το μοτίβο στο ύφασμα

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ΜΟΤΙΒΟ ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ:

ΜΟΤΙΒΟ ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ 3 ο ΓΕ.Λ. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ‘ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ’ 2014-2015 Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

υφαντικη:

υφαντικη Υφαντική είναι το σύνολο των μεθόδων και των διαδικασιών παραγωγής υφαντών υφασμάτων. Η αφετηρία της Υφαντικής τέχνης χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας, όπου ο πρωτόγονος άνθρωπος ασχολείται με τη χορτοπλεκτική και καλαθοπλεκτική και γενικότερα με τη διαπλοκή μακρόστενων ταινιών από φλούδες κλαδιών. Με το πέρασμα του χρόνου, η παραγωγή νημάτων και η χρήση τους στην Υφαντική θα δημιουργήσει τα πρώτα ενδύματα, που θα αντικαταστήσουν εκείνα που είναι φτιαγμένα από δέρματα ζώων. Για τη δημιουργία υφαντού υφάσματος χρησιμοποιούνται νήματα που παράγονται από την Κλωστική. Μετά την κατάλληλη προετοιμασία των νημάτων, ακολουθεί η διαδικασία της ύφανσης, που γίνεται στον αργαλειό.

Εξελιξη και μοτιβο:

Εξελιξη και μοτιβο Με το πέρασμα των χρόνων, ο άνθρωπος έπαψε να χρησιμοποιεί τα δέρματα ζώων σαν έναν τρόπο προστασίας από το κρύο και άρχισε να χρησιμοποιεί το ύφασμα σαν έναν τρόπο ομορφιάς, διακοσμώντας τα ρούχα με διάφορα γεωμετρικά επαναλαμβανόμενα σχέδια. Με αυτόν τον τρόπο, το μοτίβο στο ύφασμα άρχισε να γίνεται κάτι το ελκυστικό και συνηθισμένο ακόμα και στις μέρες μας. Μοτίβο: είναι καθετί που επαναλαμβάνεται σταθερά. Τα μοτίβα μπορούμε να τα συναντήσουμε παντού. Από τα μαθηματικά μέχρι και την καθημερινή μας ζωή .

Χρωμα:

Χρωμα Χρώμα είναι μια αίσθηση που δημιουργείται στον εγκέφαλο από μέρος της αλληλουχίας των ηλεκτρικών ώσεων που θα φθάσουν σ’ αυτόν μέσω οπτικού νεύρου. ΧΡΩΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΜΠΛΕ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΩΒ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΛΕΥΚΟ, ΜΑΥΡΟ

Ιδιοτητες χρωματων:

Ιδιοτητες χρωματων Απόχρωση: είναι οι διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει ένα χρώμα όταν αναμιγνύεται με άλλα. Οι αποχρώσεις που μπορούν να προκύψουν από την ανάμιξη των βασικών χρωμάτων είναι χιλιάδες. Είναι, δηλαδή αυτό που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ως χρώμα. Καθαρότητα: είναι η ιδιότητα εκείνη που το χρώμα παραμένει ως έχει, χωρίς την ανάμιξη μαύρου ή γκρι. Λαμπρότητα : είναι η ύπαρξη ή η έλλειψη φωτός.

Χρωματικος κυκλος:

Χρωματικος κυκλος Ο χρωματικός κύκλος έχει 6 ομόκεντρους κύκλους και 12 χωρίσματα. Χρησιμοποιούνται τα βασικά και τα συμπληρωματικά χρώματα και όλες οι ιδιότητες των χρωμάτων. Ο χρωματικός κύκλος είναι σημαντικός κατά την εύρεση του σωστού χρώματος που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στα έργα μας.

authorStream Live Help