school architecture

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-PROJECT 2013-14 β' τετράμηνο Υπεύθυνος: Γ. Λοντόρφος

Comments

Presentation Transcript

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-PROJECT TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ- PROJECT TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ 3 Ο ΓΕ.Λ. Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» ΜΑΊΟΣ 2014

Εισαγωγή-Πρόλογος:

Η ερευνητική μας εργασία ασχολείται με το σχολείο μας και κατά πόσο αυτό εξυπηρετεί με τους χώρους του τους μαθητές. Αρχικά για να καταφέρουμε να το αξιολογήσουμε χρειάστηκε να ασχοληθούμε με την αρχιτεκτονική ως την τέχνη και την εφαρμοσμένη επιστήμη της σχεδίασης και αργότερα με την ιστορία της αρχιτεκτονικής και πως αυτή εξελίχθηκε : Εισαγωγή-Πρόλογος

Ιστορική αναδρομή στην αρχιτεκτονική:

Ιστορική αναδρομή στην αρχιτεκτονική Νεολιθική περίοδος : Σκίτσο νεολιθικού οικισμού. Ερείπια νεολιθικού οικισμού.

PowerPoint Presentation:

Μεσοποταμία-Αίγυπτος : Βαθμιδωτή πυραμίδα O ι πυραμίδες της Γκίζας

PowerPoint Presentation:

Μινωϊκός - Μυκηναϊκός κόσμος Σκίτσο ανακτόρων στην Κνωσσό Ερείπια μινωικού οικισμού στην Κρήτη

PowerPoint Presentation:

Αρχαία Ελλάδα Το αρχαίο θέατρο της επιδαύρου Ο ναός του Αφαία στην Αίγινα

PowerPoint Presentation:

Ρωμαϊκή εποχή Το Κολοσσαίο της Ρώμης Το Πάνθεον της Ρώμης

PowerPoint Presentation:

Μεσαίωνας Σχέδιο βασιλικής Οχυρωματική αρχιτεκτονική στην Ιταλία

PowerPoint Presentation:

Ρομανικός ρυθμός Κτήριο βασισμένο στον ρομανικό ρυθμό Η Παναγία των Παρισίων ένα από τα γνωστότερα παραδείγματα ρομανικού ρυθμού

PowerPoint Presentation:

Αναγέννηση Αναγεννησιακό κτήριο που τονίζει την αρμονία και τις ίδιες γραμμές Σκίτσο παλατιού στην Ιταλία

PowerPoint Presentation:

Μπαρόκ Δείγμα παλατιού Μπαρόκ αισθητικής (Αυστρία) Ο ναός αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της Μπαρόκ αρχιτεκτονικής

PowerPoint Presentation:

Ροκοκό Πρώιμο δείγμα του ροκοκό στην αρχιτεκτονική των κάστρων της Γερμανίας Θερινό ανάκτορο σε ρυθμό ροκοκό

PowerPoint Presentation:

Νεοκλασικισμός Κτήριο βασισμένο στις αρχές του νεοκλασικισμού Κτήριο με βάση τις αρχές του νεοκλασικισμού στην Αθήνα

PowerPoint Presentation:

Αρ Νουβό Κορνίζα πόρτας εισόδου σε στυλ Αρ Νουβό Δείγμα αρχιτεκτονικής Αρ Νουβό

PowerPoint Presentation:

Μοντερνισμός Γραφεία εταιρίας με βασικό υλικό το γυαλί Σχολείο με βάση τις αρχές του μοντερνισμού

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και το σχολείο μας το οποίο όπως και τα περισσότερα κτήρια της σημερινής εποχής δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα των χώρων που μέσω αυτής προκύπτει η αισθητική.:

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και το σχολείο μας το οποίο όπως και τα περισσότερα κτήρια της σημερινής εποχής δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα των χώρων που μέσω αυτής προκύπτει η αισθητική.

Στο Β΄ τετράμηνο αποφασίσαμε να αξιολογήσουμε τους χώρους του σχολείου μας με σκοπό να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε τη λειτουργικότητα του και να προτείνουμε πιθανές λύσεις για τυχόν προβλήματα με τις ερωτήσεις που υποβάλλαμε σε μαθητές μέσω ενός ερωτηματολόγιου του οποίου τα αποτελέσματα ήταν διαφωτιστικά για την εξέλιξη της ερευνητικής μας εργασίας. :

Στο Β΄ τετράμηνο αποφασίσαμε να αξιολογήσουμε τους χώρους του σχολείου μας με σκοπό να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε τη λειτουργικότητα του και να προτείνουμε πιθανές λύσεις για τυχόν προβλήματα με τις ερωτήσεις που υποβάλλαμε σε μαθητές μέσω ενός ερωτηματολόγιου του οποίου τα αποτελέσματα ήταν διαφωτιστικά για την εξέλιξη της ερευνητικής μας εργασίας.

3ο ΓΕ.Λ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ»:

Α ρχικά δημιουργήθηκε για να στεγάσει τα Κ.Ε.Τ.Ε. (Κέντρο Ε παγγελματικής Τ εχνικής Ε κπαίδευσης). Λειτούργησε ως 3 ο γενικό λύκειο Ν. Φ ιλαδέλφειας κατά τις δεκαετίες του 1970-1980. Έπειτα από το 1984-1988 λειτούργησε ως ενιαίο πολυκλαδικό λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας έως ότου το 2000 ξαναέγινε 3 ο γενικό λύκειο. 3 ο ΓΕ.Λ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ»

Είσοδος σχολείου:

Είσοδος σχολείου Η πρώτη είσοδος από την οποία περνούν οι μαθητές και οδηγεί στο παρκινγκ είναι παραμελημένη και σκουριασμένη θυμίζοντας φυλακή. Η δεύτερη είσοδος που οδηγεί στο συγκρότημα κτηρίων είναι μια σκουριασμένη και βαριά καγκελόπορτα που αποτελεί μια άκρως δυσάρεστη εικόνα για οποιονδήποτε την προσπερνά.

Βιβλιοθήκη:

Βιβλιοθήκη Στον χώρο που υπάρχει αμέσως μετά την είσοδο βρίσκεται η αίθουσα της βιβλιοθήκης. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος( διαστάσεις 14 x 13) ώστε να χωρέσει με άνεση τους μαθητές μια τάξης. Η αίθουσα διαθέτει βιβλιοθήκες εφοδιασμένες με διάφορα είδη βιβλίων τα οποία εξυπηρετούν τους μαθητές στον σκοπό τους για αναζήτηση πληροφοριών. Επίσης υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός (θρανία, καρέκλες) ώστε αυτή η αίθουσα να λειτουργεί και ως τάξη. Εκτός από τα φώτα που λειτουργούν στην αίθουσα υπάρχουν επίσης και ψηλά παράθυρα τα οποία επιτρέπουν στο φως του ήλιου να εισέρχεται δημιουργώντας έναν φυσικό φωτισμό. Διαθέτει κλιματισμό αλλά και καλοριφέρ αν και λόγω του Ήλιου διατηρείται αρκετά ζεστή. Η αίθουσα επίσης διαθέτει μερικούς υπολογιστές και προβολέα.

Κυλικείο:

Κυλικείο Στο χώρο του σχολείου στεγάζεται και ο χώρος του κυλικείου το οποίο είναι άκρως απαραίτητο. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος ώστε να υπάρχει πάγκος,ψυγεία αλλά και χώρος για να κάθονται οι μαθητές. Διαθέτει θέρμανση αλλά στον χώρο υπάρχει πολύ υγρασία με αποτέλεσμα οι τοίχοι να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση και από τα ταβάνια συχνά να στάζει νερό.

Γραμματεία- Γραφεία καθηγητών:

Γραμματεία- Γραφεία καθηγητών Εσωτερικά του σχολείου βρίσκεται ο χώρος της γραμματείας ο οποίος συστεγάζεται με τα γραφεία των καθηγητών. Ο χώρος είναι αρκετά ευρύχωρος ικανός να φιλοξενήσει όλο το προσωπικό του σχολείου αλλά και κάποιον απαραίτητο εξοπλισμό. Εκτός από τα σώματα του καλοριφέρ από τα οποία δέχεται θέρμανση είναι αρκετά επιρρεπής στον ήλιο κάτι που ενώ τον χειμώνα τον κάνει ιδανικό το καλοκαίρι καταντάει ανυπόφορο γι’αυτό διαθέτει και σώματα air - condition . Είναι ένας αρκετά κατάλληλος χώρος για να χρησιμοποιούν οι καθηγητές και προσιτός προς τους μαθητές.

Προαύλια σχολείου:

Προαύλια σχολείου Το σχολείο μας διαθέτει 3 μεγάλα προαύλια και αλλά 2 μικρότερα. Το πρώτο προαύλιο βρίσκεται κοντά στην είσοδο και είναι ένας μεγάλος χώρος στον οποίο συγκεντρώνονται οι μαθητές κάθε πρωί για την προσευχή. Επίσης διαθέτει τέρματα ώστε να χρησιμοποιείτε και ως γήπεδο ποδοσφαίρου. Προχωρώντας κάποιος συναντά το δεύτερο προαύλιο στο οποίο υπάρχει ένα γήπεδο βόλεϊ και μερικά παγκάκια για τους μαθητές. Το τρίτο προαύλιο βρίσκεται πιο κοντά στις τάξεις των μαθητών. Σε εκείνο το χώρο υπάρχουν πολλά δέντρα αλλά και παγκάκια στα οποία οι μαθητές μπορούν να ξεκουραστούν . Υπάρχουν αλλά 2 προαύλια τα οποία βρίσκονται ακριβώς μπροστά από τις τάξεις των μαθητών και είναι σχετικά μικρότερα αλλά το ίδιο ωφέλιμα από ότι φαίνεται για τους μαθητές.

Διάδρομοι:

Διάδρομοι Το σχολείο διαθέτει μεγάλους διαδρόμους για την μετακίνηση των μαθητών αλλά και των καθηγητών. Οι τοίχοι των διαδρόμων διακοσμούνται με ζωγραφιές από παιδιά που φοιτούσαν παλαιότερα στο σχολείο. Μέσω των διαδρόμων η μετακίνηση επιτυγχάνετε άψογα και χωρίς προβλήματα. Δεν είναι καλά διατηρημένοι και συχνά λόγω της βροχής και του αέρα καταλήγουν σε μεγάλο εμπόδιο για την πρόσβαση στις τάξεις. Πλημμυρίζουν και πέφτει νερό από τα ταβάνια κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο για κανέναν.

Κλειστό γυμναστήριο:

Κλειστό γυμναστήριο Το γυμναστήριο που διαθέτει το σχολείο χρειάζεται μια πλήρη ανακαίνιση. Διαθέτει γήπεδο του μπάσκετ και είναι κλειστό αεροστεγώς. Λόγο των πολλών χρόνων λειτουργίας του έχει υποστεί πολλές φθορές. Τα πλακάκια του γηπέδου έχουν σπάσει πράγμα αρκετά επικίνδυνο για τους μαθητές. Επίσης λόγω της έλλειψης αερισμού (διότι διαθέτει μόνο μια πόρτα) συχνά υπάρχει στον χώρο μια δυσάρεστη μυρωδιά. Τέλος έχει υποκύψει σε πολλές φθορές λόγο της υγρασίας.

Τάξεις Ά,΄Β,΄Γ:

Τάξεις Ά,΄Β,΄Γ Η Ά τάξη στεγάζεται στο ισόγειο και η ΄Β στον πρώτο όροφο του ενός προαύλιου ενώ η ΄Γ τάξη στο ισόγειο του διπλανού προαύλιου. Οι τάξεις λόγω της καθημερινής τους χρήσης από όλους τους μαθητές έχουν υποστεί φθορές. Είναι ευρύχωρες για την ομαλή διαχείριση των μαθητών και την πραγματοποίηση του μαθήματος. Ο εξοπλισμός (καρέκλες, θρανία, πίνακες) χρειάζονται ανανέωση λόγω των φθορών. Σε πολλές αίθουσες δεν υπάρχουν κουρτίνες με αποτέλεσμα ο ήλιος να ενοχλεί τους μαθητές. Τα θερμαινόμενα σώματα (όταν λειτουργούν) είναι αρκετά αποδοτικά. Τα παράθυρα αν και μεγάλα δεν είναι αρκετά ανθεκτικά. Αρκετά κάγκελα στους ορόφους αλλά και γύρω από τις τάξεις έχουν σκουριάσει. Επίσης πολλές πόρτες υπολειτουργούν και είναι δύσχρηστες λόγω του βάρους τους. Τέλος οι αίθουσες βρίσκονται αρκετά κοντά στα γραφεία των καθηγητών αλλά και στο κυλικείο κάτι που τις καθιστά εύχρηστες και για τους καθηγητές αλλά και για τους μαθητές.

Εργαστήριο Χημείας:

Εργαστήριο Χημείας Χρησιμοποιείται καθαρά για το μάθημα της χημείας και από όλους τους μαθητές . Είναι ένας αρκετά μεγάλος χώρος (με διαστάσεις 9 x 6 m ). Διαθέτει παροχές ηλεκτρισμού και θέρμανσης. Είναι μια ηλιόλουστη αίθουσα λόγω των μεγάλων παραθύρων που την πλαισιώνουν. Διαθέτει επαρκή εξοπλισμό για οποιοδήποτε πείραμα διεξάγετε αλλά είναι ένας χώρος αρκετά επικίνδυνος διότι περιέχει μη ασφαλισμένα υλικά.

Εργαστήριο Βιολογίας:

Εργαστήριο Βιολογίας Στο συγκεκριμένο χώρο γινόταν παλαιότερα το μάθημα της Βιολογίας. Είναι μια ψυχρή αίθουσα διότι δεν διαθέτει θέρμανση (εκτός από κάποιες λιγοστές σόμπες) και δεν φωτίζεται σχεδόν καθόλου από τον ήλιο. Είναι μία αρκετά ευρύχωρη αίθουσα η οποία διαθέτει επαρκή εξοπλισμό για την κατανόηση του ανθρώπινου σώματος.

Αίθουσες Μαθηματικών:

Αίθουσες Μαθηματικών Οι δύο αυτές αίθουσες βρίσκονται σχετικά απόμερα από το υπόλοιπο σχολείο. Είναι αρκετά ψυχρές καθώς βρίσκονται σε τέτοιο σημείο που δύσκολα φωτίζονται από τον ήλιο. Οι αίθουσες δεν είναι αρκετά ευρύχωρες. Έχουν υποστεί αρκετές φθορές λόγω της μακροχρόνιας λειτουργίας τους.

Νέο Κτήριο:

Νέο Κτήριο Το νέο κτήριο βρίσκεται στην άκρη του σχολείου μας και χτίστηκε το 1986. Εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 1989. Δημιουργήθηκε για την ασφαλέστερη και πληρέστερη στέγαση των τάξεων των μαθητών του τότε Πολυκλαδικού αλλά σήμερα χρησιμοποιείται μόνο για κάποια ειδικά μαθήματα όπως την πληροφορική, το σχέδιο αλλά και κάποια τμήματα project . Οι τάξεις της πληροφορικής είναι εύχρηστες και διαθέτουν αρκετούς υπολογιστές για τον αριθμο των μαθητών μιας τάξης. Επίσης διαθέτουν κλιματισμό που είναι απαραίτητος διότι στις αίθουσες αυτές δεν υπάρχει το φως του ήλιου. Οι τάξεις του σχεδίου έχουν περίπου τις ίδιες διαστάσεις (25 x 7) και διαθέτουν όλα τα εργαλεία για την πραγματοποίηση του μαθήματος αυτού. Οι τάξεις αυτές είναι ειδικά κατασκευασμένες για το μάθημα αυτό καθώς δεν επηρεάζονται από την φωτεινότητα του ήλιου. Το κτήριο είναι πολύ ψηλό άρα στο εσωτερικό οι σκάλες που υπάρχουν είναι πολλές και κουραστικές. Επίσης οι τάξεις διαθέτουν μεγάλα παράθυρα χωρίς μόνωση που επιτρέπουν στον αέρα να εισέρχεται δημιουργώντας ένα κρύο κλίμα σε όλο το κτήριο. Τέλος βρίσκεται μακριά σε σχέση με τις υπόλοιπες τάξεις, με το γραφείο των καθηγητών αλλά και με το κυλικείο.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ:

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ 1. Τι φύλο είστε ; Συμπέρασμα : Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που απάντησαν στα ερωτηματολόγια είναι κορίτσια. Χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τα ποσοστά των απαντήσεων. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ Κορίτσι 74 Αγόρι 61

PowerPoint Presentation:

2. Τι ηλικία έχετε ; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 15 ως 17 96 18 ως 20 27 21 ως 23 2 24 ως 30 1 31ως 40 2 40+ 7 Συμπέρασμα : Τα περισσότερα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν μαθητές. Ενώ ελάχιστοι ήταν άνω των 18.

PowerPoint Presentation:

3. Σας αρέσει ο χώρος του σχολείου; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΝΑΙ 43 ΟΧΙ 92 ΣΥΝΟΛΟ 135 Συμπέρασμα : Οι περισσότεροι μαθητές δεν είναι ευχαριστημένοι με τον χώρο που στεγάζεται το σχολείο τους.

PowerPoint Presentation:

4. Οι αίθουσες διδασκαλίας σας προσελκύουν το ενδιαφέρον; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ 72 ΛΙΓΟ 51 ΑΡΚΕΤΑ 7 ΠΟΛΥ 5 Συμπέρασμα : Φαίνεται πως το σύνολο των μαθητών δεν προσελκύεται από τις τάξεις του.

PowerPoint Presentation:

5. Κάνετε σε μία ή παραπάνω αίθουσες μάθημα ; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ 16 ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ 119 Συμπέρασμα : Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών χρησιμοποιούν παραπάνω από μία αίθουσες διδασκαλίας για την διεξαγωγή των μαθημάτων τους.

PowerPoint Presentation:

6. Σας αρέσουν οι κοινόχρηστοι χώροι του σχολείου σας; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ 38 ΛΙΓΟ 54 ΑΡΚΕΤΑ 25 ΠΟΛΥ 11 ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ 7 Συμπέρασμα : Οι περισσότεροι μαθητές δεν είναι ευχαριστημένοι με τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου.

PowerPoint Presentation:

7. Σας εξυπηρετεί η αίθουσα της βιβλιοθήκης; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ 53 ΛΙΓΟ 34 ΑΡΚΕΤΑ 36 ΠΟΛΥ 12 Συμπέρασμα : Ο χώρος της βιβλιοθήκης εάν και φαινομενικά επαρκής δεν φαίνεται να έχει θετικό αποτέλεσμα στην χρήση του από τους μαθητές.

PowerPoint Presentation:

8. Σας εξυπηρετεί η αίθουσα της γραμματείας; Απαντήσεις Συχνότητα ΚΑΘΟΛΟΥ 33 ΛΙΓΟ 56 ΑΡΚΕΤΑ 35 ΠΟΛΥ 11 Συμπέρασμα : Η αίθουσα της γραμματείας φαίνεται πως δεν είναι τόσο εύχρηστη για τους μαθητές όσο θα έπρεπε να είναι.

PowerPoint Presentation:

9. Σας ικανοποιεί η αισθητική ομορφιά του χώρου του σχολείου; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ 63 ΛΙΓΟ 41 ΑΡΚΕΤΑ 21 ΠΟΛΥ 6 ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ 4     Συμπέρασμα : Οι χώροι του σχολείου φαίνεται πως δεν ικανοποιούν αισθητικά σχεδόν κανέναν μαθητή και μόνο ελάχιστο ποσοστό φαίνεται να είναι ευχαριστημένο.

PowerPoint Presentation:

10. Σας ικανοποιούν τα προαύλια του σχολείου; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ 31 ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ 28 ΛΙΓΟ 26 ΑΡΚΕΤΑ 37 ΠΟΛΥ 13 Συμπέρασμα : Τα προαύλια προσφέρουν όπως φαίνεται τον χώρο ξεκούρασης που χρειάζονται οι μαθητές στα διαλείμματα τους.

PowerPoint Presentation:

11. Κατά πόσο ο χώρος του κυλικείου είναι άνετος και εξυπηρετικός; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ 13 ΛΙΓΟ 28 ΑΡΚΕΤΑ 53 ΠΟΛΎ 41 Συμπέρασμα : To μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών εμφανίζει θετική στάση απέναντι στην εξυπηρετικότητα και τη λειτουργικότητα του κυλικείου.

PowerPoint Presentation:

12. Σας αρέσει η είσοδος του σχολείου; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ 66 ΠΟΛΎ ΛΙΓΟ 14 ΛΙΓΟ 37 ΑΡΚΕΤΑ 13 ΠΟΛΎ 5 Συμπέρασμα : Η είσοδος όπως ήταν αναμενόμενο δεν συγκεντρώνει μεγάλα ποσοστά αρεσκείας λόγω των φθορών που έχει υποστεί.

PowerPoint Presentation:

13. Πόσο ικανοποιητικό βρίσκεται τον κλιματισμό των αιθουσών (τους θερινούς-ζεστούς μήνες) ; Απαντήσεις Συχνότητα ΚΑΚΟ 95 ΜΕΤΡΙΟ 26 ΚΑΛΟ 8 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ 6 Συμπέρασμα : Ως κτήριο κτισμένο κυρίως από τσιμέντο και συνεχώς εκτεθειμένο στον ήλιο είναι λογικό τους θερινούς μήνες να υποφέρει από υψηλές θερμοκρασίες.

PowerPoint Presentation:

14. Παρατηρείτε εισροή του βρόχινου νερού στους διαδρόμους και στα στέγαστρα του σχολείου μας; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ 14 ΛΙΓΟ 24 ΠΟΛΎ 45 ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ 52 Συμπέρασμα : Το σχολείο μας είναι κτισμένο πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να έχει υποστεί φθορές (από την υγρασία κτλ.) γι’αυτό συχνά οι διάδρομοι πλημμυρίζουν με το νερό της βροχής.

PowerPoint Presentation:

15. Παρατηρείται εισροή του βρόχινου νερού στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ 37 ΛΙΓΟ 52 ΠΟΛΎ 21 ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ 25 Συμπέρασμα : Φαίνεται πως το πρόβλημα που επικρατεί στους διαδρόμους και στα στέγαστρα δεν ισχύει για τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια αφού οι μαθητές δεν ενοχλούνται από κάποια διαρροή.

PowerPoint Presentation:

16. Πόσο καθαρές θεωρείται ότι είναι οι τουαλέτες του σχολείου; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ 48 ΠΟΛΎ ΛΙΓΟ 22 ΛΙΓΟ 32 ΑΡΚΕΤΑ 22 ΠΟΛΎ 6 ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ 5 Συμπέρασμα : Οι μαθητές δεν δηλώνουν ευχαριστημένοι με την υγιεινή των τουαλετών αφού συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα καθαριότητας.

PowerPoint Presentation:

17. Το εργαστήριο βιολογίας διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΝΑΙ 68 ΌΧΙ 67 Συμπέρασμα : Στη συγκεκριμένη ερώτηση οι μαθητές βρεθήκαν σε ένα είδος διλήμματος αφού όπως φαίνεται και τα δύο ποσοστά είναι πολύ κοντά.

PowerPoint Presentation:

18. Το εργαστήριο φυσικής έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΝΑΙ 64 ΟΧΙ 71 Συμπέρασμα : Παρά την αρκετά μεγάλη ποικιλία εργαλείων και μηχανημάτων που διαθέτει το εργαστήριο οι μαθητές φαίνεται πως δεν το θεωρούν πλήρως εξοπλισμένο ίσως γιατί χρησιμοποιείται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ως αίθουσα διδασκαλίας.

PowerPoint Presentation:

19. Το μάθημα στο χημείο σας βοηθάει στην καλύτερη εμπέδωση του μαθήματος; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΝΑΙ 82 ΟΧΙ 53 Συμπέρασμα : Το μάθημα στο εργαστήριο χημείας βοηθά τους μαθητές να κατανοούν καλύτερα την χημεία μέσα από πειράματα και επιδείξεις.

PowerPoint Presentation:

20. Πόσο ικανοποιητική βρίσκετε την θέρμανση των αιθουσών και των εργαστηρίων; Απαντήσεις Συχνότητα ΚΑΚΗ   71 ΜΕΤΡΙΑ 41 ΚΑΛΗ 16 ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ 7 Συμπέρασμα : Οι περισσότεροι μαθητές δεν είναι ικανοποιημένοι από τη θέρμανση των χώρων του σχολείου.

PowerPoint Presentation:

21.Είστε ευχαριστημένοι με τον αερισμό των αιθουσών; Απαντήσεις Συχνότητα ΚΑΘΟΛΟΥ 59 ΛΙΓΟ 47 ΑΡΚΕΤΑ 21 ΠΟΛΥ 8 Συμπέρασμα : Φαίνεται ότι ο αερισμός των αιθουσών δεν είναι επαρκής για την διεξαγωγή της διδακτικής ώρας.

PowerPoint Presentation:

22. Σας αρέσουν οι γυμναστικές εγκαταστάσεις του σχολείου; Απαντήσεις Συχνότητα ΚΑΘΟΛΟΥ 59 ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ 20 ΛΙΓΟ 28 ΑΡΚΕΤΑ 17 ΠΟΛΥ 11 Συμπέρασμα : Οι μαθητές δεν φαίνονται ευχαριστημένοι με τις γυμναστικές εγκαταστάσεις του σχολείου που λόγω της παραμέλησης τους έχουν υποστεί φθορές.

PowerPoint Presentation:

23. Πιστεύετε ότι ο φωτισμός των αιθουσών είναι επαρκής; Απαντήσεις Συχνότητα ΝΑΙ 65 ΟΧΙ 70     Συμπέρασμα : Ο φωτισμός φαίνεται πως είναι αρκετά αρεστός στους μαθητές κυρίως λόγω του φωτισμού που δέχεται το σχολείο μας και από τον ήλιο.

PowerPoint Presentation:

24. Θα θέλατε να συμμετέχετε στην αλλαγή κάποιων χώρων του σχολείου σας; Απαντήσεις Συχνότητα ΟΧΙ 72 ΝΑΙ 63 Συμπέρασμα : Ενώ οι περισσότεροι μαθητές δείχνουν πως δεν είναι ευχαριστημένοι από το σχολείο τους ταυτόχρονα δεν δηλώνουν συμμετοχή για να γίνουν αλλαγές σε αυτό.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Έπειτα από όλα τα ερωτηματολόγια που μας παραδόθηκαν και έχοντας στα χέρια μας τις απαντήσεις 135 μαθητών ήρθε η ώρα να διατυπώσουμε ένα τελικό συμπέρασμα. Παρακολουθώντας τις απαντήσεις των μαθητών παρατηρήσαμε μία γενικότερη τάση προς την αρνητικότητα. Δεν είναι ευχαριστημένοι με τον χώρο του σχολείου στο οποίο περνάνε τις περισσότερες ώρες της μέρας τους και το δηλώνουν με επιθετικότητα και εχθρικότητα προς αυτόν. Ενώ όμως οι μαθητές δείχνουν αυτή την τάση απαισιοδοξίας και ανάγκης για αλλαγή δεν δέχονται να βοηθήσουν εάν αποφασιστεί να επιτελεστούν αλλαγές.

PowerPoint Presentation:

Σε μια πρώτη απόπειρα να μεταφέρουμε το σχολείο πιο κοντά στα δεδομένα του μαθητή δημιουργώντας ένα πιο φιλικό και χαρούμενο περιβάλλον, αλλά και δημιουργώντας το πάτημα για αυτήν την αλλαγή που όλοι χρειαζόμαστε ,ο συμμαθητής μας Θανάσης Ζέρβας έπειτα από έγκρισή του υπεύθυνου καθηγητή κ. Λοντόρφου και του διευθυντή του σχολείου μας ,ανέλαβε την δημιουργία ενός έργου τέχνης στην είσοδο του σχολείου μας το οποίο και κατάφερε να τελειοποιήσει πριν λίγες ημέρες.

authorStream Live Help