Λίγα λόγια για τα Δημητριακά

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Projetc 2012-13 Rafaela Louka

Comments

Presentation Transcript

Δημητριακά:

Ερευνητική Εργασία: Σιτάρι, Αλεύρι, Ψωμί... 1 Δημητριακά

Δημητριακά:

Ερευνητική Εργασία: Σιτάρι, Αλεύρι, Ψωμί... 2 Δημητριακά Τα δημητριακά είναι η σπουδαιότερη κατηγορία φυτών που καλλιεργούνται για τη διατροφή του ανθρώπου. Από τα δημητριακά παράγεται ένα από τα βασικά είδη της ανθρώπινης διατροφής, το ψωμί .

Κατηγορίες Δημητριακών :

Ερευνητική Εργασία: Σιτάρι, Αλεύρι, Ψωμί... 3 Κατηγορίες Δημητριακών Τα δημητριακά χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: Στα σιτηρά , που περιλαμβάνουν το σιτάρι, το καλαμπόκι, το ρύζι, το κεχρί, την ολύρα και πολλά άλλα παρόμοια είδη. Στα οσπριοειδή , στα οποία ανήκουν τα διάφορα είδη των φασολιών, η σόγια (που θεωρείται σαν ένα σαν ένα από τα πιο βασικά οσπριοειδή), οι φακές, τα ρεβίθια κ.λπ. και τέλος στα ελαιώδη δημητριακά , όπως είναι και πάλι η σόγια, ο ηλιόσπορος και άλλα.

Χρήσεις Δημητριακών:

Ερευνητική Εργασία: Σιτάρι, Αλεύρι, Ψωμί... 4 Χρήσεις Δημητριακών Τα δημητριακά χρησιμοποιούνται: για τη διατροφή του ανθρώπου για ζωοτροφές και για τη βιομηχανία χαρτιού

Δημητριακά και Γεωργία:

Ερευνητική Εργασία: Σιτάρι, Αλεύρι, Ψωμί... 5 Δημητριακά και Γεωργία Τα δημητριακά στη πλειονότητα ανήκουν στην οικογένεια των αγρωστιδών . Τα δημητριακά είναι μονοετή φυτά που σπέρνονται και θερίζονται μέσα σε ένα χρόνο .

Δημητριακά και Γεωργία:

Ερευνητική Εργασία: Σιτάρι, Αλεύρι, Ψωμί... 6 Δημητριακά και Γεωργία Στις χώρες με θερμότερα κλίματα καλλιεργούνται κυρίως: Το σόργο το ρύζι και το καλαμπόκι Στις χώρες με ψυχρότερα κλίματα καλλιεργούνται κυρίως: το σιτάρι το καλαμπόκι το κριθάρι η βρώμη και η σίκαλη

Αγροτική Ανάπτυξη:

Ερευνητική Εργασία: Σιτάρι, Αλεύρι, Ψωμί... 7 Αγροτική Ανάπτυξη Τα περισσότερα δημητριακά παράγονται στην περιοχή της Δυτικής Ασίας . Τα δημητριακά αποτελούν τη βάση της φυτικής παραγωγής κάθε χώρας και στις πιο πολλές χώρες η καλλιέργειά τους κατέχει την πρώτη θέση της γεωργικής παραγωγής.

Πηγές:

Ερευνητική Εργασία: Σιτάρι, Αλεύρι, Ψωμί... 8 Πηγές astropeleki.wordpress.com (εικόνες) www.attacktv.gr (εικόνες) www.wikipedia.org ( πληροφορίες)

Επιμέλεια:

Ερευνητική Εργασία: Σιτάρι, Αλεύρι, Ψωμί... 9 Επιμέλεια Ραφαέλα Λούκα 3 ο Γενικό Λύκειο «Μίλτος Κουντουράς», Β2 τάξη, 2012-2013

authorStream Live Help