ΜΟΤΙΒΟ ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

School Project on Textile Design Patterns

Comments

Presentation Transcript

Διαφάνεια 14:

ΜΟΤΙΒΟ ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ.

Διαφάνεια 14:

ΤΕΧΝΗ Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΥ Ή ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΩΡΑΙΟ.

Διαφάνεια 14:

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΕΊΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΙΔΕΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Διαφάνεια 14:


Διαφάνεια 14:

ΜΟΤΙΒΟ ΜΟΤΙΒΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΣΑΝ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥΣ.

Διαφάνεια 14:

ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ Σ’ΑΥΤΟΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ. ΒΑΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: ΚΟΚΚΙΝΟ, ΜΠΛΕ, ΚΙΤΡΙΝΟ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: ΜΩΒ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: ΜΑΥΡΟ, ΑΣΠΡΟ.

Διαφάνεια 14:

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ. ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΧΡΩΜΑ. ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ: ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.

Διαφάνεια 14:

ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Ο ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΧΕΙ 6 ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ 12 ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Διαφάνεια 14:

ΥΦΑΣΜΑ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΣΑΝ ΥΛΙΚΟ : ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (π.χ. βαμβάκι-λινό) ΖΩΪΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (π.χ. μετάξι-δέρμα) ΧΗΜΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (π.χ. ακρυλικό-νάιλον)

authorStream Live Help