Παρουσίαση_6οΔημοτικόΣχολείοΣυκεών

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Μια ομαδική εργασία των Ε1 και Ε2 του 6ου ΔΣ Συκεών

Comments

Presentation Transcript

Μια επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ:

Μια επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ Είμαστε οι μαθητές της Ε1-Ε2 και σας καλωσορίζουμε στο wiki μας

Εισαγωγή:

Εισαγωγή Επισκεφτήκαμε την ΕΛΕΠΑΠ και κάναμε συζήτηση για αυτό. Δημιουργήσαμε βίντεο, φτιάξαμε κείμενα , κάναμε πολλές ζωγραφιές και όλα αυτά τα βάλαμε στο wiki http://6dss.wikispaces.com/ Η εργασία μας ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και τελείωσε τον Μάρτιο του 2013

Τι κάναμε:

Τι κάναμε Επίσκεψη Συζήτηση Κείμενα Ποιήματα Ζωγραφιές Αθλητική Προσομοίωση Αφίσες Παρουσιάσεις Βίντεο Wiki

Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ:

Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ Κάναμε όλοι μαζί Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τραγουδήσαμε και παίξαμε μουσικά όργανα! Μας ξενάγησαν στο σχολείο τους και μας έδειξαν τις πισίνες και όλες τις αίθουσες.

Συζήτηση:

Συζήτηση Στην τάξη συζητήσαμε: Τι είναι αναπηρία (κινητική, αισθητική, νοητική). Ποιος είναι ανάπηρος. Η ζωή του ανάπηρου δεν είναι εύκολη. Το να ζεις σε βιτρίνα. Ο οίκτος είναι αποθαρρυντικός. Η αναπηρία δεν είναι πάντα ορατή. Πολλοί ανάπηροι είναι ικανοί για περισσότερα απ' όσα πιστεύουμε. Μια μεγάλη ανάγκη: Η ανθρώπινη επαφή Ένα δυνατό κίνητρο: Η αναγνώριση Ο αθλητισμός ένα εξαιρετικό φάρμακο Κτίζοντας τις πόλεις μας, ας λάβουμε υπόψη και τους συνανθρώπους μας με προβλήματα.

Κείμενα - Μέσα από μάτια παιδικά:

Κείμενα - Μέσα από μάτια παιδικά Πιστεύω ότι τα παιδιά με κινητικά προβλήματα μαθαίνουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να κάνουν τα πράγματα που κάνουν οι υπόλοιποι άνθρωποι. Πολλές φορές στεναχωριέμαι γι' αυτά τα παιδιά και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ άδικο να μην μπορούν να κινηθούν τόσο καλά και να χρειάζονται συνέχεια κάποιον να τα φροντίζει. Γιατί κι εκείνα θέλουν να είναι ελεύθερα να κάνουν μόνα τους τα πράγματα που επιθυμούν. Αυτά τα παιδιά μέσα από κάθε δυσκολία μαθαίνουν να χαίρονται και πρέπει να τα ενθαρρύνουμε, παίζοντας και κάνοντας διάφορα πράγματα μαζί τους. Τα παιδιά με κινητικά προβλήματα είναι πολύ αδικημένα. Θα ήθελα να γίνω φίλη με ένα από αυτά.

Κείμενα - Τα παιδιά με κινητικά προβλήματα:

Κείμενα - Τα παιδιά με κινητικά προβλήματα Τα παιδιά με κινητικά προβλήματα χρειάζονται έναν άνθρωπο κοντά τους να τους ανοίγουν την καρδιά τους και να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά θέλουν αγάπη, στοργή και φροντίδα μα πάνω από όλα έναν άνθρωπο κοντά τους. Κάποια παιδιά κάθονται χρόνια πάνω σε καροτσάκι και δεν μπορούν όρθια στα πόδια τους να σταθούν ενώ εμείς κάνουμε βήματα και ανεβοκατεβαίνουμε σκαλιά. Γι’ αυτό ας τους ανοίξουμε την καρδιά μας και ας τους καλωσορίσουμε στον δικό μας κόσμο.

Κείμενα - Η γιορτή της ΕΛΕΠΑΠ:

Κείμενα - Η γιορτή της ΕΛΕΠΑΠ Πριν τις γιορτές πήγαμε μια εκδρομή με την τάξη μου στην Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π. Είναι ένα σχολείο στο οποίο υπάρχουν παιδιά με κινητικά προβλήματα. Όταν μπήκαμε μέσα, είδαμε παιδιά τα οποία κάθονταν σε καροτσάκια , γιατί δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να κινηθούν όπως εμείς. Ένας εκπαιδευτικός μας ξενάγησε στο κτήριο και μας έδειξε τα γυμναστήρια, τις εσωτερικές πισίνες και άλλα. Τα παιδιά ετοίμασαν και μας παρουσίασαν μια πολύ όμορφη θεατρική παράσταση. Αυτά τα παιδιά, αν και έχουν πάρα πολλά προβλήματα και δεν μπορούν ούτε να τρέξουν ούτε να παίξουν όπως εμείς, ωστόσο είναι παιδιά σαν κι εμάς. Το θεατρικό που μας παρουσίασαν, μάς έδειξε με πόσα πολλά πράγματα μπορούν να ασχοληθούν και να τα πετύχουν. Δεν χρειάζονται την λύπησή μας, αλλά τον θαυμασμό μας. Με λίγα λόγια είναι μικροί ήρωες !

Ποίημα - Τα συναισθήματά μας:

Ποίημα - Τα συναισθήματά μας Μέσα από μάτια παιδικά Μέσα από μάτια λαμπερά Ένα σκοτάδι φάνηκε. Νερό έπεσε και σκότωσε την λάμψη. Παιδιά ανάπηρα σκορπίζουν λύπη Το φως το καταστρέφουν με την δικιά τους τύχη Ο θεός ο φωτεινός φως να τους μοιράσει! Στην εκδρομή που πήγαμε Μια λύπη εμφανίστηκε Μετάνιωσα που πήγα και είδα αυτήν την λύπη.

Ποίημα - Τα παιδιά του ουρανού:

Ποίημα - Τα παιδιά του ουρανού Είναι παιδιά του ουρανού που χάδια λαχταράνε είναι πουλιά του ίδιου θεού που να πετάξουνε ζητάνε. Είναι παιδιά ιδιαίτερα που βρίσκονται αλλού μες στην καρδιά μας σίγουρα αλλά και μες το νού

Οι ζωγραφιές μας:

Οι ζωγραφιές μας

Αθλητική προσομοίωση:

Αθλητική προσομοίωση Παίξαμε και μιλήσαμε για τα αθλήματα που παίζουν τα παιδιά με κινητικά προβλήματα. Παίξαμε μπάσκετ, βόλεϋ και ποδόσφαιρο!

Αφίσες:

Αφίσες

Παρουσιάσεις Powerpoint Πάρκα για όλους:

Παρουσιάσεις Powerpoint Πάρκα για όλους

Παρουσιάσεις Prezi:

Παρουσιάσεις Prezi

Video:

Video

Wiki - http://6dss.wikispaces.com:

Wiki - http://6dss.wikispaces.com

Wiki – πεζό κείμενο:

Wiki – πεζό κείμενο

Wiki - ποίημα:

Wiki - ποίημα

Wiki - ζωγραφιές:

Wiki - ζωγραφιές

Τι κερδίσαμε:

Τι κερδίσαμε Γνώση για την αναπηρία. Εμπειρία για την αναπηρία. Μάθαμε να συνεργαζόμαστε. Δεθήκαμε σαν τμήματα. Εμπειρία από μεγάλες απαιτητικές εργασίες. Μάθαμε: Να γράφουμε σε wiki Να κάνουμε παρουσιάσεις σε Powerpoint και σε Prize Να φτιάχνουμε video Να κάνουμε αφίσες στο Publisher να μικραίνουμε εικόνες Να χρησιμοποιούμε το σαρωτή

Μηνύματα:

Μηνύματα Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δε χρειάζονται τη λύπησή μας αλλά το σεβασμό μας. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες κάνουν ό,τι κι εμείς αλλά με διαφορετικό τρόπο. Σε όλα τα δημόσια κτίρια και δρόμους να υπάρχουν ράμπες ή ασανσέρ. ΌΛΟΙ οι άνθρωποι έχουν δυσκολίες αλλά και πολλές δυνατότητες.

Αφιέρωση:

Αφιέρωση Η εργασία αυτή είναι αφιερωμένη με πολύ αγάπη στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, που μας γνώρισαν την άλλη πλευρά της ζωής!!!

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας:

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας Τμήμα Ε1 ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΤΡΙΟΣ ΓΚΟΥΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΑΜΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΣΔΑΓΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΡΙΤΣΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΝΑΧΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΟΥΡΓΑΝΤΙΔΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΣΤΑϊΚΟΥ ΑΝΝΑ ΤΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΑ ΖΩΗ ΤΡΕΣΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΡΒΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΑΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Tμήμα Ε2 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΣΙΓΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΙΕΒΟΡΙ ΜΠΡΙΛΑΝΤ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΪΜΤΖΟΓΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΛΙΟΥΜΠΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΝΕΦΕΛΗ ΚΟΥΡΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΓΔΑΛΑΣΩΒA ΕΛΕΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΕΜΟΥΡΤΣΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΑΒΑΤΣΙΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΕΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΒΤΣΕΝΚΟ ΜΑΡΙΑ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΕΜΚΑ ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ ΤΑΞΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΣΗΣ-ΚΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

authorStream Live Help