1963 Γρηγόριος Λαμπράκης

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Γρηγόριος Λαμπράκης:

Γρηγόριος Λαμπράκης Θεόφιλος Μέρμιγκας Ηρακλής Λαζαρίδης

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ :

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Ο Γρηγόριος Λαμπράκης γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας στης 3 Απριλίου του 1912. Υπήρξε γιατρός, αθλητής, πολιτικός και αγωνιστής της Δημοκρατίας και της ειρήνης. Στα εφηβικά του χρόνια ως αθλητής κατέκτησε 10 φορές το βαλκανικό κύπελλο στο άλμα εις μήκος .Επί 23 χρόνια κανένας δεν κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του.

Δολοφονία του Λαμπράκη:

Δολοφονία του Λαμπράκη Το βράδυ στης 22 Μαΐου του 1963 μετά από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Λαμπράκης εγκατέλειψε την αίθουσα και καθώς περπατούσε ένα τρίκυκλο τον χτύπησε και τον έριξε στο έδαφος.

Θάνατος του Λαμπράκη:

Θάνατος του Λαμπράκη Ο Γρηγόριος Λαμπράκης στης 22 Μαΐου του 1963 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και μετά από τέσσερις μέρες πέθανε. Οι δολοφόνοι του Γρηγόριου Λαμπράκης π i θανότατα να είχαν διαφύγει αν ένας Θεσσαλονικιός ο Μανόλης Χατζηαποστόλου δεν είχε πηδήσει στην καρότσα του τρίκυκλου.Η κηδεία του Γρηγόριου Λαμπράκη έγινε στην Αθήνα στις 28/5/1963 και την παρακολούθησαν 500.000 ανθρωποι.

ΠΗΓΕΣ:

ΠΗΓΕΣ Ο θάνατος και η δολοφονία του http://el.wikipedia.org/wiki Η Βιογραφία του http://www.sansimera.gr/biographies/164 Η κηδεία του http ://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/culture/personalities/Lambrakis/GLambrakis.htm

authorStream Live Help