελετές - Μαινάδες» «Ο Θεός Διόνυσος του Θεόφιλου Ζωγραφική» «Ο Θεός Διόνυσος του Θεόφιλου - Αναπαράσταση»

Slide87:

«Ταξίδι στην εποχή των δεινοσαύρων»

Slide88:

«Ταξίδι στην εποχή του Μέγα Αλέξανδρου»

Slide89:

«Διονυσιακές τελετές - Μαινάδες»

Slide90:

«Ο Θεός Διόνυσος του Θεόφιλου - Ζωγραφική»

Slide91:

«Ο Θεός Διόνυσος του Θεόφιλου - Αναπαράσταση»

Slide92:

«Λήξη του προγράμματος» «Κατασκευή αφίσας για την παράσταση και για την τάξη» «Η Αφίσα της τάξης μας!» «Πέτρινα παλιά σπιτάκια για τα ποιήματά μας» «Κατασκευή σκηνικού «Προσκλήσεις για την παράσταση: Τα «Απίθανα Νηπιάκια » σας προσκαλούν «Η Αφίσα της παράστασής μας!» «Βραβεία – Ενθύμια – DVD σχολικών αναμνήσεων» «Ένα μουσικό DVD γεμάτο σχολικές αναμνήσεις» «Η Παράστασή μας: «Έναν καιρό και μια φορά στα χρόνια τα παλιά»!!! - Λίγο πριν την παράσταση» Η Παράστασή μας: «Έναν καιρό και μια φορά στα χρόνια τα παλιά»!!! «Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου!!!

Slide93:

«Κατασκευή αφίσας για την παράσταση και για την τάξη»

Slide94:

«Η Αφίσα της τάξης μας»

Slide95:

«Πέτρινα παλιά σπιτάκια για τα ποιήματά μας»

Slide96:

«Κατασκευή σκηνικού »

Slide97:

«Κατασκευή σκηνικού »

Slide98:

«Προσκλήσεις για την παράσταση»

Slide99:

Τα «Απίθανα Νηπιάκια » σας προσκαλούν

Slide100:

Η Αφίσα της παράστασής μας!

Slide101:

«Η Παράστασή μας: Έναν καιρό και μια φορά στα χρόνια τα παλιά» Λίγο πριν την παράσταση»

Slide102:

Η Παράστασή μας: «Έναν καιρό και μια φορά στα χρόνια τα παλιά»!!!

Slide103:

Η Παράστασή μας: «Έναν καιρό και μια φορά στα χρόνια τα παλιά»!!!

Slide104:

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου!!!

Slide105:

Τι πετύχαμε… Οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν. Το πρόγραμμα ενθουσίασε πολύ τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον και χαρά. Οι γονείς πρόθυμα ανταποκρίθηκαν σε κάθε μας πρόσκληση για βοήθεια. Καλύφθηκαν ολόπλευρα όλες οι ενότητες. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική και ευχάριστη εμπειρία για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ο σκοπός και οι στόχοι που είχαμε θέσει αρχικά επιτεύχθηκαν, τα παιδιά απέκτησαν γνώσεις , δεξιότητες, άλλαξαν στάσεις, υιοθέτησαν συμπεριφορές

Slide106:

Παραμύθια που διαβάσαμε…

Slide107:

video … https://www.youtube.com/watch?v=pZWSGz8SBDI&t=157s Ένα Ταξίδι στα Γιαννιτσά του Περασμένου Αιώνα https://www.youtube.com/watch?v=00NJG3e4cEQ&list=PL62A262136333A751 Τα Γιαννιτσά μου!!! Μια ανάμνηση από παλιά!!! https://www.youtube.com/watch?v=C0ZbjfjpoM0 Ένα ταξίδι στο Νηπιαγωγείο του χθες - 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών https://www.youtube.com/watch?v=B34Zg2TP1cI&t=2s Μάχη των Γιαννιτσών 1912 https://www.youtube.com/watch?v=eAIl2VaBk7M&t=62s Τα Γιαννιτσά 1/2- Μένουμε Ελλάδα https://www.youtube.com/watch?v=2UPg-4hpfjE&t=263s Γιαννιτσά / Giannitsa ΑΦΙΕΡΩΜΑ https://www.youtube.com/watch?v=HSYQ76sdKk8 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Helidoctor AerialVideo https://www.youtube.com/watch?v=J24xTWKFv8M&t=337s Σάρτες και Κάλαντα (Γιαννιτσά - Ανατ. Ρωμυλία) https://www.youtube.com/watch?v=bJGNmc1XGOU Κόλιντα Μπάμπω, Γιαννιτσά, 23 12 2017, Λόγος της Πέλλας https://www.youtube.com/watch?v=mLXZmBBDEUM Φωτιές της " Κόλιντα Μπάμπω" στα Γιαννιτσά στην περιοχή ΑΒ "2017« https://www.youtube.com/watch?v=rZbHqVYo9wM&t=11s Το ντύσιμο του Γενίτσαρου και περιγραφή του εθίμου https://www.youtube.com/watch?v=m7gKVtjXiX4 ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ ΧΟΡΕΨΑΝ ΟΙ "ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ" ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ(2) https://www.youtube.com/watch?v=iwtljbVgII0&feature=youtu.be Χελιδονίσματα από τα Απίθανα Νηπιάκια https://www.youtube.com/watch?v=55HkWG8Tejs Παλιά Παιδικά Παιχνίδια Old children's games

Slide108:

Βιβλιογραφία… Δ.Ε.Π. Π. Σ για το Νηπιαγωγείο 2003 Διαδίκτυο ( google documents/search , YouTube ) Λεύκωμα Γιαννιτσών Τα Παιχνίδια μας (Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων Αθήνα 1979

authorStream Live Help