1997 Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

1997 Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης Γαβριέλα Ζενέλη Έλενα Τσιγάρα ΠΗΓΕΣ http://fanarion.blogspot.gr http://salpistis.blogspot.gr http://thessaloniki-gold.com/gr/ Google Εικόνες :

1997 Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης Γαβριέλα Ζενέλη Έλενα Τσιγάρα ΠΗΓΕΣ http://fanarion.blogspot.gr http://salpistis.blogspot.gr http://thessaloniki-gold.com/gr/ Google Εικόνες

PowerPoint Presentation:

Η Θεσσαλονίκη ,που χτίστηκε από τον Κάσσανδρο το 315 π.Χ. πήρε το όνομα της συζύγου του, αδελφής του Μεγάλου Αλέξανδρου . Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με πληθυσμό 1.000.000 κατοίκων. Εδώ και 2.310 χρόνια έχει το προνόμιο της συνεχής παρουσίας της στην στις βαλκανικές περιοχές, για αυτό έγινε η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1997. Έγινε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης έπειτα από 13 χρόνια που ήταν η Αθηνά, με την έμπνευση της Μελίνα Μερκούρης.

PowerPoint Presentation:

Η Θεσσαλονίκη του 1997 καλωσορίζει τον κάθε επισκέπτη, κάθε φυλής και εθνικότητας. Υπήρχε πάντα μια πόλη καταφύγιο όπου ήταν πλάι στους Έλληνες .Μετά από είκοσι τρεις αιώνες συνεχούς ιστορίας ,η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μνημεία μοναδικής αξίας. Σήμερα η Θεσσαλονίκη, ως ευρωπαϊκή πόλη, είναι το κέντρο αναφοράς της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ :

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Το 1997 η φιλοξενία και η παρουσίαση των ιερών θησαυρών του Αγίου Όρους, για πρώτη φορά εκτός της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ευλογεί τη Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της και τους τοποθετεί σε θέση πρεσβευτών της πίστης και της ορθοδοξίας.

authorStream Live Help