Οι Πόλεμοι Σήμερα (2)

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Ερευνητική εργασία Β' Λυκείου

Comments

Presentation Transcript

Οι Πόλεμοι Σήμερα :

Οι Πόλεμοι Σήμερα 3 ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας Μίλτος Κουντουράς Ερευνητική Εργασία 1 ου τετραμήνου Τμήματος ΒΘ2

Περιεχόμενα:

Περιεχόμενα Πόλεμος Αφγανιστάν Πόλεμος Αφρικής Πόλεμος Ιράκ Πόλεμος Συρίας

Συμμετέχοντες:

Συμμετέχοντες Λιαδόπουλος Μιλτιάδης Λουπέτης Γιώργος Μπάρκας Βασίλης Μπουλάτ Μάριος Νικολάτου Αθανασία Παγάνη Κωνσταντίνα Παναγιώτου Πέτρος Παναρίτη Άννα-Μαρία Παπαγεωργίου Γιώργος Παπαδόπουλος Κυριάκος Παραστατίδης Αποστόλης Πλατσατούρας Κωνσταντίνος Πουλάκης Κωνσταντίνος Ρήγκος Πάνος Τσακίρης Διονύσης Τσάμαρης Χαράλαμπος Χριστούλης Χαράλαμπος

Σκοπός της διερευνητικής εργασίας:

Σκοπός της διερευνητικής εργασίας Σκοπός αυτής της διερευνητικής εργασίας είναι η διερεύνηση σχετικά με τους πολέμους που διεξάγονται σήμερα στον πλανήτη και η εμβάθυνση στις αιτίες , στις αφορμές και στα ως τώρα αποτελέσματα τους . Απώτερη επιδίωξη είναι η κατανόηση του ρόλου του πολέμου στην πολιτική , την οικονομία , το περιβάλλον και την κοινωνία .

Τι είναι πόλεμος ;:

Τι είναι πόλεμος ; Πόλεμος είναι η κατάσταση σύγκρουσης μεταξύ σχετικά μεγάλων ομάδων ανθρώπων (όπως έθνη, πολιτείες, οργανισμοί, κοινωνικές ομάδες), που χαρακτηρίζεται από την χρήση ένοπλης βίας μεταξύ μαχόμενων ή κατά πολιτών. Μια κοινή αντίληψη του πόλεμου είναι μια σειρά από στρατιωτικές εκστρατείες μεταξύ δύο ή περισσότερων αντίπαλων πλευρών που περιλαμβάνουν μια διαμάχη σχετικά με ανεξαρτησία, εδάφη, πόρους, ιδεολογία ή κάποιο άλλο θέμα.

Είδη πολέμου:

Είδη πολέμου Κοινωνικός πόλεμος Θρησκευτικός πόλεμος Επεκτατικός πόλεμος Οικονομικός πόλεμος

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ :

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΑΙΤΙΑ:

ΑΙΤΙΑ Πριν απο κάποια χρόνια οι ΗΠΑ για να καταπολεμήσουν την διεθνή τρομοκρατία εισέβαλλαν στο "φτωχό" Αφγανιστάν. Πριν απο αυτούς και οι Σοβιετικοί προσπάθησαν να υποτάξουν τους Αφγανούς με οποιοδήποτε τρόσο ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Θέλετε πραγματικά να μάθετε για ποιόν λόγο έγιναν όλα αυτά; Τον τελευταίο καιρό ήλθε μια απόρρητη έκθεση του Πενταγώνου σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ έχουν ανακαλύψει σχεδόν $ 1 τρις. δολάρια αναξιοποίητο ορυκτό πλούτο σε κοιτάσματα στο Αφγανιστάν. Τα άγνωστα κοιτάσματα μέχρι σήμερα όπως ισχυρίζονται οι Αμερικάνοι περιλαμβάνουν τεράστιες ποσότητες σιδήρου, χαλκού, κοβαλτίου, χρυσού και σημαντικών βιομηχανικών μετάλλων, όπως το λίθιο . Είναι τόσο μεγάλες οι ποσότητες των ορυκτών ώστε θα μπορούσε ενδεχομένως να μετατραπεί το Αφγανιστάν σε ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα εξόρυξης στον κόσμο. Σε εσωτερικό υπόμνημα του το Πεντάγωνο, αναφέρει ότι το Αφγανιστάν θα μπορούσε να γίνει η "Σαουδική Αραβία του λιθίου," μια βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή μπαταριών για φορητούς υπολογιστές και BlackBerrys. Ο ορυκτός πλούτος του Αφγανιστάν ανακαλύφθηκε από γεωλόγους του Πενταγώνου ενώ η αφγανική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι πρόσφατα ενημερώθηκαν, σχετικά.

ΑΦΟΡΜΕΣ:

ΑΦΟΡΜΕΣ 5 Ιανουαρίου 2015 ένας βομβιστής ζωσμένος με εκρηκτικά επιτέθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν,Καμπούλ.Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Στις 15 Ιανουαρίου 2015 συνελήφθηκαν 5 άνδρες στην Καμπούλ που ήταν ύποπτοι για ανάμειξη σε μια σφαγή σε σχολείο στο Πακισταν το 2014. Σαν συνέχεια,στα μέσα του Ιανουαρίου 2015,η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Levant εγκαθίδρυσαν παράρτημα στο Αφγανιστάν που ξεκίνησε να στρατολογεί μαχητές και να συνεργάζεται με τους Ταλιμπάν. Σαν απάντηση,Αμερικανικές Δυνάμεις αυξάνουν τις επιδρομές εναντίον των Ισλαμικών στρατιωτών ξεπερνώντας τα όρια της αντι-τρομοκρατίας.

Ο Αφγανικός Εθνικός Στρατός:

Ο Αφγανικός Εθνικός Στρατός Οι Αμερικάνικες δυνάμεις απαίτησαν να ενισχυθεί ο Αφγανικός Εθνικός Στρατός σε 134.000 στρατιώτες μέχρι τον Οκτώβριο του 2010.Μέχρι τον Μάιο του 2010 ο Αφγανικός Εθνικός Στρατός πέτυχε τον ενδιάμεσο στόχο με τελικό στόχο να φτάσουν στον αριθμό των 171.000 στρατιωτών μέχρι το 2011.Η αύξηση των Αφγανικών στρατευμάτων επέτρεψε στην Αμερική να αποσύρει τις δυνάμεις της τον Ιούλιο του 2011.Το 2010 ο Αφγανικός Εθνικός Στρατός είχε περιορισμένη ικανότητα μάχης.Ακόμα και στις καλύτερες Αφγανικές μονάδες έλειπε η εκπαίδευση,η πειθαρχία και οι επαρκείς ενισχύσεις.Σε μια νέα μονάδα μιας επαρχίας οι στρατιώτες βρέθηκαν κρυμμένοι στα χαντάκια αντί να πολεμάνε.Μερικοί τους κατηγόρησαν πως συνεργάζονταν με τους Ταλιμπάν.9 στους 10 στρατιώτες του Αφγανικού Εθνικού Στρατού ήταν αγράμματοι.Στις αρχές του 2015,ένας δημοσιογράφος έγραψε πως τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι πολλά υψηλά στελέχη του πολιτικού κόμματος ANSF χρησιμοποιούσαν το αξίωμα τους για να πλουτίσουν με δωροδοκία.Το κόμμα της Κυβέρνησης είναι διεφθαρμένο και λειτουργεί με απαρχαιομένο τρόπο.

Αλ Κάιντα:

Αλ Κάιντα H αναφερόμενη με το όνομα Αλ Κάιντα ( μετάφραση: « το ίδρυμα » ή « η βάση »), γνωστή και ως Αλ Κάεντα είναι ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμιστών που πρωτοεμφανίσθηκε δημόσια το 1989, προερχόμενη από το "Μεκτά Αλ Κιντεμάτ" που αποτελούσε "το κεντρικό γραφείο" των Αφγανών μουτζαχεντίν, (= αγωνιστών τζιχάντ).

Hγεσία - μέλη:

Hγεσία - μέλη Ιδρυτής και ηγέτης της οργάνωσης θεωρείτo ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας Οσάμα μπιν Λάντεν μέχρι την σύλληψη και εκτέλεσή του το 2011, ενώ το υπ' αριθμόν 2 στέλεχος της οργάνωσης, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι , έγινε αρχηγος της μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν. Στις 7 Οκτωβρίου 2001 οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν πολεμική επιχείρηση στο Αφγανιστάν με σκοπό τον εντοπισμό τους, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Αρχηγός της οργάνωσης στο Ιράκ μέχρι και το 2006 ήταν ο Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι.

Τρομοκρατικές επιθέσεις:

Τρομοκρατικές επιθέσεις Από τις πλέον γνωστότερες τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης, είναι οι Επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Επιθέσεις της 11ης Μαρτίου 2004 στη Μαδρίτη και οι Επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο. Τον Αύγουστο του 2006 απετράπη την τελευταία στιγμή τρομοκρατική επίθεση παρόμοια της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς τρομοκράτες ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα που θα απογειώνονταν από τη Μεγάλη Βρετανία με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό να τα ανατινάξουν εν πτήσει αλλά και να τα συντρίψουν σε κτίρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πόλεμος στην Αφρική:

Πόλεμος στην Αφρική (2009-σήμερα) Ερευνητική εργασία Β΄ Τάξης 3 ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας 2015-2016 Α’ Τετράμηνο

Boko Haram (Μπόκο Χαράμ ):

Boko Haram (Μπόκο Χαράμ ) Η Μπόκο Χαράμ είναι ένα Ισλαμικό εξτρεμιστικό κίνημα που είχα την βάση της στην βορειοανατολική Νιγηρία και είναι επίσης ενεργό στο Τσαντ και στο Καμερούν .

Slide16:

Τα αίτια του πολέμου ανάμεσα στην τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και της Νιγηριανής κυβέρνησης είναι θρησκευτικά , γι΄αυτό εξάλλου εμπλέκονται στον πόλεμο και χριστιανικές οργανώσεις . Αφορμή για τον πόλεμο ήταν η επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη του Καμερούν .

Συμφωνία Μπόκο Χαράμ – Ισλαμικού κράτους :

Συμφωνία Μπόκο Χαράμ – Ισλαμικού κράτους Δεκτό έκανε το αίτημα για συμμαχία με τη Μπόκο Χαράμ, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Το αίτημα υπέβαλε πριν από μερικές ημέρες ο επικεφαλής της τρομοκρατικής νιγηριανής οργάνωσης. «Ο χαλίφης μας, ο θεός να τον φυλάει, αποδέχθηκε το αίτημα αφοσίωσης από τα αδέλφια μας της Μπόκο Χαράμ. Συγχαίρουμε τους Μουσουλμάνους και τζιχαντιστές αδελφούς μας στη Δυτική Αφρική»  ανέφερε σε ηχητικό μήνυμα ο εκπρόσωπος του Μπαγκντάντι, σύμφωνα με το Reuters. 

Slide18:

Παράλληλα, κάλεσε όσους μουσουλμάνους δεν μπορούν να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ να πάρουν μέρος σε μάχες στην Αφρική. «Σας ανακοινώνουμε την υποταγή μας στον Χαλίφη και ότι θα ακούμε και θα υποτασσόμαστε σε καιρούς δύσκολους και σε καιρούς ευημερίας», είχε δηλώσει ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ. Η Μπόκο Χαράμ, που διαθέτει χιλιάδες μαχητές, έχει πολλαπλασιάσει τις αιματηρές επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις της βόρειας Νιγηρίας και τις σφαγές πολιτών σε απομονωμένες περιοχές και γειτονικές χώρες. 

Slide19:

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει απαγάγει πάνω από 45.000 ανθρώπους στην Νιγηρία από το 2012, ανέφερε η εφημερίδα Daily Post Nigeria, που επικαλείται στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε τον αριθμό των απηχθέντων κατά τη διάρκεια συζήτησης για την υπόθεση απαγωγής 276 μαθητριών στην βορειοανατολική πόλη Τσιμπόκ από μέλη της Μπόκο Χαράμ.

Slide20:

Σύμφωνα με τις πηγές, 219 από τα κορίτσια συνεχίζουν να αγνοούνται. Όπως τονίζεται, η οργάνωση εξαναγκάζει τα αιχμάλωτα κορίτσια να γίνουν βομβίστριες καμικάζι. Η Βουλή των Αντιπροσώπων κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ιδρύσει μια αρχή ελέγχου για την αναζήτηση των αιχμαλώτων της οργάνωσης.

Slide21:

Ο πόλεμος της Μπόκο Χαράμ έχει εξαπλωθεί σε πολύ μεγάλη έκταση της Αφρικής και συνεχίζει από το 2009 έως και σήμερα με χιλιάδες νεκρούς και ακόμα περισσοτέρους τραυματίες .

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ:

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ (2003-σήμερα) Ερευνητική εργασία Β΄ Τάξης 3 ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας 2015-2016 Α’ Τετράμηνο

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ :

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ο Πόλεμος του Κόλπου ( 2 Αυγούστου   1990  -  28 Φεβρουαρίου   1991 ) ήταν πολεμική σύρραξη μεταξύ διεθνούς συμμαχίας από τουλάχιστον 31 κράτη υπό την καθοδήγηση των  Η.Π.Α.  και την εξουσιοδότηση του  Ο.Η.Ε. κατά του  Ιράκ , για την απελευθέρωση του  Κουβέιτ .

Διάρκεια:

Διάρκεια Ο Πόλεμος του Ιράκ αποτελεί στρατιωτική επιχείρηση, η οποία άρχισε στις 20 Μαρτίου 2003 από τις  ΗΠΑ  υπό την προεδρία του  Τζορτζ Μπους του νεότερου  και το  Ηνωμένο Βασίλειο  υπό την πρωθυπουργία του  Τόνι Μπλερ  , με στόχο την ανατροπή του τότε ηγέτη του Ιράκ  Σαντάμ Χουσεΐν . Αποτέλεσε μέρος του γενικότερου  Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας , τους πολέμους δηλαδή που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Slide25:

Στις 31 Αυγούστου 2010, ο νυν πρόεδρος (2010) των ΗΠΑ,  Μπαράκ Ομπάμα  κήρυξε το τέλος του πολέμου και διέταξε τους Αμερικανούς στρατιώτες να αποχωρήσουν από το Ιράκ. Οι τελευταίες Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την χώρα τον Δεκέμβριο του 2011.

Φάσεις:

Φάσεις Ο πόλεμος στο Ιράκ χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ξεκινά με την εισβολή των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στις 20 Μαρτίου 2003, και ολοκληρώνεται στα τέλη Απριλίου του 2003 με τα γεγονότα της πτώσης της Βαγδάτης στις 9 Απριλίου 2003 και την πτώση της κυβέρνησης Χουσεΐν.

Απώλειες των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιράκ:

Απώλειες των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιράκ Μέχρι την άνοιξη του 2007 σκοτώθηκαν, με κάποιους υπολογισμούς, 19.000 αντάρτες.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Ο πόλεμος στο Ιράκ είχε τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: 4,479 νεκροί αμερικάνοι στρατιώτες 30,182 τραυματίες αμερικανοί στρατιώτες 468 νεκροί μισθοφόροι 103,142 - 112,708 καταγεγραμμένοι νεκροί ιρακινοί 2.8 εκ ιρακινοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους $806 δις έξοδα του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ $3 - $5 τρις το συνολικό κόστος του πολέμου στο Ιράκ σύμφωνα με τον Joseph E. Stiglitz $60 δις σε έξοδα από λάθος σχεδιασμό και σε εξαγορά φυλάρχων κλπ. από το 2001 0 τα όπλα μαζικής καταστροφής που βρέθηκαν στο Ιράκ!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο ΣΥΡΙΑ:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο ΣΥΡΙΑ

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία είναι μια συνεχιζόμενη εσωτερική βίαιη σύγκρουση. Ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται έως σήμερα.:

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία είναι μια συνεχιζόμενη εσωτερική βίαιη σύγκρουση. Ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται έ ως σήμερα.

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ 1. Κυβέρνηση Υποστηρικτές:[ΙΡΑΝ, ΡΩΣΙΑ] 2. Αντιπολίτευση/ Στρατός της κατάκτησης 3. Ισλαμικό Κράτος ( ISIS ) 4. Ρογιάβα ( Κούρδοι ) [Υποστηρικτές: Η.Π.Α, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΚΑΤΑΡ, ΜΠΑΧΡΕΪΝ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΜΑΡΟΚΟ] :

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ 1. Κυβέρνηση Υποστηρικτές : [ΙΡΑΝ, ΡΩΣΙΑ] 2. Αντιπολίτευση / Στρατός της κατάκτησης 3. Ισλαμικό Κράτος ( ISIS ) 4. Ρογιάβα ( Κούρδοι ) [Υποστηρικτές: Η.Π.Α, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΚΑΤΑΡ, ΜΠΑΧΡΕΪΝ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΜΑΡΟΚΟ ]

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατήσει την τάξη στο κράτος. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ / ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ Η αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενη αυτής της κατάστασης διεκδικούν την ευκαιρία να πάρουν την ηγεσία.:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατήσει την τάξη στο κράτος. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ / ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ Η αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενη αυτής της κατάστασης διεκδικούν την ευκαιρία να πάρουν την ηγεσία.

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ( ISIS ) Η ISIS διεκδικεί εδάφη για να ιδρύσει το Ισλαμικό κράτος. ΡΟΓΙΑΒΑ ( ΚΟΥΡΔΟΙ ) Οι Κούρδοι διεκδικούν ένα μικρό κομμάτι της Συρίας για να ιδρύσουνε το Κουρδιστάν.:

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ( ISIS ) Η ISIS διεκδικεί εδάφη για να ιδρύσει το Ισλαμικό κράτος. ΡΟΓΙΑΒΑ ( ΚΟΥΡΔΟΙ ) Οι Κούρδοι διεκδικούν ένα μικρό κομμάτι της Συρίας για να ιδρύσουνε το Κουρδιστάν.

ΑΙΤΙΑ 1. Ο έλεγχος της Μέσης και Άπω Ανατολής 2. Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας 3. Η αναντιστοιχία ισοτιμίας δολαρίου και ευρώ:

ΑΙΤΙΑ 1. Ο έλεγχος της Μέσης και Άπω Ανατολής 2. Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας 3. Η αναντιστοιχία ισοτιμίας δολαρίου και ευρώ

ΑΠΩΛΕΙΕΣ & ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Μέχρι σήμερα υπολογίζονται ٭ πάνω από 200.000 νεκροί και ٭από τον Μάρτιο του 2015 εκτιμάτε ότι 10.900.000 σύριοι έχουν εκτοπιστεί ενώ 3.800.000 έχουν γίνει πρόσφυγες. Ο πόλεμος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και πρόσφυγες ακόμα προσπαθούν να βρούν ένα σπίτι...:

ΑΠΩΛΕΙΕΣ & ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Μέχρι σήμερα υπολογίζονται ٭ πάνω από 200.000 νεκροί και ٭ από τον Μάρτιο του 2015 εκτιμάτε ότι 10.900.000 σύριοι έχουν εκτοπιστεί ενώ 3.800.000 έχουν γίνει πρόσφυγες. Ο πόλεμος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και πρόσφυγες ακόμα προσπαθούν να βρούν ένα σπίτι...

Πηγές :

Πηγές https://el.wikipedia.org/wiki/ https://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Civil_War http://www.livepedia.gr http://www.geodifhs.com/gammaalphaiotaalpha/123 http://gr.euronews.com/2015/04/02/boko-haram-the-few-thousand-terrorising-millions-of-nigerians/ http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/mpoko-xaram-h-pio-fonikh-tromokratikh-organwsh-ston-planhth.3776993.html http://www.koutipandoras.gr/article/135404/islamiko-kratos-mpoko-haram-symmahia http://www.haniotika-nea.gr/nigiria-pano-apo-45-000-anthropous-echi-apagagi-i-boko-charam-apo-to-2012/ http://www.toperiodiko.gr/

authorStream Live Help