ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΕΣ COLLAGE

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο τετράμηνο 2015-2016

Comments

Presentation Transcript

ΚΟΛΑΖ:

ΚΟΛΑΖ Μαθητές: Ακριτίδης Νίκος Αρβανιτάς Γιώργος Αρβανιτίδη Κατερίνα Βαζούρα Δήμητρα Βασιλειάδη Άννα Βλάχος Βασίλης Γκιώνη Ασημίνα Γραμμένος Ζώης Θεοδοσίου Αδαμαντία Κεσίσογλου Αλέξανδρος Κοκορέτσης Γιώργος Κονόμη Ελευθερία Κοτταράκου Κατερίνα Κούρτης Στάθης Κουτσαντωνάκης Αλκίνοος Λαλιώτης Ραφαήλ Λούση Ραφαέλα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ :

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ασχοληθήκαμε με την μετατροπή της εικόνας σε τέχνη. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε δίνει οπτικά ερεθίσματα, αλλά και προκαλεί σκέψεις και συναισθήματα. Οι ιδέες και τα συναισθήματα που μέσα μας γίνονται θέλουμε πολλές φόρες να τα εκφράσουμε μέσω της τέχνης, περισσότερο η λιγότερο συνειδητά ή σαν οργανωμένη δράση. Δηλαδή η έκφραση μπορεί να είναι χορός (π.χ. μπαλέτο), η μουσική, το θέατρο. Ακόμη η ζωγραφική, η φωτογραφία, η ποίηση κ.α.. Έτσι επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την μετατροπή του περιβάλλοντος σε εικόνα μέσω των εικαστικών τεχνών. Άρα μας αρκεί η εξερεύνηση του ορισμού της τέχνης και πως αυτή υλοποιείται.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ :

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ Η τέχνη είναι ανθρώπινη δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική εξ αιτίας της έλξης που προκαλεί στις ανθρώπινες αισθήσεις διεγείροντας το νου και το συναίσθημα. Είναι η δημιουργική έκφραση που μέσα στο έργο αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, τις ιδέες ή τον ρομαντισμό του καλλιτέχνη. Η τέχνη κάποιες φορές εφαρμόζετε και σε πρακτικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως ένα πήλινο μπολ μέσα στο οποίο τοποθετούμαι αντικείμενα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΕΣ :

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Εφαρμοσμένη τέχνη είναι η συνειδητή πρόκληση αισθητικής με φανερό αλγόριθμο. Όταν λέμε εφαρμοσμένη τέχνη εννοούμε συνήθως για την εφαρμογή σχεδίου και την αισθητική στα αντικείμενα της λειτουργίας και της καθημερινής χρήσης. Η εφαρμογές τέχνες ενσωματώνουν σχέδιο και δημιουργικά ιδανικά στα αντικείμενα της χρησιμότητας όπως π.χ. το φλιτζάνι, η καρεκλά, το περιοδικό κ.λπ..

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ :

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Οι Εικαστικές τέχνες είναι μια διευρυμένη έννοια με ευρύ περιεχόμενο και χαρακτήρα επιστημονικό και πολυδιάστατο. Οι εικαστικές τέχνες συμπεριλαμβάνουν τις καλές τέχνες (γλυπτική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική), εικόνες και αντικείμενα της καθημερινότητας (π.χ. ψηφιακή εικόνα), της παράδοσης (π.χ. αγγεία), τέχνες από διαφόρους πολιτισμούς ( π.χ. αφρικανική τέχνη) καθώς και την σύζευξη τους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΕΧΝΗΣ :

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΕΧΝΗΣ 1)Οι καλές τέχνες οι οποίες είναι: αρχιτεκτονική γλυπτική εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, σχέδιο) λογοτεχνία, ποίηση μουσική θέατρο, χορός κινηματόγραφος φωτογραφία κόμικς 2)επίσης τέχνες είναι : διακοσμητική επιπλοποιία

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ :

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ζωγραφική ανήκει στις καλές τέχνες και είναι η τέχνη της παραγωγής ή αναπαράστασης μιας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας, μέσω προσωπικής εργασίας, με την βοήθεια φυσικών ή ηλεκτρονικών μέσων.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ:

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Σχέδιο  ονομάζεται η απεικόνιση ενός πράγματος ή μιας κατασκευής με  γραφική ύλη σε χαρτί. Με την εμφάνιση των υπολογιστών και των γραφικών δυνατοτήτων τους η έννοια έχει επεκταθεί, ώστε να περιλαμβάνει και ηλεκτρονικές μορφές οι οποίες αν εκτυπωθούν αποδίδουν ένα σχέδιο. Το σχέδιο μπορεί να είναι απλό και καθημερινό ή να χρησιμοποιείται σε επιστήμες μηχανικών και στις καλές τέχνες. Ανάλογα με τη φύση και το σκοπό του το σχέδιο υπακούει σε κατάλληλους κανόνες, ώστε ο,τιδήποτε να σχεδιάζεται να αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια .

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ:

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Τα είδη του σχεδίου ως προς τα όργανα σχεδίασης είναι: ελεύθερο σχέδιο:αποτελεί σχέδιο που γίνεται με ελεύθερο χέρι αποτυπώνοντας πραγματικά αντικείμενα ή αλλιώς όπως ονομάζεται την νεκρή φύση σε μια κόλλα χαρτί υπό σωστές αναλογικές διαστάσεις και κλίμακα χωρίς πληθώρα οργάνων παρά μόνο με την χρήση βελόνας, κατάλληλων μολυβιών και ειδικής γόμας κάρβουνου , εμφανίζεται συνήθως στις καλές τέχνες γραμμικό σχέδιο: σχέδιο για τη δημιουργία του οποίου χρησιμοποιούνται όργανα όπως χάρακας , o διαβήτης και τα πενάκια.

ΚΟΛΑΖ :

ΚΟΛΑΖ Η λέξη κολάζ προέρχεται από την γαλλική λέξη coller που σημαίνει «κολλάω». Δηλαδή, η εικόνα δημιουργείται από κομμάτια υφάσματος ή χαρτιού αλλά και από άλλα υλικά κολλημένα μεταξύ τους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία.

ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΙΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΝΟΜΗ ΛΟΥΣΗ ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΤΤΑΡΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ :

ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΙΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΝΟΜΗ ΛΟΥΣΗ ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΤΤΑΡΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΑΠΌ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ :

ΑΠΌ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ , ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ, ΚΟΥΡΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ,ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΚΟΚΟΡΕΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:

ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ , ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ, ΚΟΥΡΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ,ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΚΟΚΟΡΕΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ :

ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ

Πηγές: google εικόνες Σχολείο: 3ο Γ.Ε.Λ. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2015-2016 ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΟΝΤΟΡΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ :

Πηγές: google εικόνες Σχολείο: 3 ο Γ.Ε.Λ. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2015-2016 ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΟΝΤΟΡΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

authorStream Live Help