MENTIOUM

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

ΤΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ

Comments

Presentation Transcript

ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΤΙΟΥΜ:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ‘ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ’ Σοφία Σκλάβαινα Δανάη Σταυρινίδη Στέλλα Πανουσάκη Δήμητρα Κυβρικοσαίου

Πως λειτουργούν τα μέντιουμ;:

Πως λειτουργούν τα μέντιουμ; Τα μέντιουμ υπόσχονται πράγματα για να προσελκύσουν και να επηρεάσουν τους ανθρώπους. Προσπαθούν να διεισδύσουν βαθιά στις σκέψεις των ανθρώπων, ώστε να τους επισκέπτονται ακόμα πιο συχνά πείθοντας τους, ότι σε κάθε νέο ξεκίνημα είναι απαραίτητη η εύνοια των πνευμάτων. Τα μέντιουμ ακλουθούν διάφορες μεθόδους για την πρόβλεψη του μέλλοντος. Μερικές από αυτές είναι η χειρομαντεία, η χαρτομαντεία, η αριθμολογία, η αστρολογία και το ρούνς .

Είδη μαντείας::

Είδη μαντείας: 1) Η χειρομαντεία είναι μια μέθοδος κατά την οποία τα μέντιουμ θεωρούν ότι ο Θεός βάζει σημάδια στα χέρια των ανθρώπων, ώστε να γνωρίζουν τα έργα τους. Επίσης, πιστεύουν ότι το μέλλον μας καθορίζεται από τις προβλέψεις των χεριών μας και ότι αυτά που δείχνουν είναι η μοίρα μας και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Η τεχνική για να προβλέψουμε το μέλλον μας είναι η έξης : πρέπει να μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τα σημάδια και τα στοιχεία και συγκρίνοντας τα να προβλέψουμε το μέλλον μας. Από την μπορούμε να αλλάξουμε τις προβλέψεις αναλόγως με τις εξελίξεις στη ζωή μας. Όσον αφορά την καφεμαντεία είναι μια πιο απλή μέθοδος , αρκεί να ξέρεις τις ερμηνείες των σημαδιών στον καφέ.

PowerPoint Presentation:

Χειρομαντεία…

PowerPoint Presentation:

2) Η χαρτομαντεία αφορά την ερμηνεία της τράπουλας. Όσοι ασχολούνται με την χαρτομαντεία θεωρούν ότι είναι ένα είδος τέχνης και ότι διαβάζοντάς τα χαρτιά μπορείς να μάθεις το μέλλον σου γρήγορα και ανένδοξα. Και στην περίπτωση που ερμηνευτεί κάτι αρνητικό έχεις τη δυνατότητα να το αποτρέψεις. Χαρτομαντεία…

PowerPoint Presentation:

3) Πρόκειται για απόκρυφο σύστημα που πιστεύει στη δύναμη των αριθμών. Ονομάζεται και αριθμοσοφία ή αριθμομαντική. Κάθε γράμμα του ονόματος, της ημέρας και της ώρας, μετατρέπεται σε αριθμό με βάση τον <<πυθαγόρειο πίνακα αριθμολογιάς>>, οι αριθμοί προστίθενται αναμεταξύ τους, ώσπου να καταλήξει σε μονοψήφιο αριθμό ή στον αριθμό 11 ή 22.Έτσι μπορεί να βρει τον <<αριθμό προσωπικότητας>>, τον <<ερωτικό α ριθμό>> και μα προσδιορίσει ακόμη και την μοίρα. Αριθμομαντεία..

PowerPoint Presentation:

4) Η αστρολογία ισχυρίζεται πως η τύχη που κάθε ανθρώπου είναι γραμμένη στα άστρα και με τη μελέτη των άστρων, σε σχέση με τον χρόνο της γεννήσεως του, μπορεί να προσδιορίσει αυτό το <<πεπρωμένο>> με λεπτομέρειες. Με τον ισχυρισμό αυτό οι αποκρυφιστές καταβάλλουν προσπάθεια να κατοχυρώσουν το κερδοφόρο επάγγελμα του αστρολόγου σαν <<κοινωνικό λειτούργημα>>.Οι αστρολόγοι πως πρόκειται για <<επιστήμη>>. Αστρολογία…

PowerPoint Presentation:

5) Νέο είδος μαντείας είναι το λεγόμενο ρουνς. Σε μικρά πετραδάκια ή κομμάτια από ξύλο επικολλούνται ή ζωγραφίζονται ειδικά σύμβολα, στα οποία δίνεται ορισμένη σημασία. Αυτός που ασχολείται με αυτό το είδος της μαντείας χαράσσει δύο ομόκεντρους κύκλους, κάθεται στο μέσον και ρίχνει τα πετραδάκια πίσω του. Αυτά που θα πέσουν μεταξύ των δύο κύκλων προσδιορίζουν το μέλλον του .

Αίθουσες και υλικά:

Αίθουσες και υλικά Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι τα μέντιουμ προσέχουν πολύ τις αίθουσες τους. Οι αίθουσες τους είναι συνήθως μονόχρωμες και σκοτεινές. Έχουν ένα αμυδρό φως ίσα-ίσα για να μπορούν να βλέπουν. Στα παράθυρα υπάρχουν πάντα κουρτίνες για να μην φωτίζονται τα δωμάτια. Τα χρώματα στους τοίχους είναι σκουρόχρωμα και υπάρχουν μυστηριώδεις πίνακες ή ζωγραφιές, που κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται περίεργο. Στη μέση περίπου του δωματίου έχει τοποθετηθεί ένα τραπέζι, συνήθως στρογγυλό. Πάνω στο τραπέζι υπάρχει ένα τραπεζομάντιλο στο οποίο έχουν όλα τα είδη μαντείας. Το μέντιουμ είναι ντυμένο με πολλά κοσμήματα, ενώ αν είναι γυναίκα είναι έντονα βαμμένη. Κάτι που προσέχουν εξίσου είναι τα υλικά που χρησιμοποιούν: η σφαίρα, τα κρανία, τα κόκαλα.

Πνευματικές συγκεντρώσεις:

Πνευματικές συγκεντρώσεις Ο πνευματισμός είναι αναπόσπαστα δεμένος με τη λειτουργία και τις ειδικές δυνάμεις των μέντιουμ. Ο υπνωτισμός μαζί με την υποβολή και την αυτοΰπνωση , είναι μέθοδοι επικοινωνίας των μέντιουμ, των <<διαμέσων>> με τον κόσμο του υπερφυσικού. Ο πνευματισμός εφαρμόζεται συνήθως στις πνευματικές συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με περιγραφές παραψυχολόγων , στις συγκεντρώσεις πνευματιστών συμμετέχουν πάνω από δύο πρόσωπα που συγκεντρώνονται γύρω από ένα μέντιουμ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ακολουθείτε ένα τελετουργικό –περισυλλογή, μουσική, προσευχές, ψαλμοί- ανάλογα με τις δοξασίες και τις συνήθειες κάθε ομάδας.

PowerPoint Presentation:

Το μέντιουμ μπορεί να είναι εντελώς ξύπνιο αλλά πολλές φορές πέφτει σε έκταση που συνήθως είναι μια κατάσταση αυτοΰπνωσης . Το μέντιουμ αρχίζει να μιλά σε αυτή την κατάσταση της έκτασης και πιστεύει ότι η ομιλία αυτή προέρχεται από τον μέντορα που αντιπροσωπεύει ένα πνεύμα από τον άλλο κόσμο. Ο <<οδηγός>> ή μια άλλη ψυχή μπορεί επίσης να ενεργεί σαν πρόεδρος της συγκέντρωσης πνευματιστών, οπότε το πνεύμα ονομάζεται <<ελεγκτής>>. Μετά την ομιλία σε κατάσταση έκστασης, το μέντιουμ παραμένει καθιστό ή περπατά ανάμεσα στα συμμετέχοντα πρόσωπα και περιγράφει οπτικές και ακουστικές εντυπώσεις των ψυχών με τις οποίες έρχεται σε επαφή. Οι εντυπώσεις αυτές λέγεται ότι γίνονται αντιληπτές μέσω της έκτης αίσθησης των μέντιουμ που είναι η διόραση και η διακοή .

PowerPoint Presentation:

ΤΕΛΟΣ

authorStream Live Help