κοινωνικά στερεότυπα

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Καταρρίπτουμε τα κοινωνικά στερεότυπα

Σενάριο:

Σενάριο Είσαι φοιτητής στην Καλαμάτα και προσπαθείς να ψάξεις για κάποιον συγκάτοικο. Δεν μπορείς να διαλέξεις κάποιον, διότι δεν γνωρίζεις κανέναν, οπότε αναγκάζεσαι να πας να κοιτάξεις στον πίνακα πιθανών συγκατοίκων. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά άτομα τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά ο ένας από τον άλλον. Αυτοί είναι οι παρακάτω πιθανοί συγκάτοικοι :

Slide3:

Κλάιντι Μούτσα : Αλβανος,18 χρονών, έχει μια όμορφη αδερφή που θα τον επισκέπτεται συχνά, φτιάχνει πολύ ωραία φαγητά. Κωνσταντίνα Ιωάννου : Ελληνίδα, 18 χρονών, παίζει πολύ καλή κιθάρα και τραγουδάει τέλεια. Γιάννης Παναγιωτόπουλος : Πανελλήνιος πρωταθλητής στο judo , φτιάχνει τέλειο σπανακόρυζο.

Slide4:

Χαράλαμπος Ιησούλης : Ιάπωνας, 20 χρονών, μιλάει πολύ καλά αγγλικά και είναι και dj . Gigi Davidasvili: Γεωργιανός, 21 χρονών, παίζει πολύ καλή μπάλα, ψάχνει για δουλειά, σπουδάζει γεωπόνος. Davoul Idallah Mahmed: Έχει Πακιστανό πατέρα και Αλβανίδα μάνα, υπηκοότητα όμως πακιστανική, ο πατέρας του είναι πρωθυπουργός και μπήκε στην σχολή με μέσον.

Slide5:

Ιωσήφ Κανάκης : Μεταγραφή από Θεσσαλονίκη σε Αθήνα, Έλληνας με χωρισμένους γονείς. Τζένη Γκαλάσσο : Ιταλίδα, ομοφυλόφιλη, 20 χρονών. Βασίλης Κασβυρόπουλος : 25 χρονών, πάσχει από σύνδρομο down , έμπορος και μαζί του είναι πάντα η Roxanna , η προσωπική του βοηθός.

Επιλογές και συμπεράσματα:

Επιλογές και συμπεράσματα Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη δραστηριότητα απέκλεισαν τους μετανάστες εκτός Ε.Ε. και το Α.Μ.Ε.Α. Έτσι, μετά από συζήτηση συνειδητοποίησαν τα στερεότυπα που έχουν υιοθετήσει και κατανόησαν το ρόλο τους στον κοινωνικό αποκλεισμό .

authorStream Live Help