Ψωμί και διατροφή

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Project 2012 -13 Επιμέλεια: Εμμανουέλα Κοκμοτού - Μπίμπα Δήμητρα

Comments

Presentation Transcript

ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ:

ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Διατροφική αξία ψωμιού :

Διατροφική αξία ψωμιού Το πρώτο πράγμα που κόβουμε «μαχαίρι» όταν ξεκινάμε δίαιτα είναι το ψωμί. Έχει αποδειχθεί, πως οι περισσότεροι που «κόβουν» το ψωμί από το καθημερινό τους διαιτολόγιο χάνουν γρήγορα κάποια περιττά κιλά .

Το ψωμί-και όχι μόνο…:

Το ψωμί-και όχι μόνο … Αγαπημένη «παρασπονδία» των περισσότερων από εμάς είναι οι « βουτιές » του ψωμιού σε ελαιόλαδο από σαλάτες ή σε λιπαρές σάλτσες φαγητού. Άλλοτε, τσιμπολογούμε ψωμί λίγο πριν ξεκινήσουμε να τρώμε, μαζί με ελιές ή τυρί φέτα.

Το ψωμί-και όχι μόνο…:

Το ψωμί-και όχι μόνο … Μια κανονική φέτα ψωμιού, περίπου 30 γραμμαρίων, αποδίδει κοντά 80 θερμίδες στον οργανισμό μας, ένα ποσό που αποδεικνύει, πως η θερμιδική αξία του ψωμιού είναι ιδιαίτερα χαμηλή και επομένως η απουσία του από το καθημερινό μας τραπέζι δεν θα έχει ιδιαίτερα οφέλη.

Ποιο είδος ψωμιού είναι προτιμότερο για τη διατροφή μας;:

Ποιο είδος ψωμιού είναι προτιμότερο για τη διατροφή μας; Το « μαύρο », δηλαδή το ολικής άλεσης ψωμί είναι σαφώς προτιμότερο από το « λευκό » ψωμί.

Τα διλήμματα του ψωμιού…:

Τα διλήμματα του ψωμιού … Το ψωμί είναι ένα βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής που συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα. Επιπλέον χρησιμεύει για τη δημιουργία μικρών σνακ μέσα στη μέρα .

ΤΟ ΨΩΜΙ..:

ΤΟ ΨΩΜΙ.. Σε γενικές γραμμές το ψωμί - άσπρο ή μαύρο- είναι μία καλή πηγή υδατανθράκων για τον οργανισμό. Επειδή είναι εύκολο να το παρακάνουμε με την ποσότητα καλό είναι όταν έχουμε γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες όπως πατάτες, μακαρόνια, ρύζι να μην βάζουμε ψωμί στο τραπέζι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΚΜΟΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΠΙΜΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Δεκέμβρης 2012

ΠΗΓΕΣ:

ΠΗΓΕΣ GOOGLE

authorStream Live Help